paskvil hybrid káry

Kecy které nejsou k věci
Odpovědět
convoy

Příspěvek od convoy »

velký souhlas
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Chorche píše:Máš strašně skreslenej pohled zřejmně dík malýmu přehledu o tom co se děje. Krize souvisí hlavně s tim, že celosvětově se výroba a vůbec celá ekonomika dělá ne na soukromý bázi, ale na bázi akciovejch společností, kde fakticky nic nikomu nepatří. Firmy sou vedený managementama, kterejm věčinou nezáleží na prosperitě firmy, ale hlavně na tom aby s toho vyrazili maximum pro sebe. Protože vo nic nejde, když se to posere, pudou menedžovat zase o dům dál. Takže se fejkujou reporty výsledků, drobný akcionáři do toho vůbec neviděj, správní rady sou uplacený manažerama. Takže se generujou fiktivní výsledky, za který se berou prémie, ale realita je někde úplně jinde. V bankonvnictví je to stejný, lidi sou placený od čísel, takže pučujou každýmu jak fsteklý a nikdo neřeší, že dlužníci to nikdy nesplatěj. Hlavně že se vyinkasujou provize a prémie za fiktivní výsledky... Dlouhodbě tendle stav nebyl udržitelnej a začlo to vylejzat na povrch. Že celá západní ekonomika byla jen nafouklá bublina. No a dneska to vypadá tak, že sou všichni v křeči, protože banky přestaly pučovat, takže lidi nemej za co utrácet (navíc dlužej víc než můžou splácet). V důsletku toho klesá vodbyt a v důsletku toho začínaj firmy propouštět lidi, páč je nemaj z čeho platit a v důsletku toho ještě víc klesá vodbyt, páč lidi bez práce už nekupujou vůbec a v důsletku toho firmy propouštěj ještě víc a ve finále to zabalej a v důsletku toho sou fšichni bes práce a bez peněs a ve finále nemaj za co žrát ani co žrát. Do toho jim banky sbíráj baráky, páč nesplácej dluhy, takže nemaj ani kde bydlet. To je současnej stav, kterje sem předvídal už před pěti lety, že se to prostě musí stát. A jak to bude pokračovat ? Podle mě z toho už neni cesta ven. Jakmile si lidi šáhnou úplně na dno, stanou se z nich zvířata, nastane občanská válka, kde pude o žrádlo, vodu, paliva... Do toho azijský zemně, kde je hyperbída už teď , jejich lidi se můžou dát na pochod...
Coece trochu michas vsechno dohromady. Prvni tretina textu o pricinach je pravda a pise to vsude, mas pravdu. Druha tretina textu tady v CR neni a nevypada to na ni. Lidi nakupujou zatim jako vztekly, banky pujcujou penize ale v mensi mire a jsou obezretnejsi komu, firmy sice trochu propousteji lidi, ale je to umerne probihajici recesi, baraky se sbiraj tem, kteri si vzali hypo na hranici svych moznosti, coz je jejich blbost. Ten zbytek katastrofickeho scenare co pises je v tuto chvili pouha fikce.

Jak jsem rikal, tady v CR je recese, nikoliv krize.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
stanislav.rejn

Příspěvek od stanislav.rejn »

Tak a te´d z jiného soudku.Kde mají firmy ušetřené peníze z předešlych cca 15 let blahobytu???Kdy všechny firmy navyšovali o100 až 150% zisky každý rok???Škodovka měla loni zisk 6mld!!! A lobujou o šrotovné???Které platíme všichni.Kdo tady soukromě podniká tak moc dobře ví že mu řeknou nemáš na to tak si skrachuj a běž na pracák.Ale velká firma řekne propustíme lidi a dostanou všechny možné výhody a nakonec je nenápadně vyhoděj a firmu zavřou.Je to tady jeden velký bordel :evil:
stanislav.rejn

Ps.Souhlasím že je to jejich blbost a na dluh nejde žít do nekonečna!!! :evil:
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

krizi zpusobili v usa a ted se z toho jeste maji dobre :roll: jejich ekonomika klesla min nez eu.
eu na to doplatilo hlavne tim, ze banky mely ulozene penize v usa (akcie, dluhopisy), kde to bylo nadhodnocene a zmanipulovane.

urokove sazby centralnich bank jsou na minimu, ale komercni banky uroky naopak zvysuji, aby vydelaly obrovske penize a vycucavaly penize z ekonomiky.

v tomto smeru by jen ciste teoreticky a netrzne mohl zakrocit stat a zalozit vlastni banku, kde by byly prijatelne podminky a stat by na tom jeste vydelaval nehlede na to, ze by tu banku mohl nasledne prodat 8). verim tomu, ze by z ni relativne rychle vznikla 4. - 5. nejvetsi banka v cr.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
stanislav.rejn

No s těma podvodníkama co seďěj ve vládě asi ne. :twisted:
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

stanislav.rejn píše:.Kde mají firmy ušetřené peníze z předešlych cca 15 let blahobytu???Kdy všechny firmy navyšovali o100 až 150% zisky každý rok???
To je jednoduchý, věčina těchle prachů se prošustrovala na odměnách managerů. A to nejen ve firmách který ten zisk opravdu reálně generovali (takovejch moc neni). V drtivým počtu akciovek je deklarovanej zisk fiktivní, poněvač jaxem psal vejš, výsledky se fejkujou, aby se dosáhlo na odměny. A neni síly, která by to mohla kontrolovat. Protože stádo drobnejch akcionářů vůbec nemá ponětí co se ve firmách děje... A todle neni žádná fikce, já to znám na vlastní kůži, protože sem to dělal dnes a deně :lol: :twisted: Nic jinýho mi nezbejvalo, dyš sem chtěl v nadnárodní akciovce vydělat nějaký prachy... :twisted: Prodal sem za 20 tis, vodreportoval 80. Muj šéf vodreportoval z těch 80 150, jeho šéf z toho udělal 200, generál to zved na 300 a šlo to do Vídně, kde si z toho manažer pro zahraniční ceřinky udělal půl míče. A rakouskej generál pak všechny poplácal po zádech a rozdal odměny. Všichni v řadě sme z toho něco dostali a všichni byly spokojený. Jenže ve finále firma generovala měsíčně strátu několik míčů ale kulatně se to přehlíželo. Navenek sme byly furt f černejch číslech. To byla zas práce účetních. Celá západní ekonomika je hra s čísly. Kdyby firmy patřili jednotlivcům taxe to nemůže stát, protože soukromej vlastník pakliže neni blbej taxi to vohlídá aby ho menžment nevojebával. Ale u akciovek je to každýmu šumafuk, dyš to vlastně nikomu nepatří. Za bolševika firmy patřily aspoň státu, dneska nepatřej nikomu. A k těm dluhum - dneska banky nepučej prakticky nikomu. Vim vo tom docela hodně, protože se v tom trochu pohybuju :wink: Dneska už pučujou jenom lichváři :lol:
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
stanislav.rejn

Tak šup s nima do konkurzu a né žádné státní dotace :evil:
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

takova firma je fakt na zavreni, kdyz se dela reporting oddelene od ucetnictvi.
co se vyfakturuje, to se vykaze. sliby a smlouvy jsou o nicem. jeste podstatnejsi je uhrada pohledavek. samotna fakturace z firmy jeste penize odvede (dph + dan z prijmu)
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
Obrázek Obrázek
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

jenže takle zavřeš právě 99% velkejch firem, coš se konec konců začíná dít. Protože to takle fungovalo všude. Malý soukromý firmy se v tom svezou taky, protože nebudou mít zakázky. Je to celý začarovanej kruh, kterej začal tim, že si lidi vypláceli prachy za něco co neegzistovalo. A nakupovalo se navíc za vypučený prachy, který taky v podtatě existovali jen někde v kompech. Proto se to celý te hroutí. A neni tomu pomoci. Jedině všechno zestátnit a začít vod nuly. A samozřejmně maximálně omezit dovoz. Snažit se produkovat a spotřebovat všechno sám. Ale to se nestane. Čili bude následovat totální chaos a úpadek.
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

az ti zavrou firmu, tak se tak rouhat nebudes
SMART MC01 0,8 CDI Pure
Obrázek Obrázek
Chorche
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chorche »

kamaráde já s tim počítam uš několik let. Žiju z měsíce na měsíc pod heslem každej měsíc se počítá. Nicméně rakušáci to prodali a te to patří soukromejm osobám, kerý se jakš takš snažej to restrukturalizovat a zamezit tunelování. Ale jestli to přežije čert ví. Vzhledem ke globálnímu stavu celý západní ekonomiky asi ne.
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
stanislav.rejn

No já dělám ty tepelné čerpadla,topení a vodu a mám v okruhu ještě tak 10 živnostníku kolem sebe s kterýma spolupracujeme a práce máme dost a na držku padaj ti velcí a neohrožení jak o sobě tvrdili.Nevěděli co si říct za práci a teď to maj.Nepřeju jim nic špatného.Ale já taky musel zavřít živnost na 1rok kvůli tomu že jsem nedostal zaplaceno od větší firmy a ještě mi sebrala zakázku.Abych to just nezvládl.Chtěl jsem půjčku
100 000 Abych zaplatil co jsem dlužil ve skadu abych mohl fungovat.Nedostal jsem nic ani v bance ani na pracáku.A dozvěděl jsem se že ta firma dostala 400tis na zaměstnance na rozvoj firmy.Nebýt toho že mám ještě další příjem tak bych musel nevím co.Jsem naštěstí jeden z mála který to nakonec u soudu vyhrál.Vše zaplatili do koruny a já funguju dál.Ale bez zálohy už ani nehnu prstem.
Nejde žít na dluh!!!A těmhle firmám to platíme z daní to co dostanou na nevratných dotacích!!!A jen co se začne přicházet kolik odrbali o dotace eu na projekty které reálně ani nebyli nebo stáli zlomek ceny tak se ještě budem divit :evil:
Promiň to se mi nezdá fér.
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Hele a na co jsi potřeboval půjčku 100t když máš zastavárnu, to nějak nechápu. :?: :roll:
stanislav.rejn

No myslíš jako že si vyplatím z peňěz které potřebuju na půjčky a zacáluju svůj dluh??Tolik peněz se tam zase netočí aby sis vzal peníze jak se ti to hodí.A navíc tenkrát mi neříkala pane měl jsem tam podíl :?
Odpovědět