Nepojízdný for four

Nechcete se registrovat a chcete něco sdělit ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
HOST1
Smart ACE
Příspěvky: 600
Registrován: ned 05 lis 2006, 22:39
Bydliště: Všude

Nepojízdný for four

Příspěvek od HOST1 »

Ahoj všem, mám smarta už 4 roky a bez problémů. Až teď. Smart mi přestal startovat. Vše funguje jak má startér točí ale motor nenaskočí. Měl jsem to už ve dvou opravnách a na nic nepřišli. Nakonec jsem to dal do Prahy do Mercedesu. Měl jsem to tam asi měsíc a řekli mi tam že to je nějakej kroužek k imobilizeru ve spínačce. Oprava ? sehnat novej kroužek v hodnotě 1200kč. Po zhruba týdnu mi volali že kroužek nemohou sehnat. Po dalším týdnu mi dali vědět že kroužek nemají ani v německu a že ho našli v americe. Dodací lhůta 3 měsíce. Říkám dobrá a čekám. Po cca 3 měsících tam volám a oni pořád nic a že o žádné součástce z ameriky ani nevědí. Auto už tam mám 4 měsíce a pořád se nic neděje.Připadá mi že si ze mě dělaj srandu. Vypadá to že už jeztit nebudu. Jsem už zoufalej. Věděl by tu někdo jak mi pomoct (prosím)
Roman z Kladna
Uživatelský avatar
DYK77
Smart ACE
Příspěvky: 16926
Registrován: sob 25 úno 2006, 00:06
Bydliště: MOST
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Když už jsi v té Praze, zkusil bych se domluvit a případně auto převézt do AUTODÍLNY MARTÍNEK. Mají dobré recenze.
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtopic.php?t=1008

Na Daimler ( Mercedes ) v Praze jsem zatím neslyšel jedinou chválu. Naposledy když jsem tam psal ohledně rozchození řazení na volantu, tak jsem jim nestál ani za odpověď.
Výměna rozvodového řetízku mě stála dva měsíce čekání a protože to stálo dlouho na místě, tak zrezivěly kotouče takovým způsobem, že jsem je musel vyměnit. Druhá servisní-záruční prohlídka dopadla tak, že jsem přijel domů a když jsem vytáhl měrku na olej, zjistil jsem, že je stále černý jako před výměnou, tedy nevyměněný, i když zaplacený. Zkrátka za cca 4.000,-Kč jen vypsali papírový štítek s datem příští výměny a resetovali servisní interval. O dalších úkonech které jsou zahrnuty v servisní prohlídce jsem si mohl nechat jen zdát. Takže jsem se začal trochu zajímat a na autě si běžné věci jako náplně měním sám, včetně kravinek alá termostat, brzdy + nějaké drobné opravy.
MB prostě servis na HO..O a to není vše co bych ještě mohl uvést. Nejezdím tam, je to zbytečně projetých 200Km a promrhaný čas čekáním.
Asi úplně nejideálnější by bylo oslovit Smartcentra v Německu. O problému s volantem jsem napsal do Chemnitzu , Drážďan a Berlína a všichni mi ochotně hned odpověděli. Do Těch prvních dvou to mám stejně daleko jako do Prahy, takže teď jen čekám až budu mít více času a zajedu tam. Mimo to i Martínek odpověděl rychle a měl snahu můj problém řešit.
Přeji hodně zdaru.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
hoboj
Smart ACE
Příspěvky: 652
Registrován: úte 05 kvě 2009, 15:53
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvek od hoboj »

Zajimalo by me, jaky problem je v tom rozchozeni volantu?
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim :) :) )
Uživatelský avatar
DYK77
Smart ACE
Příspěvky: 16926
Registrován: sob 25 úno 2006, 00:06
Bydliště: MOST
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

To taky nevím. Koupil jsem jej funkční ( od Druzety - odzkoušeno na jeho F2 ) , namontoval, přehodil pod přístrojovkou konektory, nechal na diagnostice volant povolit v ŘJ a nic. Netroubí, neřadí. :roll:
Více jsem popsal zde ...
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... 90&start=0
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Odpovědět