časté chyby majitelů dieselů

Odeslat odpověď

Ověřovací kód
Vložte kód přesně tak, jak ho vidíte na obrázku. Mezi velkými/malými písmeny není rozdíl.
Smajlíci
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: *5* 8X/ 8EX -O *srd1* *srd2*
Zobrazit další smajlíky

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: časté chyby majitelů dieselů

od xlukas.cz » úte 25 bře 2014, 22:34

tak jezdi i o prazdninach at si neodvykne. :D

od Markéta » úte 25 bře 2014, 22:31

Myslím, že smart musí jezdit. Aspoň ten můj :-) prostě denně jezdím cca 40 km. V létě auto stojí, mám prázdniny :-)
V září obvykle dochází k pokažení. :lol:

od xlukas.cz » úte 25 bře 2014, 21:25

delate z toho zbytecnou kovbojku. ja sem jezdil do prace 4 km a z prace 4 km ;-)
ale na tom sem neudelal tech 250 tis. rozumime si, ne?

to ze byl denne v provozu, opravdu bylo do roka jenom velice malo dni, na rukach by se daly spocitat, kdy nejel ani par set metru :wink:

od Markéta » úte 25 bře 2014, 21:07

Ono záleží jak často to tak je. Já taky jezdím na nákupy smartem, ale obchod mám tak 7 km. A není to každý den ! :wink:

od kuher » úte 25 bře 2014, 19:54

Tak se mi to líbí, je tu plodná diskuse, plná dobrých rad, která určitě pomůže novým majitelům, tedy nastávajícím, jak a pro co se rozhodnout. Já jedu i do Kaufu, Teska a Lídlu, mám to asi 500 m. pokud dělám větší nákup a nechce se mi po svých. :roll:

od Markéta » úte 25 bře 2014, 17:53

OK,tak to splňují, trafiku mám cca 2 km :lol: ,jen s těmi aditivy nesouhlasil - lila jsem, odkarbonovala a začal téct olej ! Takže taky s rozmyslem. Prosím, nekamenovat, je to můj názor 8)

od DYK77 » úte 25 bře 2014, 17:39

Markéta píše:Takže se zeptam jinak - kolik je potřeba ujet nejméně km, aby se správné ohral olej a auto tím pádem netrpelo...
Bez měření teploty oleje se to přesně nedozvíš. Až když olej dosáhne provozní teploty ( min. cca 70°C ), tak od toho okamžiku lze jízdu považovat za šetrnou. Samozřejmě čím více KM od prohřátí najedeme, tím lépe. Doba ohřátí oleje záleží na spoustě aspektů ( venkovní teplota, způsob jízdy, převažující klesání či stoupání, větrno či bezvětří, zda jedeme v zákrytu za větším autem nebo jedeme sólo, na správné funkci termostatu, nahuštění pneumatik, na hmotnostním zatížení ( 1 nebo 2 osoby ), délce vypnutí motoru ( půl hodiny, hodina, dvě ... )
Já tedy hlavně "pojížďku" chápu jako provoz, kdy si někdo sedne do auta, aby překonal 200m do trafiky pro cigára a zpět. Nic moc není ani věčné popojíždění po městě, by člověk ujede řádově i pár Km. Sice nejsem příznivcem dodatečných aditiv, ale v takovém případě bych se asi pídil po nějakém vhodném aditivu do paliva, aby se motor čistil a nezanášel karbonem.
Pokud je však "pojížďkou" brána i vzdálenost kolem 20Km, pak by jsme si my, kteří běžně dále nejedou, auta neměli raději ani kupovat 8) Každopádně mi v tomto případě něco napovídá : nešetřit na palivu - tankovat kvalitní palivo, nešetřit na oleji ( olej s nálepkou Kaufland ve mě nevzbuzuje moc důvěry ) , a občas auto protáhnout na nějaký výlet, ideálně na sraz :P

od kuher » ned 23 bře 2014, 13:17

To je spíše cíleno na mladé, nové "smaráky", kteří si myslí,"pořídim si nafáka a budu jezdit levně". Tady je mockrát psáno, kam je které auto vhodné a pro jaké užívání si jej má nový vlastník pořídit. Ty Markétko jsi už harcovník smartí rodiny a víš, jak máš jezdit. Také často jedu jen pár kiláčků, ale nešlapu tomu na "triko". Pak ho zase "protáhnu" na dálku. A i Lukáš je zastánce jet aspoň 20-30 km, lépe dál. Na poskoky po městě je lepší benzín. :?

od Markéta » ned 23 bře 2014, 13:02

No, já zas myslím, ze tech 20 km je tak odpovídající. Protože jinak diesel ztrácí vyznam pro běžný lidi. Může se využit napr,.v autodoprave, jinak nevím. Pojizdky jezdí Jarda - 3 km tam a zpátky. Takže se zeptam jinak - kolik je potřeba ujet nejméně km, aby se správné ohral olej a auto tím pádem netrpelo.? Nemluvim o zimě, kdy je -20°C. Teplota vody je na 3 bublinkach po cca 5 az 10 km

od xlukas.cz » ned 23 bře 2014, 10:13

to cteni bych nerekl, ze je zajimave :roll:

kamaradka novinarka dostala "zakazku" na napsani odbornych clanku na nejaky auto server. o autech lautr nic nevi. tak se me ptala napriklad, ktere suv je nejlepsi. podival sem se z okna a poradil ji tri auta, aby mela o cem psat a najit si o nich informace. takze kdo veri novinarum, tak toho uprimne lituju.

zrovna nemit zkusenost s ciptuningem u sveho smarta, kde se zvysil vykon a kroutici moment udajne o 40%, tak bych kritikum ciptuningu i veri. a stejne tak, kdybych nemel moznost se svezt s dalsim naftovym smartem, ktery jel jeste o 100% lepsi nez muj. to bylo zihadlo na urovni smarta s motorem z motorky. kam se hrabe nejaky brabus ...

marketo, kdyz ti si fakt nenechas poradit, tak je to s tebou tezke. za ty roky tady by ses uz davno docetla, ze na takove pojizdky benzin. jenomze to bys zase projela vic i kdyz ... vem si, ze bys nemusela resit problemy s motorem z duvodu, ze ti tam neco odeslo. jo, to bys delala go u 0,6. no nevyjde te to v pripade smarta na stejno? u jinych aut uz by ten rozdil mohl byt trosku vetsi ve prospech benzinu.

od Markéta » ned 23 bře 2014, 09:35

Tak ted premyslim, jestli je pro mě diesel vhodný :-) jezdim hlavně do prace, cca 20 km, někdy pres město, někdy po dálnici. Olej taky menim, někdy :-) jediné, co fakt dodržuju je chlazení turba. Ještě je otázka, kolik je hodně najeto?

časté chyby majitelů dieselů

od kuher » ned 23 bře 2014, 08:30

http://www.autoweb.cz/caste-chyby-majit ... ci-motory/

Zajímavé čtení a také o chip tunungu.

Nahoru