Displej

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
vedek
Příspěvky: 20
Registrován: stř 04 dub 2018, 12:17
Bydliště: Bratislava

Displej

Příspěvek od vedek » pát 28 úno 2020, 14:34

Ahojte, po dlhom case zase problem.. takto mi funguje displej :cry: Da sa s tym nieco robit ? :?: :oops:
Smart City Coupe, Cervena, 0,6, 40 kW

Uživatelský avatar
JBC
Site Admin
Příspěvky: 3193
Registrován: čtv 07 bře 2013, 22:29
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Displej

Příspěvek od JBC » pát 28 úno 2020, 18:46

Pokud ručička rychloměru funguje normálně a přesně, tak se s displejem moc dělat nedá - rozebrat tachometr a podívat se, jestli se na "přívodech" k displeji nevysrážela voda nebo tak něco - osušit, očistit, zkusit. Ale moc šancí bych tomu nedával. Takže asi jediná možnost zbývá sehnat jiný, funkční tachometr, NAKLONOVAT a vyměnit.
Pouhá výměna nefunguje, protože v tachometru je zamontovaný VIN a ten když nesouhlasí, tak se nezobrazuje celkový nájezd kilometrů. Všechno ostatní funguje jak má, ale není tam ten celkový nájezd km, což je závažná závada na STK, takže vozidlo neprojde.

Při koupi tachometru je dobré vyzkoušet displej diagnostikou - DAS Xentry umí "rozsvítit" všechna políčka displeje, tak je vidět, jestli je tacho v pořádku!
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour
52A Crossblade

vedek
Příspěvky: 20
Registrován: stř 04 dub 2018, 12:17
Bydliště: Bratislava

Re: Displej

Příspěvek od vedek » sob 29 úno 2020, 13:14

Rucicka funguje normalne, aj vsetky kontrolky...a ked nie je displej v takomto stave, tak aj on riadne ukazuje vsetko. :roll: Ojazdene budiky sa daju zohnat za 20ku (aj ked ktovie v akom stave :?: ), ale problem je, ze kto to vie nakodovat v Bratislave okrem ofiko Mercedesu..a tam pocitam, ze by mi chceli vnutit origo novy nahradny diel :|
Smart City Coupe, Cervena, 0,6, 40 kW

Uživatelský avatar
JBC
Site Admin
Příspěvky: 3193
Registrován: čtv 07 bře 2013, 22:29
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Displej

Příspěvek od JBC » sob 29 úno 2020, 14:23

NAKLONOVAT, ne nakódovat. V Mercedesu to ani nedělají, ani neumějí. Tam Ti opravdu prodají jedině nový tachometr a zprovozní ho v Tvém autě.
Jak naklonovat tachometr se dočteš v tomto článku: https://www.evilution.co.uk/index.php?m ... l&mod=1212 Kdo Ti s tím pomůže v Bratislavě netuším, musíš se zeptat u Vás. V Čechách znám asi 3 lidi osobně ...
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour
52A Crossblade

vedek
Příspěvky: 20
Registrován: stř 04 dub 2018, 12:17
Bydliště: Bratislava

Re: Displej

Příspěvek od vedek » ned 01 bře 2020, 00:23

..este mi napadla taka kacirska myslienka...co tak vymenit cisto len displej a vsetko ostatne nechat? Pocitam, ze v takomto pripade netreba nic klonovat...alebo? :?: :?
Smart City Coupe, Cervena, 0,6, 40 kW

Uživatelský avatar
JBC
Site Admin
Příspěvky: 3193
Registrován: čtv 07 bře 2013, 22:29
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Displej

Příspěvek od JBC » ned 01 bře 2020, 09:35

To není kacířská myšlenka, to je naprosto správná myšlenka!!! Problém je, že displej není připojený přes vodivou gumu, ale pomocí těch ohebných průhledných pásků, co jsou nalepeny přímo na displej a přímo na plošný spoj a ty já neumím přelepit. Jestli Ty ano, vzhůru do práce!

Nakonec, může být chyba přímo v displeji (stává se), ale chyba může být jenom ve špatném spojení na tom přívodním pásku.

Obrázek
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour
52A Crossblade

vedek
Příspěvky: 20
Registrován: stř 04 dub 2018, 12:17
Bydliště: Bratislava

Re: Displej

Příspěvek od vedek » čtv 09 črc 2020, 12:56

Tak aktualizujem problem. Ked prsi a zmeni sa vlhkost vzduchu tak displej funguje. :shock: Nuz ale asi si kupim ojazdeny budik za par drobnych , skusim ho prehodit. Nenaklonovany budik neukazuje len km a ostatne veci ukazuje (zaradeny stupen, teplota motora, palivo)? Tento povodny si odlozim keby nieco :twisted:
Smart City Coupe, Cervena, 0,6, 40 kW

Uživatelský avatar
JBC
Site Admin
Příspěvky: 3193
Registrován: čtv 07 bře 2013, 22:29
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Displej

Příspěvek od JBC » čtv 09 črc 2020, 21:23

Vyměněný ukazuje ÚPLNĚ VŠECHNO, kromě celkového nájezdu auta. Jenomže právě proto v CZ auto neprojde STK. Na Evilution.co.uk najdeš, jak tu kapličku (tachometr) naklonovat.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour
52A Crossblade

vedek
Příspěvky: 20
Registrován: stř 04 dub 2018, 12:17
Bydliště: Bratislava

Re: Displej

Příspěvek od vedek » pát 10 črc 2020, 11:53

:arrow: JBC : Ok dik za info . Tie km nejak nevadia. STK mam za sebou, nastastie to bolo v dazdivom pocasi tak displej siel :roll: Najblizsia STK je o 2 roky...
Smart City Coupe, Cervena, 0,6, 40 kW

vedek
Příspěvky: 20
Registrován: stř 04 dub 2018, 12:17
Bydliště: Bratislava

Re: Displej

Příspěvek od vedek » pát 17 črc 2020, 20:59

Tak podarilo sa vymenit budik a vyzera to takto :D Predosli majitel sa v budiku asi vrtal , lebo hlavy tych 4 srobov boli dost odrate a popritahovane hala bala... esteze som mal asistenta, lebo ta sprska nadavok co by nasledovali 8X/ ...ale dali sme to. Vsetko svieti a zobrazuje ako ma ... Az na tie celkove km..ale to ma cas :D Inak hned na zaciatku sa zobrazia asi km darcu..takze mi km ukazaju o 60 000 km menej :twisted: No nic mam aspon dalsiu skusenost :wink: a zaroven furu nahradnych ziaroviek do budiku :mrgreen:
Smart City Coupe, Cervena, 0,6, 40 kW

Odpovědět