Rada pro tento měsíc - několik rad v jednom článku!!!
Re: Rada pro tento měsíc
Mě to u Kangáča vypne za 20 min., proto jsem natáhnul od baterky kábl a v kabině mám zásuvku. Když vezu chlaďák, tak to chvíli vydrží, ale musí se kvůli baterii hlídat doba.
Smart coupe Passion, 0,7, 45 kW 2005 

Hodiny v rádiu nemám, zapnu zapalování, šťáva jde do rádia, vypnu zapalování a šťáva tam nejde. Jak to je zapojeny jsem nepátral.
Smart coupe Passion, 0,7, 45 kW 2005 

- Winterwolf
- Site Admin
To bude asi pravda. Já jsem naučen ještě ze Škody 110r když na autě něco dělám tak vypínám rádio a ventilátor…JBC píše: ↑stř 27 dub 2022, 20:04Jenže si můžu mylně myslet, že přestože to svítí, tak že se to za půl hodiny samo zhasne - vždyť přece když někde stojím, nechám otevřené dveře, pustím rádio a v trávě piknikuju, tak všechno za půl hodiny vypne. Jsem na to zvyklý, když třeba na letišti něco opravuji, pouštím si takhle z auta rádio - a každou půlhodinu ho musím znovu zapnout. V případě po odpojení baterie to neplatí, můžu si to myslet, bude to chyba.Winterwolf píše: ↑stř 27 dub 2022, 15:20 Jak je baterie v autě tak si všimneš hned, že svítí něco co nemá![]()
Tak abyste jednou byli ve výhodě proti uživatelům Facebooku, dávám již nyní tento příspěvek:
Rada pro tento měsíc - červen 2022
Máte doma Roadstera? A už se Vám někdy stalo, že jste stáli na semaforu, chtěli jste si otevřít/zavřít okno u řidiče a místo toho jste omylem otevřeli zadní kufr? A museli jste vystoupit a kufr zabouchnout?
Velmi pravděpodobně ano, protože spínače jsou v originálu umístěny hned vedle sebe. Snadno tak omylem stisknete ten, který jste nechtěli!
Až někdy budete rozdělávat středovou konzoli, vyndejte spínač pro otevření kufru a posuňte ho o jednu pozici doprava, původní záslepku zase o jednu pozici doleva - jdou poměrně snadno prohodit.
Riziko, že si znovu otevřete kufr místo okénka se sníží o 95 %!

Rada pro tento měsíc - červen 2022
Máte doma Roadstera? A už se Vám někdy stalo, že jste stáli na semaforu, chtěli jste si otevřít/zavřít okno u řidiče a místo toho jste omylem otevřeli zadní kufr? A museli jste vystoupit a kufr zabouchnout?
Velmi pravděpodobně ano, protože spínače jsou v originálu umístěny hned vedle sebe. Snadno tak omylem stisknete ten, který jste nechtěli!
Až někdy budete rozdělávat středovou konzoli, vyndejte spínač pro otevření kufru a posuňte ho o jednu pozici doprava, původní záslepku zase o jednu pozici doleva - jdou poměrně snadno prohodit.
Riziko, že si znovu otevřete kufr místo okénka se sníží o 95 %!

450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus
52A Crossblade
452 Roadster
454 ForFour Brabus
52A Crossblade
Re: Rada pro tento měsíc - několik rad v jednom článku!!!
Rada pro tento měsíc - PROSINEC 2022
Třeba některé z Vás, majitelů Fortwo 450, podceňuji, ale napadlo mě, že někdo z Vás možná neví, jak vysoko má mít hladinu chladící kapaliny v expanzní/vyrovnávací nádržce chladící kapaliny.
Přece jen, značky MIN a MAX jsou na nádržce vyznačeny z přední strany a abyste podle nich viděli, jak vysoko hladinu máte, musí se sundat "čumák" a na nádržku se musí koukat zpředu.
Naštěstí konstruktér nebyl debil a druhé značky MIN a MAX udělal přímo v nalévacím hrdlu nádržky. Je to takový plastový výstupek na přední straně, sestupující od hrdla dolů do nádržky - viz. foto.

Na dolním konci je výstupek zakončen vodorovnou plochou - ta určuje MINimum. Pokud není "pod vodou", je v nádržce méně kapaliny, než předepsané minimum a je potřeba kapalinu doplnit.
Dále je nad touto vodorovnou plochou takový hranolek vysoký asi 2 cm, jeho horní konec určuje MAXimum - pokud je celý tento hranolek "pod vodou", je v nádržce kapaliny více, než předepsané maximum. Můžete kapaliny trochu ubrat, aby vršek hranolku z kapaliny vyčníval.
To je pro tentokrát vše!
Třeba některé z Vás, majitelů Fortwo 450, podceňuji, ale napadlo mě, že někdo z Vás možná neví, jak vysoko má mít hladinu chladící kapaliny v expanzní/vyrovnávací nádržce chladící kapaliny.
Přece jen, značky MIN a MAX jsou na nádržce vyznačeny z přední strany a abyste podle nich viděli, jak vysoko hladinu máte, musí se sundat "čumák" a na nádržku se musí koukat zpředu.
Naštěstí konstruktér nebyl debil a druhé značky MIN a MAX udělal přímo v nalévacím hrdlu nádržky. Je to takový plastový výstupek na přední straně, sestupující od hrdla dolů do nádržky - viz. foto.

Na dolním konci je výstupek zakončen vodorovnou plochou - ta určuje MINimum. Pokud není "pod vodou", je v nádržce méně kapaliny, než předepsané minimum a je potřeba kapalinu doplnit.
Dále je nad touto vodorovnou plochou takový hranolek vysoký asi 2 cm, jeho horní konec určuje MAXimum - pokud je celý tento hranolek "pod vodou", je v nádržce kapaliny více, než předepsané maximum. Můžete kapaliny trochu ubrat, aby vršek hranolku z kapaliny vyčníval.
To je pro tentokrát vše!
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus
52A Crossblade
452 Roadster
454 ForFour Brabus
52A Crossblade