KLIKA - NEJDE OTEVÍRAT Z VENKU
KLIKA - NEJDE OTEVÍRAT Z VENKU
potřebuji radu a tipy.
Když jsem chtěla odjet z práce,klasicky jsem odemkla dálkou,ale zadní levé dveře se mi neodemkly,ostaní ano,tak jsem to zkusila zevnitř to fungovala,ale nějak jsem zazmatkovala a zkusila jsem otáčet i dětskou pojistkou ve dveřích a .....a zavřela ve spěchu bezmyšlenkovitě dveře...no a teď se do nich nedostanu od nikud. Prosím nevíte co s tím.... jak zavřené dveře rozebrat a tak?
Jestli by to šlo třeba nějak vyháčkovat...ale je tam ta dětská pojistka aktivovaná no....
Ještě - centrál ve dveřích cvaká-funguje,tak asi jen ta klika z venku.
Díky za nějaké rady,zatím servis nechávám jako poslední možnost.
Dana
Re: KLIKA - NEJDE OTEVÍRAT Z VENKU
Jo, nemusí to být klikou! Nám takhle blbne zámek v pravých zadních dveřích - centrál sice cvakne, ale z venku stejně nejde otevřít, musí se otevřít zevnitř. Pak už vnější klika funguje normálně, až do příštího zamknutí. U nás jsou to zaschlý (opotřebený?) hejblata v zámku, prostříknutí a rozhejbávání nepomohlo. Zámek stojí asi 3.500 CZK bez DPH.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Zkus třeba 20x odemknout a zamknout auto, jestli se při některém pokusu náhodou neodjistí vnější klika.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
To odemykání jsem zkoušela už několikrát, no ještě si s tím pohraju o víkend (je to "běhání",kolem auta,když ukládám kabelku a zapomenu,že mi nejdou otevřít)
ještě jednou se poptávám, jestli tu není nějaký "fachman", který by dokázal otevřít zavřené zadní dveře u řidiče u F4 a ještě zajištěné dětskou pojistkou...? Pravděpodobně odešlo lanko !
Děkuji za každou odpověď.
Dana
asi půjdu dělat do Mercedesu.... Dveře otevřené, vlastníma rukama vytvarovaným drátkem odblokována dětská pojistka.. Teď uz mi muž jen opravuje lanko,klasicky utržené u kliky za válečkem.
..."když se na sebe podívám ,tak se musím pochválit"...
Děkuji pánu bohu...
A jestli se můžu zeptat, odkud jsi tam ten drátek strkala, jak asi vypadal apod.?
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
zeptat se můžeš, ale ….. né….zvenčí mezi dveře a rám auta v místě kde se nachází otvor pro dětskou pojistku (naměřeno u zdravých dveří) a ten drátek jsem si vyrobila sama dle mé logické úvahy a představ .Byla jsem v mercedesu ve Stodůlkách a tam mi sice byli ochotni poradit (mám zde trochu známého), ale stejně si nevěděl rady...
Jinak mi to trvalo pro mě věčnost.. (cca 4 hod. po dva dny) a když už jsem s tim chtěla švihnout ,tak jsem zaslechla "správný" zvuk cvaknutí a....zkusila zevnitř páčku a hle "sezam" se otevřel - tak jsem skákala do výšky.
Bylo mi taky "raděno" abych vytrhla násilím tapec zevnitř a pak, že se dá přidělat zpět úpravou....protože se vytrhnou cca 3 úchyty/šroubky na kterých to drží.
To mi však přišlo drsný, jinak lanko by stálo 570,- originál v mercedesu + práce mechanika a kdo ví, jestli by ještě něco "neponičil" , když si nevěděli rady a bylo by potřeba dokoupit...
Abyste riziko takové práce poněkud snížili, můžete provést preventivní údržbu, která Vám zabere na všech dveřích dohromady maximálně půl hodiny. O co jde? Jde o to, že když lanko vyrábějí, tak při odlívání koncovek musí lanko předem očistit tavidlem, ale po odlití ho zřejmě "zapomínají" neutralizovat, pročež tavidlo po čase způsobuje zvýšenou korozi lanka - lanko přerezne právě v oblasti koncovek. (Takové malé, nenápadné, "vestavěné kurvítko".) Lanko potom vypadá třeba takto:
Protože demontáž vnější kliky je neuvěřitelně jednoduchá (na rozdíl od sundání panelu dveří), je vhodné ty kliky prostě vyšroubovat a lanka jednoduše NAMAZAT! Koroze se tak jednoznačně zpomalí. Je jedno čím, jestli prostříkat WD40, nebo povrch popatlat troškou lithné (ložiskové) vazelíny ...
Jak vyšroubujete a našroubujete kliku najdete třeba TADY! Stačí se podívat na prvních 25 vteřin.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Na některém srazu ( asi na "českym ráji" ) ti ukážu ten "drátek" , čím jsem odemkla zablokované dveře
Pod tímhle číslem to najdete i na Aliexpressu - za poloviční cenu. Možná taky v poloviční kvalitě.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
- hrebicek
- Kontaktovat uživatele:
...Nejsem kopyto a tak: Tapecírung z vnitřní strany trhat je kravina, je chycen šroubama z vnější strany.
Nářadí... šroubovák plochý, šroubovák křížový...ruce
Demontáž kliky 1minuta , sundání vnějšího krytí 3minuty- při staženém okénku kolenem zatlačit na díl z venku v místě horního lomu.Vyskočí 3 držáčky z lišty a plynulým pohybem dolu...při otevřených dveří díl sjede . Monzáž lanka 2minuty. Zpětné nasazení venkovního dílu 5minut,musí se pomalu a kontrolovat správnost nasazení. Opět přimášknout kolenem a plochým šroubovákem pomoct držáčkům do horní lišty.
Tedy oprava prasklého lanka i s následným očištěním opatlanin na venkovním dílu 15minut. Skládá se to jako pucle, vše do sebe zapadá.
....Problém vyřešen...
Tuning osvětlení interieru
motor po GO-lítá jako čert
Forfour 1,3 , manuál , 180000km , dovoz "D"
Forfour 1,5CDI , manuál,plná výbava,150000km,top stav-jako nové.Tento složitý stroj řídí moje žena.
Ahoj,diky za další radu.hrebicek píše: ↑úte 30 čer 2020, 12:32 Asi s křížkem po funusu, ale taky mi prasklo lanko otevírání.
...Nejsem kopyto a tak: Tapecírung z vnitřní strany trhat je kravina, je chycen šroubama z vnější strany.
Nářadí... šroubovák plochý, šroubovák křížový...ruce
Demontáž kliky 1minuta , sundání vnějšího krytí 3minuty- při staženém okénku kolenem zatlačit na díl z venku v místě horního lomu.Vyskočí 3 držáčky z lišty a plynulým pohybem dolu...při otevřených dveří díl sjede . Monzáž lanka 2minuty. Zpětné nasazení venkovního dílu 5minut,musí se pomalu a kontrolovat správnost nasazení. Opět přimášknout kolenem a plochým šroubovákem pomoct držáčkům do horní lišty.
Tedy oprava prasklého lanka i s následným očištěním opatlanin na venkovním dílu 15minut. Skládá se to jako pucle, vše do sebe zapadá.
....Problém vyřešen...