Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Abychom nezůstali zakonzervováni, připojili jsme se k Facebooku, kde nás najdete
TADY!
Vážení zájemci o REGISTRACI, upozorňujeme Vás, že z důvodu opakujících se útoků ruského robota
jsme byli nuceni zablokovat registraci s emailovými adresami s příponou COM (včetně gmail.com)
Pokud se chcete registrovat s takovou mailovou adresou, zašlete zprávu na adresu "postmaster@smart-club.cz"!
Při psaní příspěvků, prosím, nepoužívejte citace, pokud reagujete na poslední napsaný příspěvek!
Než založíte nové téma, hledejte, nebo svůj příspěvek napište do již existujícího tématu, které je Vašemu problému nejpodobnější.
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
brunt1 píše: zdravím. Njn na to jsem zapoměl.Je to r.v. 1999, takže starší modýlek. Světlo svítí, ale je v něm vlhko. Bude muset ven, ale bohužel nevím jak.
Bohužel musíš sundat celej předek, pak uvidíš, jak to světlo máš vyndat.Jak se ten předek vyndavá je ve vláknu jak se mění žárovka, sundat mřížku, vyndat šrouby pod mřížkou, šrouby na boku když otevřeš dveře a pod černým trojúhelníčkem u zrcátka.Pokud se ti světlo mlží, dostává se tam logicky někudy voda.
vyprdni se na vytahovani svetla.
jak bude sucho, tak oddelej zadni kryt na svetle. teplem zarovky se ti svetlov ysusi a zase ho nezapomen po nizde zadelat. usetris si praci se zdelavanim celeho predku. protoze jsi to jeste nedelal, tak to si tak akorat ulames packy na masce a budes s tim celym bojovat dve hodiny.
potom budes met cas na to, abys zjistil, jestli ti do svetla tece nebo jestli to bylo zpusobeno necim jinym. treba zjistis, ze nemas na svetle ze zadu tu krytku a mas pricinu objevenou
SMART MC01 0,8 CDI Pure 2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km) http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279SCHVÁLENO !!!
Druhá jednoduší varianta je mi bližší. Nejdříve mrknu na ten kryt. pořídil jsem Smarta manželce asi před měsícem a fakt se učím. Díky za radu dám vědět jak jsem dopadl. Můžu tomu vysoušení pomoct fénem? teda spíš jestli ho tam dostanu.
Pokud jsi to koupil před měsícem, mohls to koupit už s tou závadou.Buď tam nemáš opravdu tu krycí gumovou manžetu, nebo už to někdo rozdělával a nesedí na těsnění ty dvě půlky světla. Samozřejmě to nějak vysušíš, ale příčinu zřejmě neodstraníš a pokud jsi se v tom opravdu ještě nehrabal, a máš dělnický ruce, tak tam tu manžetu taky nebude snadno dostat, já jsem jenom zastánce skupiny rozdělávaču předku, a pokud se ulomí ty packy, tak se to řeší přišroubováním masky ( viz Kuher, nebo Houzar - teď nevím ).
Na "mandlích" je zezadu gumová manžeta? Tam není normální víčko na zacvaknutí? Každopádně, a tam je cokoliv, může to mít spadlé. Jak píše Lukáš - vysušit, nasadit, pozorovat, teprve v případě opakování vlhka nastupuje vyšší level demontáže.
Fén tam skrz vyndanou mřížku od ostřikovače asi nedostaneš. Ale dostaneš tam, určitě až do světla, nějakou tenčí hadici, na jejíž druhý konec nasadíš a zredukuješ tlustší hadici - od vysavače. Budeš ze světla vysávat vzduch. A tím fénem můžeš foukat skrz díru po mřížce ostřikovače směrem k světlu, aby mohlo nasávat teplejší vzduch.
Nestydím Pardubice, hned to tam dopíšu. Jinak závada je asi odstraněna protože byl skutečně spadlý ten gumový kryt zezadu na světle. Ale musím to ještě vysušit.
Jinak díky za rady. Snad jsem koupil dobrý kus zatím jezdí pěkně. Má to nějaké mouchy, ale to snad zvládnu. ještě mě trápí dveře u spolujezdce. Když je otevřu zevnitř tak nejdou zavřít. musím vylézt z auta venkovní kličkou zahýbat a už to zavřu. Tak to musím rozebrat. Nečeká mě tam nějaká záludnost? Díky.