Zahřívání motoru

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
DavidS

Příspěvek od DavidS »

Ahoj,
mě teplota vždy vyleze na 3 čárky a drží se. Možná bych mohl zkouknout chladící kapalinu. Hledal jsem nějakou expanzní nádobku ale nic. Poradíte kde je nějaká ve ForTwo?

Díky
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
DavidS

Příspěvek od DavidS »

Díky, dle návodu musím sundat předek :shock: to jsem zvědavý jestli to zvládnu :D
dodo555
Smart ACE

Příspěvek od dodo555 »

staci ked si otvoris tu lavu mriežku pod celnym sklom, vytiahnes nasavanie vzduchu a uz to uvidis
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
houzar
Smart ACE

Příspěvek od houzar »

v sobotu ráno jsme vyjeli na PSK na slovensko po ujetí cca 50 km my bylo divné,že teplota je jen na 60 ale protože to topilo i regulovalo tak jsem to nechal -leli jsme po staré do Brna po najetí na D2/rozorané bramborové pole/za neustálého drncání/to my došlo až později/se rozsvítila kontrolka80
na sjezdu Malacky opět zhasla a už se nerozsítila až opět při zpáteční cestě na D1 po sjezdu z dálnice opět zhasla,mám podezření na zasekávající se termostat jdu to zkusit odhalit a dám vědět protože já mám pouze ty nejzajímavější závady.
Formule H vysočina

mobil: 724055339
MCC 01 PURE 0,7 benzin
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

To že svítí tři čárky je normální. Na čtyři se mi to dostává pouze v létě a to jen když jedu, no spíš stojím v koloně.
Vaše problémy hravě vyřeší naše - vodíková bomba!
Markéta
Smart ACE

Příspěvek od Markéta »

Já jsem si nechala zakrýt chladič, takže teď jezdím většinou na dvě, tak do vzdálenosti 25 km, pak na tři. Víc ani uk.
A v létě taky na tři.
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek

Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Ja mam taky ted vetsinou 2 carky, 3 jen kdyz nalozim tezkeho kolegu, nebo po dalnici do husteho kopce. Do prace to mam cca 15km po meste, kdy tak po 10km se dostanu na 2 carky.

A nedavno jsme v praci diskutovali, jak se muze rozbit termostat a teda vsichni zasveceni tvrdili, ze jedine tak, ze se neotevre, takze se prehriva motor. Naopak, ze zustane trvale otevreny, prej ne-e...
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
Axo

Příspěvek od Axo »

ja mam tiez max dve ciarky!!nikdy som este nemal viac aj ked som tomu nakladal jak sa patri.dve tiez len v meste vonku len jednu ciarku :D !neviem co s tym a ani mi to vobec nekuri....ale smart je smart aj tak ho mam rad! ja som na to uz dosiel...to je jak ked si clovek kupi supersport...furt sa to kazi furt s tym nieco je ale aj tak to mas rad...alebo jak moja crosska..tiez po dni jazdenia dva dni udrzby...ale stoji to za to :D
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

V týdnu jsem jel asi 40km od domova a zpět a ohřívalo se to normálně. Pravda je, že nechávám nejprve zahřát motor a až pak pouštím topení. Jo a bylo asi +2°C.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
hoboj
Smart ACE

Příspěvek od hoboj »

Pajik píše:Ja mam taky ted vetsinou 2 carky, 3 jen kdyz nalozim tezkeho kolegu, nebo po dalnici do husteho kopce. Do prace to mam cca 15km po meste, kdy tak po 10km se dostanu na 2 carky.

A nedavno jsme v praci diskutovali, jak se muze rozbit termostat a teda vsichni zasveceni tvrdili, ze jedine tak, ze se neotevre, takze se prehriva motor. Naopak, ze zustane trvale otevreny, prej ne-e...
Ne ze by zustal termostat trvale otevreny, ale ze se uplne nezavre. Uz mala skvirka staci na to, ze se voda v motoru dostatecne neohreje.Rekl bych ze 60 stupnu je hodne malo. Sice se Smartem nemam dost zkusenosti, ale myslim si ze i za min nez 10km by mel byt ohraty na tech 80.
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

A neni v tom termostatu vzdycky mala skvirka ?
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
hoboj
Smart ACE

Příspěvek od hoboj »

Je tam 3-5 mm dirka kvuli odvzdusneni a nekdy v ni byva nytek / kulicka ve smeru proudeni vody, aby bylo co nejvic omezeno prolinani ohrate vody do chladice pred otevrenim termostatu.
Jiri Janacek

Příspěvek od Jiri Janacek »

taky se mi to zahřeje při normální jízdě max na 2 tečky, ale při jízdě z kopce jedna zmizí, ale myslim že je to tim že nemám ten plastovej kryt na spodku
Jara

Příspěvek od Jara »

Dneska jsem chtěl zakrýt chladič, ale našel jsem tam dva za sebou. Do zadního vede hadice z nádobky s chladící kapalinou, tak to bude chlazení, ale co ten první. Klimačku v autě nemám.
Odpovědět