6.1.2010 - deset let od vstupu. Něco k tomu napíši.

Kecy které nejsou k věci
Uživatelský avatar
Ivojah
Příspěvky: 307
Registrován: čtv 14 led 2010, 10:05
Bydliště: Brno

6.1.2010 - deset let od vstupu. Něco k tomu napíši.

Příspěvek od Ivojah »

IMPULS, ne jako rozhlasová stanice, ale jako „nakopnutí" k něčemu. Tak na mě prvotně zapůsobil Smart Autoclub po mém přihlášení se do klubu a rozluštění co je to pojem JVV.
Aktivní pracovní život jsem měl již cca osm let za sebou a vlastně jsem ukončoval i aktivity kulturně - společenského charakteru. Ale stalo se, že jsem si koupil ojetinu Smart fortwo a vlastnil jsem ho již cca dva roky před svým přihlášením se do klubu. Rok mi trvalo při občasném zvědavém surfování po stránkách klubu, do notebooku vyhledavače Google jsem zadal Smart a objevil se mimo jiné i klub, než jsem se oficiálně přihlásil. A pak mi teprve naskočily, kromě informací " techniky", ty byly pro mě velmi důležité již před vstupem. O Smartech toho tenkrát mnoho ve veřejném prostoru napsáno nebylo, ale další rubriky, z nichž jedna nese název Aktivity mě "probudila"!

V tu ránu se změnily moje postoje k životu a z důchodové pasivity jsem opět přešel k aktivitě. Připojil jsem se k těmto klubovým nabídkám, mající společensky volnočasový charakter, (nyní myslím hlavně na členy klubu aktivního věku) a nechal se též hýčkat programy na výletech, které připravili jiní! Všechny tyto výletní cesty, kterých jsme se s manželkou zúčastnili, jsme hodnotili jako vynikající!! Jak na Moravě tak Slovensku.
Ale již od prvního našeho výletu s klubem to bylo v „Lednici“ jsem "čile" navázal a přidal "nově" aktivity vlastní. Posunuli jsme si pomyslný „prázdninový čas" červenec, srpen na květen a červen to není nikde ještě taková "tlačenice" a přitom je obvykle hezké počasí! Je až neuvěřitelné, ale všechny naše výlety, a to jich bylo, které jsme s manželkou podnikli,nám nepršelo a nebyla zima. Organizoval jsem je rok co rok, přes internet noclehy vždy dvě, tři noci a dva výlety po českých krajích. Vloni to byly Jablonec nad Nisou a Praha.

Obkroužili jsme tak se Smartem snad celou republiku a nevynechali ani vnitrozemí. Fakt to bylo, kromě se Smart klubem, mnoho hezkých míst v republice. Nu a Praha, na tom jsme se s manželkou dohodli, byl našim "dálkovým" výletem tím posledním. Jana mi řekla Ivoši, bylo to všechno hezké, ale již stačilo a ano stačilo. Co mi chybělo, byly cesty se Smart- Autoklubem do Čech- ani jedna! Blansko, Rožnov v loni a předloni důvěrně s manželkou známe a účastník klubového setkání, mimo pozdravení se s těmi lidmi co člověk zná, potřebuje poznat i to co v krajině až tak důvěrně nezná, aby to tvořilo „komplet“ spokojenosti. To ale je pouze osobní záležitost, netýká se nikoho jiného.

Jezdit s autem Smart budu stále „sváteční“ řidič to je v "bouřlivé" současnosti cesta k bouračce! Je třeba být v obraze „přivaděčů a výjezdů“ dálnic a nevypadnout z "frkotu" silničního provozu. Kroměříž, Luhačovice, Zlín ZOO Lešná, Znojmo na „kafé“, zmrzlinu a zpět do Brna. Pokud budu zdravotně schopen nu roků mám již tedy docela dost! Ale faktem je, že do sněhu a ledu, brzké tmě v zimě mimo Brno, se mi s tím Smart – střízlíkem již nechce. Dříve, což můžu klidně posoudit, nebyly jízdy autem tak náročné jako nyní! Třeba ve Škodě 110 R jsem si mohl zpívat s rádiem Gottovu píseň „ ¶ zas jednou sám, zase sám jedu známou silnicí E 14“, z Brna a opačně z Prahy nu a byla to téměř a v noci chvílemi určitě i pravda.

Avšak to veškeré moje "znovuzrozené", v aktivním věku však běžné, naše cestování s autem právě vyvolal ten "impuls" - JVV díky za něj přátelé!
Zdravím vás smartklubáci a přeji vám všem zdraví a kilometry bez nehod - Ivojah / Ivo a Jana Hnilicovi /
:D *1* *1*
Obrázek
Ahoj, jenom jsem se připomenul jednak, že stále jsem a přeci jen sem tam si na na vás přátelé se kterými se ze Smart Autoklubu znám si na vás vzpomenu, vzpomeneme. Prostě si zabrouzdám a jak vidím "brouzdalů" je na stránkách klubu docela dost. Docela mě těší, že administrátoři stále odvádí svou práci a klub je zde pořád pro všechny zájemce kdo vlastní auto se značkou Smart. Ivo, Jana
Smart40kW MCO1, je to atypické, pohledné a sympatické auto včetně jeho výkonu.
Odpovědět