Tipy na dlouhe cesty
Re: Tipy na dlouhe cesty
Co sebou na ty dlouhe cesty:
- destilovana voda 2L
- volej (stejnej jako mas v motoru !)
- brzdova kapalina
- klic na kola, popr. kus trubky na zvetseni paky, protoze to samozrejme nepujde povolit
- dofouklou rezervu (zimni kolo) pripadne pumpicku
- kladivo, sroubovaky nekolika velikosti krizove i ploche
- sadu pojistek a vedet, kde je pojistkova skrin
- sadu zarovek a vedet, jak se vymenuji
- svitilnu, idealne čelovku
- hever a spalky na zalozeni kola + prkenko pod hever pokud heverujes na pisku - a vedet za co se to ma zepredu a vzdadu heverovat
- reflexni vesty - v hodne zemich EU musi byt pro vsechny cleny posadky - takze 2ks
- zelenou kartu od pojistovny, podepsanou ! + karticku s cislem na asistencni sluzbu
- pokud auto neni napsane na ridice, tak nejakou formu plne moci, ze je auto zapujcene ridicovi
- startovaci kabely
- takovej ten formular protokolu o nehode, co se musi vozit od tohoto roku a vyplnuje se na miste nehody
- deku, na kterou si lehnes pod auto
- sracku WD-40 na mazani zatuhlych veci
- nejakou gumu ve sprayi na utesneni mist, kudy najednou zacalo chcat dovnitr
- GPS s aktualizovanymi mapami
- pojisteni na cestu do zahranici
- tazne lano a vedet kam se privaze
Co jsem zapomnel ?
- destilovana voda 2L
- brzdova kapalina
- klic na kola, popr. kus trubky na zvetseni paky, protoze to samozrejme nepujde povolit
- hever a spalky na zalozeni kola + prkenko pod hever pokud heverujes na pisku - a vedet za co se to ma zepredu a vzdadu heverovat
- reflexni vesty - v hodne zemich EU musi byt pro vsechny cleny posadky - takze 2ks
- zelenou kartu od pojistovny, podepsanou ! + karticku s cislem na asistencni sluzbu
- pokud auto neni napsane na ridice, tak nejakou formu plne moci, ze je auto zapujcene ridicovi
- startovaci kabely
- takovej ten formular protokolu o nehode, co se musi vozit od tohoto roku a vyplnuje se na miste nehody
Co jsem zapomnel ?
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
-
dadas
Vem si predni kolo, to jde nasadit i dozadu. Zadni dopredu nejde.dadas píše:zapomnel jsi, ze na to vsechno potrebuju privesny vozik![]()
kazdopadne diky za seznam, nektere veci dokoupim.
Nevis jestli jde pouzit jako univerzalni rezerva dopredu i dozadu predni kolo?
Ja mam vetsinu tech veci v aute, vcetne rezervy, kterou mam za sedackou ridice. Klic na kola mam uz zahnuty (takze nepotrebuju trubku na paku), sroubovaky a klice na jedno pouziti od vietnamcu, voda a olej je dulezitej, malej hever za 300,- z trziste taky staci....
A zrovna nedavno mi kamos rikal, ze mit sebou brzdovku, kdyz Ti zacne unikat je k nezaplaceni, protoze bez toho se neda jet dal. Tak jsem si to hned pridal na seznam.
Uf, jeste ze je Hradec dost daleko od PrahyDruzeta píše:Bez brzd se nechá normálně jet, když jedu na sraz a nechci mít špinavý kola tak jedu akorát na ruční brzdu, kterou použiju akorát v případě nouze, jinak se nechá předvídat a na nikoho se nelepit.
Asi jsi to nikdy nezkoušel, ale zkus to a uvidíš že se nechá normálně jet.
Já taky dokážu jet autem a vrátit se a kotouče svítěj do červena, ale to jedu rozhodně víc nebezpečně, než když vím že nesmím šlápnout na brzdovej pedál, a nemusíš mít strach že bych někoho blokoval nějakou pomalou jízdou, jenom se prostě na nikoho nelepím, tím žádná nebezpečná situace nastat nemůže, akorát když se někdo lepí na mě tak musím lehce zmáčknout brzdovej pedál aby se rozsvítily brzdový světla když brzdím ručkou.Aby někdo nevlítnul do mě.
-
dadas
Ještě mě tak napadá. Kudy byste do Španělska jeli? Startovní bod Brno, cílový Barcelona. Nejčastěji se tam jezdívá přes Německo, jenže se mi moc nehce zabíjet čas přejíždění celé republiky. Raději bych to vzal přes Víděň. To má trochu nevýhodu, že motoresty F1, které mám za nejlevnější, nejsou v Itálii, což by bylo ideálně v půlce trasy. Tak pořád špekuluju kudy na to. Co vy na to? 
Přes Německo by to mělo být rychlejší, trasy si můžeš porovnat na
http://maps.google.cz/maps?hl=cs&tab=wl
http://maps.google.cz/maps?hl=cs&tab=wl
hlavně jde o to jestli chceš cestou něco vidět a nebo to pálit po dálnici a taky jestli chceš platit za dálnice
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
-
dadas
No s omezovačem na 135 km/h asfalt na dálnicích moc nepopálím. Takže hlavní výhoda dálnice v Německu odpadá. Bezplatné sice jsou, ale co ta cesta napříč ČR. A delší trasa. Vezmu to asi spodem. Navíc mám klimu, vedro mě tak netrápí.
Co ta disketa v autě? Máte ji tam někdo? Nad nohama spolujezdce. Netuším co to může být.
Co ta disketa v autě? Máte ji tam někdo? Nad nohama spolujezdce. Netuším co to může být.
- houzar
- Smart ACE
Re: Tipy na dlouhe cesty
na vlekPajik píše:Co sebou na ty dlouhe cesty:
- destilovana voda 2L
- brzdova kapalina
- startovaci kabely
Co jsem zapomnel ?
Formule H vysočina
mobil: 724055339
MCC 01 PURE 0,7 benzin
mobil: 724055339
MCC 01 PURE 0,7 benzin
-
dadas
No koukam, ze budu asi jediny kdo ji tam ma.Gibon píše:Jaká disketa![]()
Nad nohama spolujezdce pod airbagem, prisroubovana disketa, dost na tvrdo, prakticky nepouzitelna, netusim co by to mohlo byt. Myslel jsem nejaky servisni veci...
Fakt nevim... je tam tuzkou neco anglicky, francouzsky: "Backup - Vocaux" a datum. Muj prcek je puvodne ze Svicarska.