Škodivka felda benzín po 340 tisících stále dobře jezdí bez žraní oleje a bez výměny rozvodů, ale po 16ti letech tak zrezla, že půjde do šrotu. Už na mě i pršelo. Nastoupil Smart 30 z autobazaru s najetými 90ti tisíci a v dieselu. Stejně jsem v tý škodivce jezdil převážně sám. Mám ho od září a zatím je vše v pohodě. Spotřeba paliva v průměru 1 km za 1,1 Kč, a většina po městě, čili dobrý. Když se cena paliva (nedej Bože) zdraží o 100%, budu jezdit za stejně na 1 km jako jsem jezdil donedávna s feldou.
Jinak ke mně: Jsem skutečným zvoníkem a jezdím pravidelně obsluhovat zvony i na hoře Říp. Vyjet ale do toho krpálu autem byl vždycky problém a když bylo mokro, bylo to vždy takřka nemožné. Začátkem listopadu jsem začal marodit s kolenem, pršelo a všude spousta listí, čili vražedná kombinace na vyjetí na Říp a pak zvonit. Ale to už jsem měl Smarta! Risknul jsem to. Na jedničku na skutečně málo plynu to vyjelo nahoru jako traktůrek naprosto bez klouzání a blikání na mě nějakými kontrolkami! Když jsem pak sjel dolů, pasoval jsem Smarta na pravé ,,zvonické auto'' s přezdívkou Borůvka, protože má tmavě modrou barvu v kombinaci s černou a na Říp jen tak něco nevyjde. Až tomu dám v zimě řetězy, tak to snad poleze i po stromech.
Zvoník