Diagnostika
-
autodiagnostika
Vsechno, to je jasny. Ja to tam nenajdu samozrejme, ale zkusim rict kamosum.autodiagnostika píše:co je Winstal opravdu netusim,to sis asi popletl se Star diagnose coz je to same co jsem popsal vyse
a co by jsi na cinskych serverech nasel? rad se poucim
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
-
autodiagnostika
jojo najdes tam uplne vse,ani zadny interface potrebovat nebudes jak tak obycejnym obd2 kabelem...Pajik píše:Vsechno, to je jasny. Ja to tam nenajdu samozrejme, ale zkusim rict kamosum.autodiagnostika píše:co je Winstal opravdu netusim,to sis asi popletl se Star diagnose coz je to same co jsem popsal vyse
a co by jsi na cinskych serverech nasel? rad se poucim
Pánové,
po delší době opět v čr a opět s otázkama. Mám diagnostiku DAS, kterou se dá hrabat do Smarta. Už jsem se na to ptal před docela dlouhou dobou, nicméně odpovědi jsem se nedočkal. Neví náhodou někdo, kde se daj sehnat kódy na aktivaci jednotlivejch funkcí? Jde mi o to, že pokud chci zaktivovat například Softouch (automatický řazení), tak mi to ta diagnostika umožní, ale chce po mě kód. Ten kód se bude s největší pravděpodobností vázat na VIN auta.
Chrobák mi řikal, že tyhle kódy se objednávaj u Mercedesu. Tzn., že zřejmě existuje nějakej generátor kódů, kterej při zadání VIN a specifikaci aktivace požadovaný funkce, vyprdne kód, kterej se zadá do DASu a ten povolí danou funkci aktivovat.
Podle všeho, by tim měl jít přehrát i SW řídící jednotky z jednoho Smarta na druhýho, tzn. z "malýho" výkonu na "velkej", ale to jenom hádám podle toho co se píše v manuálu k DASu.
Každopádně, moje otázka zní, jestli někdo nevíte kde se daj tyhle kódy sehnat. Respetkive ten generátor kódů.
Díky
po delší době opět v čr a opět s otázkama. Mám diagnostiku DAS, kterou se dá hrabat do Smarta. Už jsem se na to ptal před docela dlouhou dobou, nicméně odpovědi jsem se nedočkal. Neví náhodou někdo, kde se daj sehnat kódy na aktivaci jednotlivejch funkcí? Jde mi o to, že pokud chci zaktivovat například Softouch (automatický řazení), tak mi to ta diagnostika umožní, ale chce po mě kód. Ten kód se bude s největší pravděpodobností vázat na VIN auta.
Chrobák mi řikal, že tyhle kódy se objednávaj u Mercedesu. Tzn., že zřejmě existuje nějakej generátor kódů, kterej při zadání VIN a specifikaci aktivace požadovaný funkce, vyprdne kód, kterej se zadá do DASu a ten povolí danou funkci aktivovat.
Podle všeho, by tim měl jít přehrát i SW řídící jednotky z jednoho Smarta na druhýho, tzn. z "malýho" výkonu na "velkej", ale to jenom hádám podle toho co se píše v manuálu k DASu.
Každopádně, moje otázka zní, jestli někdo nevíte kde se daj tyhle kódy sehnat. Respetkive ten generátor kódů.
Díky
2012 Fortwo / benzin
-
DanielHába
Takže v reakci na otázku a zaslaný VIN posílám odpověď sem, poňáč to bude asi zajímat víc lidí. Jak tak na rychlo koukám do DASu, tak v tý "nepřipojený" variantě při zadání VIN Smarta před 2003 se daj aktivovat následující věci:
Placený:
Softouch (automatický řazení)
Equipment code (netušim co to je)
Neplacený:
Klimatizace
Anti-theft alarm PLUS (netušim co to je)
Pak se dá dělat rekalibrace
Změna charakteristiky nádrže (hádám, při jakym stavy paliva se má dít co)
U verze novější (toho mám třeba já) tyhle:
Placený:
Softouch
Řazení pod volantem
Tempomat
Brabus Performance kit
Equipment code
A samozřejmě přidání klíče - jako klasickýho mechanickýho klíče na odemykání auta (společný pro oba modely)
Ty placený jsou oficiálně dost drahý na aktivaci, poňáč se aktivační klíč kupuje u Mercedesu a neni levnej. Navíc k tomu se samozřejmě platí práce mechanika + diagnostika. Taky částečně z toho důvodu jsem si diagnostiku koupil a klíče už taky umim sehnat za hodně jiný peníze
Namátkou z dalších funkcí a to by mělo bejt společný pro oba modely to je imobilizer, nějaký rozpoznání dětský sedačky (hádám asi kuli deaktivaci airbagu), otáčkoměr, navigace (netušim co to má bejt, možná nějaká oficiální smartí navigace v radiu), servisní interval - zobrazení, venkovní teplota, atd..
Nemám k dispozici VIN tý úplně poslední verze Smarta - 2007+, takže pokud to někoho zajímá a má ho, tak se můžu kouknout
Placený:
Softouch (automatický řazení)
Equipment code (netušim co to je)
Neplacený:
Klimatizace
Anti-theft alarm PLUS (netušim co to je)
Pak se dá dělat rekalibrace
Změna charakteristiky nádrže (hádám, při jakym stavy paliva se má dít co)
U verze novější (toho mám třeba já) tyhle:
Placený:
Softouch
Řazení pod volantem
Tempomat
Brabus Performance kit
Equipment code
A samozřejmě přidání klíče - jako klasickýho mechanickýho klíče na odemykání auta (společný pro oba modely)
Ty placený jsou oficiálně dost drahý na aktivaci, poňáč se aktivační klíč kupuje u Mercedesu a neni levnej. Navíc k tomu se samozřejmě platí práce mechanika + diagnostika. Taky částečně z toho důvodu jsem si diagnostiku koupil a klíče už taky umim sehnat za hodně jiný peníze
Namátkou z dalších funkcí a to by mělo bejt společný pro oba modely to je imobilizer, nějaký rozpoznání dětský sedačky (hádám asi kuli deaktivaci airbagu), otáčkoměr, navigace (netušim co to má bejt, možná nějaká oficiální smartí navigace v radiu), servisní interval - zobrazení, venkovní teplota, atd..
Nemám k dispozici VIN tý úplně poslední verze Smarta - 2007+, takže pokud to někoho zajímá a má ho, tak se můžu kouknout
2012 Fortwo / benzin
- Chorche
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
čoveče to bych tě možná moch zneužít na ten muj aktuální problém s nefunkční dálkou viz. http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... 8&start=45 Jestli bys něco nezjistil po napíchnutí, co myslíš?
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen
- DYK77
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak ?
V neděli se udělalo sucho, tak jsem ho chtěl vytáhnout, říkám Kimby pojď
Před garáží byl ale ledík. Moc šancí jsem si nedával, ale šel jsem do toho, protože jsme se dlouho neprojeli. Vyjel jsem před vrata, tam se to lehce stočilo a už to nešlo ani tam ani zpět
Takže jsem musel lopatou všechen led rozbít, odházet , smetákem vymést až na hlínu a pak jsem auto za stálého přidávání plynu a tlačení nacpal po 45 minutách zpět do garáže
Takže bych v tuto chvíli ani pomoci nemohl 
V neděli se udělalo sucho, tak jsem ho chtěl vytáhnout, říkám Kimby pojď
Před garáží byl ale ledík. Moc šancí jsem si nedával, ale šel jsem do toho, protože jsme se dlouho neprojeli. Vyjel jsem před vrata, tam se to lehce stočilo a už to nešlo ani tam ani zpět