Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zdravim,nevim zda to tady jeste funguje ?
Je to ciste takovy napad. Aby se predeslo demontazi ktera je sice jednoducha a nasledne skladani .
Muj napad spociva v odvrtani dirky ,z ktere vznikne vyposteci otvor. Rozumne naplneni kolem pistku cisticem brzd ,treba opakovane. Vysuseni. Po vyplachnuti necistot uzavrit vypustny otvor. A prostriknout silikonovym olejem.
Co na to rada starsich
Zajímavá myšlenka, ne že ne. Ale - do té dutiny, kde je ozubené čtvrtkolo je zasunutý předek elektromotoru, který to tahá, přičemž v té dolní části jsou uhlíky a kolektor a hallový snímač počtu otáček elektromotoru - podle počtu otáček aktuátor pozná, ve které je poloze. Jestli by se tím čištěním nedostal sajrajt do těchto částí elektromotoru.
Ozubené čtvrtkolo má zuby namazané vazelínou, asi by to chtělo zpátky nastříkat nějakou vazelínu.
Pred nedavnem jsem svuj napad realizoval.Nikdy jsem aktuator nemel rozebran,tak na Yutube nastudoval kde vrtat diru. Z motorku tam trci pouze hridelka,nebylo v planu cely zalit nejakym cisticem. Auto se spravne naklonilo a po sundane manzete jsem prolival tech.benzinem .Aplikoval z obou stran.Dal jsem pod svetlou hadru,abych videl co vyteka .Bylo to ciste,ale obsahovalo to takovy tmavy prasek,jako pepr.
Na konec promamazal ,dal spunt na mamuta. Po prvni davce mazani ,jsem otocil klickem ,aby se pohybem rozetrelo mazivo.Uplne mi zatrnulo,ze jsem neco zkurvil.Vzdy bylo slyset skripani a najednou ticho. Tak a jeto v prdeli,neco se posralo.Vlezu pod autu a pistek vyjety ,spojka zatlacena,Tak to slo hladce a potichu. Nenapadlo ,me to merit jako dobu .
Z autem vubec nejezdim ,ridi moje draha polovicka. Ji sem nic nerekl a cekal jsem zda si vsimne. JJ zaregistrovala,ze se neco stalo ,zda jsem neco delal z Micinoi:-)Jelikoz ma absolutni hudebni sluch ,tak presne zdelila ze reakcni doba pri prerazeni se snizila o polovinu.Zhruba z 4 sekund na 2 .Tak zakrok byl uspesny.Urcite to musi setrit motorek.
Zajímavé, ale mám obavu o životnost takového promazání. Přeci jen vazelína se dokáže držet ve větší vrstvě než olej, který také může rychleji vysychat. To je tak složité ten aktuátor rozložit? Zatím s tím nemám zkušenosti.
takhle na 450 se bez nasili rozlozit neda. Na yutube najdete videa jak to delaji. To bych bral jako posledni stadium .Drzel jsem se zasady co funguje ,to zbytecne nerozebirat.Kdy bych umel vlozit prilohu tak bych poslal fotky. Nejde mi ani udelat zmeny v profilu .Dodat obmeneny vozovy park.
Hlavne je treba na promazani pouzit k tomu urcene maziva .