Já jsem před časem také přešel na Shell (tu jejich lepší naftu) a při cestě do Budějic a zpět to nevyšlo levněji než s levnější naftou z Globusu. Pak jsem vzal plusnaftu z Tesca a rozdíl byl dost markantní k lepšímu se spotřebou i s tichostí motoru. Teď už před rok jezdím na Maxmotion naftu z OMV s největší spokojeností. Pro test jsem pak nabral opět u Shellu a už bych se k němu nevrátil, protože jako zvoník pořád nejsem hluchej, jak to vzadu vrčí.MausX píše:Na Shell ujedu tak o 50 az 90 km na nadrz vice. Ted zrovna mam natankovano OMV tak uvidim co spotreba.
Ono asi taky jde o to, co berou ty určité pumpy za palivo od výrobců. To, co si myslej lidi pod dojmem všemožných zavádějících reklam, že každá firma má svého výrobce paliv a tak se dodržuje palivova kvalita, tak to si zrovna v Čechách, že to tak funguje, nemyslím, poněvadž jde především o prachy a nikoliv o kvalitu paliva pro zákazníky. Palivo se holt natočí většinou do minulého v nádrži a dohromady spálí, a laik většinou nic nepozná, leda maximálně to, že mu to zrovna víc žralo. Jenže přesto rozdíly jsou, protože přece jen každý pumpař není úplnej kurva. A to je potřeba umět odhadnout podle zkušeností a soustředit se tam, kde to po čerpání bylo nejlepší a tam se vracet s počítáním, že když jedu náhodou okolo nebo blízko a nepotřebuju brát, tak aspoň dočerpám. No...