Porucha řazení - neřadí tři proužky 1

Řešení problémů převodovky, spojky, řazení
tola
Příspěvky: 48
Registrován: stř 06 úno 2013, 08:52
Bydliště: Zásada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tola » ned 14 črc 2013, 07:25

Jako že mrtva, nebo jako že chyba?
Když řadím rychlosti bez nastartování, tak tam normálně skačou. R, N, 1.a 2. To me nepřijde, že nejde spojka.
For Two, 2001, 0,8CDI

Uživatelský avatar
xlukas.cz
Smart ACE
Příspěvky: 15408
Registrován: ned 26 lis 2006, 22:51
Bydliště: Hodoninsko / Praha

Příspěvek od xlukas.cz » ned 14 črc 2013, 19:41

ja mam v aute spojku, ktera se nedokaze poradne rozpojit. takze po montazi sem tocil motorem a auto v podstate nechytlo. po dalsich a dalsich pokusech, kdy se teda asi evidentne jemne rozpojila a prokluzovala se podarilo nastartovat. motor nemel nijak presvedcive volny chod. sel ztezka. porad ale neslo zaradit. pri pokusu dat tam rychlost z neutralu se ozyvaji divne zvuky a auto se trepe. ve vysledku nezaradi a ukazi se tri prouzky.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek

tola
Příspěvky: 48
Registrován: stř 06 úno 2013, 08:52
Bydliště: Zásada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tola » pon 15 črc 2013, 07:01

Ja zkoušel přes řemenici točit motorem a na neutral je tam prostě neutral, když zařadim tak je tam rychlost. Motor točí lechce, ale něco mu řekne po třech otočeních: kašli na to a on přestane.
For Two, 2001, 0,8CDI

Uživatelský avatar
xlukas.cz
Smart ACE
Příspěvky: 15408
Registrován: ned 26 lis 2006, 22:51
Bydliště: Hodoninsko / Praha

Příspěvek od xlukas.cz » pon 15 črc 2013, 13:58

souhlasim s tebou, kdyz je zarazeny neutral, tak i pri sepnute spojce se da s motorem otocit. myslim si, ze to co ti pisu se nevylucuje. pokud nerozepne spojka a prevodovka se toci, tak prevodovka nemuze zaradit rychlost.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek

tola
Příspěvky: 48
Registrován: stř 06 úno 2013, 08:52
Bydliště: Zásada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tola » stř 24 črc 2013, 13:59

Tak nakonec po týdnu stání se neděly už ani tři čárky ale pouze jedna, tj chyba CAN bus... Dignostika se nepřipojila k jednotce motoru, proste uplně mrtvý. Psalo to, že jednotka nemá napájení.
Pod řidičovou sedačkou to bylo Main Relay, které ztratilo kontakt, tj vypnul se proud do řídicí jednotky motoru a převodovky, ta neveděla co se děje, zastavila auto, do jednotky vypsala hromadu chyb, které pak znemožňovali nastartování...
Po vymazání chyb a prostříkání všech kontaktů, už to zase lítá :)
For Two, 2001, 0,8CDI

Uživatelský avatar
xlukas.cz
Smart ACE
Příspěvky: 15408
Registrován: ned 26 lis 2006, 22:51
Bydliště: Hodoninsko / Praha

Příspěvek od xlukas.cz » stř 24 črc 2013, 17:16

no a nezateka ti tam?
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek

tola
Příspěvky: 48
Registrován: stř 06 úno 2013, 08:52
Bydliště: Zásada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tola » čtv 25 črc 2013, 08:23

To jsem koukal a vypadá že ne.
V zimě jsem měl pod řidičem podlahu dost mokrou, ale to přikládám botem, mam to vždy ve všech autech. Tady to vypadá, jen na vlhkost a oxidaci, což u relátka ubytovaného na podlaze dost chápu :-)
For Two, 2001, 0,8CDI

Uživatelský avatar
xlukas.cz
Smart ACE
Příspěvky: 15408
Registrován: ned 26 lis 2006, 22:51
Bydliště: Hodoninsko / Praha

Příspěvek od xlukas.cz » čtv 25 črc 2013, 10:03

no, i ta vlhkost z bot bohate staci.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek

tola
Příspěvky: 48
Registrován: stř 06 úno 2013, 08:52
Bydliště: Zásada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tola » čtv 25 črc 2013, 11:42

To je mě jasný, je to blbě umístěný... litr kontaktolu před zimou a bude to třeba fungovat... Hlavně aspoň vím kde hledat případnou jedu chybu z milionu :-)
For Two, 2001, 0,8CDI

Uživatelský avatar
HOST1
Smart ACE
Příspěvky: 588
Registrován: ned 05 lis 2006, 22:39
Bydliště: Všude

Příspěvek od HOST1 » sob 21 zář 2013, 11:14

Zdravím vás všechny.
Vlastním smarta City Coupe r.v. 2003
Od doby kdy jsem ho koupil mě až na drobnosti jako výměny kapalin, brzdových kotoučů a tlumičů zatím nic nepotkalo..
Prostudoval jsem pár příspěvků v této kategorii a nějak se nemužu chytnout.
Chtěl jsem se zeptat jestli by nepomohl někdo vyřešit dost závažnou věc..
Někdy v půlce července mě z ničeho nic za jízdy vypadla rychlost.. a zůstal jsem na silnici stát..
Na displeji mi blikala trojice černých čárek v místě kde se normálně zobrazují rychlosti..
V místním autoservise kde nikdy s ničím neměli problém mi vše překontrolovali..
Byla mi zjištěna pomocí diagnostiky závada na žazení.
Problém byl částečně vyřešen výměnou dvou snímačů a dvouma překroucenými dráty ve svazku který šel od řídící jednotky..
.............
Momentálně je auto pojízdné.
Stává se mi ale při rozjezdu a dojezdu mezi první a druhou rychlostí že si auto z pěti případů samovolně začne vyřazovat a zařazovat..
Je to poměrně dost slyšet.. Takové mlácení v převodovce..
Při troše štěstí se buď rychlost vrátí nebo vypadne a zůstanu stát..
Nadále nereaguje řazení ani plyn.
............
Pokavaď se chci rozjet.. musím auto chcípnout a znova nastartovat..
Někdy se zablokuje a povede se mi nastartovat až na podesáté.
............
Závada se vyskytuje pouze mezi prvním a ruhým převodovým stupněm.. při rozjezdu a dojezdu..

Momentálně mám vyměněný i aktuátor který mě vyšel na 4000 a beze změn..
Nevíte někdo čím by tohle mohlo být?

Děkuji všem..

Uživatelský avatar
xlukas.cz
Smart ACE
Příspěvky: 15408
Registrován: ned 26 lis 2006, 22:51
Bydliště: Hodoninsko / Praha

Příspěvek od xlukas.cz » sob 21 zář 2013, 19:34

muze to byt tzv kulisa razeni = motorek, ktery radi rychlosti. stava se, ze se ohne oska a potom to zlobi.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek

hoboj
Smart ACE
Příspěvky: 651
Registrován: úte 05 kvě 2009, 15:53
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvek od hoboj » sob 21 zář 2013, 21:57

Jestli je to elektricka zavada, tak by to diagnostika mela urcit, ale ta na smarta ne nejaka univerzalni
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim :) :) )

lendulka
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 31 říj 2013, 10:25
Bydliště: Havlickuv Brod

Přírůstkový snímač

Příspěvek od lendulka » pát 29 lis 2013, 15:16

Ahoj setkal se už někdo s poruchou přírůstkového snímače ? To mi totiž vyplivla diagnostika, ale nevím jestli to není jen špatně přeloženo.
Smart 0,7 2003

kuher
Smart ACE
Příspěvky: 951
Registrován: čtv 09 črc 2009, 20:57
Bydliště: Č.Třebová

Příspěvek od kuher » pát 29 lis 2013, 15:52

Vypadá to jako optický úhlový spinač, ale ve Smaru? :? To bych tipoval na rentgen, ale mohu se mýlit. Nebude to polohový?Jde o to, co to bylo za diagnostiku a jak píše Hoboj, musí mít povolení na Smarta. :?
Fortwo 0,8 cdi 2002

Uživatelský avatar
xlukas.cz
Smart ACE
Příspěvky: 15408
Registrován: ned 26 lis 2006, 22:51
Bydliště: Hodoninsko / Praha

Příspěvek od xlukas.cz » sob 30 lis 2013, 11:16

doporucuju neprekladat a dat to sem i s cislem chyby.
uhlovy spinac na prevodovce? to by melo spis souvislost s esp.

podle tematu kde se nachazime bych si klidne tipl na cidlo otacek motoru nebo kulisu razeni, pripadne aktuator, spojku.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek

Odpovědět