Zvuky z čehosi na podvozku
Zvuky z čehosi na podvozku
Dobrý den, mám 451 a postupně se začínal ozývat zvuk těžko definovatelný odkud. Nejdříve jsem vyměnil ložisko předního kola, hřálo a tak se to zdálo být dobré. Po čase se to začalo ozývat opět, tak projistotu výměna druhého ložiska. Přišlo leto vyměnil jsem kola a začali se ozývat opět zvuky, jako by byly oskákaný pláště na kolech. Přehodil jsem kola mezi sebou, zdálo se to trošku jiný. V létě jsem dělal výfuk a tak jsem otevřel vzadu tu převodovku, co z toho jdou náhonové poloosy. Olej byl černej, tak jsem tady na foru shaáněl co tam dát a došlo na Castrol Transmax manual 75W-90. Nevím přesně časově jak ta výměna do těch zvuků zapadá, ale je to do cca 50km v pohodě, potom to začne stupňovat a ve 100km/h je to už neunosný. V každém případě je to odvislé od otáček kol, nikoli podle rychlostního stupně. Jde mi o to, jestli ten olej nebyla chyba měnit Jestli máte někdo zkušenost co tam dát, abych tuhle možnost vyloučil. Je to 451 benzin, motor Toytoa 999cm3, benzim. Děkuju předem za každý poznatek.
SMART FORTWO 451 mhd/benzin, r.v. 2013, najeto 20.000 km - zakoupeno v bazaru
VOLVO V70 III, 2.0T, 149 kW, r.v. 2011, najeto 80.000 km
Re: Zvuky z čehosi na podvozku
No pokud se ten hluk změnil po výměnách předních ložisek, tak převodovku lze jako příčinu vyloučit, u ní by se asi ten hluk projevoval i v různých rychlostech podle zařazeného rychlostního stupně.
Asi bych se tedy zaměřil na přední nápravu. Bylo by dobré to auto dát na zvedák a nejprve zkontrolovat, zda nejsou vymlácené kulové čepy, uložení ramen náprav, stabilizátoru, no a pak tlumiče a uložení pružin. Možná mě někdo další doplní. Tohle vše může mít nějakou spojitost s předními koly a hlučností.
Pokud je to závislé na větší rychlosti, tak ještě zkontrolovat plastové kryty pod autem, zda jsou správně upevněny a nemlátí s větším proudem vzduchu. Podobně by mohla mlátit i volná přední kapota.
Asi bych se tedy zaměřil na přední nápravu. Bylo by dobré to auto dát na zvedák a nejprve zkontrolovat, zda nejsou vymlácené kulové čepy, uložení ramen náprav, stabilizátoru, no a pak tlumiče a uložení pružin. Možná mě někdo další doplní. Tohle vše může mít nějakou spojitost s předními koly a hlučností.
Pokud je to závislé na větší rychlosti, tak ještě zkontrolovat plastové kryty pod autem, zda jsou správně upevněny a nemlátí s větším proudem vzduchu. Podobně by mohla mlátit i volná přední kapota.
Smart ForTwo 450.332 (benzin 0,7 l/45 kW) 9/2004 "Pinďa"
Smart ForTwo CDI 451.300 (nafta 0,8 l/33 kW) 9/2008 "Ropík"
Petr
Smart ForTwo CDI 451.300 (nafta 0,8 l/33 kW) 9/2008 "Ropík"
Petr
Jedná se o souvislé se stupňující zvuk. No úplně bych vsadil na ty poskakany přední gumy. Zkusím je ještě přefouknout, nebo tam dát na vyzkoušení letnaky. Jestli se to změní . Jsou to už gumy 11let, tak to bude tvrdý.
SMART FORTWO 451 mhd/benzin, r.v. 2013, najeto 20.000 km - zakoupeno v bazaru
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster