Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne, neukazuje. Ukazuje to také na studený spoj na pinu č. 10 svorkovnice 11-3 na SAM. Známá závada. Jestli bude xLukáš tak hodný, tak Ti najde téma. Já hledat neumím.
Alespoň si prohlédni tyto obrázky:
Naposledy upravil(a) JBC dne pát 02 říj 2015, 07:11, celkem upraveno 1 x.
Evelina píše:Tak u mě problém přetrvává a bohužel to dělá častěji a starty jsou horší ... Vypozorovala jsem, že když otočím klíčkem a slyším zvuk - "nabíhání čehosi" tak auto chytne hned...pokud to neslyším tak je start špatný. Takže jsem pátrala ve starých tématech a našla toto http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... 5&start=45 Vše tedy ukazuje na umírající palivové čerpadlo. Má někdo představu jaká je jeho cena?
Zvuk nabihaciho čerpadla v zimě neslysim i týden. Neboj, to bude něco s elektrikou. Jak radí JBC, zkusit proklepnout relatka, pojistky .. Ještě drobnost - můžeš zkusit nastartovat někde v teple? Tzn. třeba garáž? Mně auto špatně startuje, když se na podzim mění teploty. A nebo i baterka, jak dlouho ji máš?
Baterka je v pořádku, většinou parkuji v garáži, občas venku - na start teplota vliv nemá.Udělá to jen po delším stání, jakmile ráno nastartuju tak každý další start během dne už je v pohodě.Zkusím muži ukázat obrázky výše, ať na to koukne. Díky.
Cituji:"Baterka je v pořádku." To může být optický klam! Kolik let tu baterku máš? Měl jsem v autě Vartu a po 4 letech jsem ji vyhodil. Startovala, klidně i dlouho a opakovaně, ale pomalu. A první ranní start - málem neotočila to první otočení motoru. Po vteřině se to chytlo a startovalo to "normálně". Jenže to asi nestíhalo živit ty ostatní věci. Kolik roků tu baterku máš?
Baterie byla kontrolovaná - chytá okamžitě, nestartuje dlouho a pomalu. Problém je že po startu se auto začne jakoby dusit (nevím jak to popsat), kolísají otáčky a někdy i chcípne.No a někdy je ten start úplně ukázkový.
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... =16&t=5250 jen se tu nedostali k žádnému závěru. Pokud to ale dělá studený start, elektriku bych hledala až na konci. To kolísání otáček ( jak je popsáno v odkazu ) ukazuje na jinou závadu. Asi
Lukáši, na Tvoji poznámku v závorce, cituji:"... ( možná i ŘJ) , ..." odpovím, že Evelina o něco výše psala, že:" pin 10 na SAM proletován", což znamená, že výrazně eliminovala riziko závady v ŘJ. Pravda, nenapsala, jestli kontrolovali i konektor, co na ty piny přijde. Tam může být závada také. A také se mohlo stát, že když to manžel rozdělal a rozevřel, tak proletoval jinou řadu pinů.
A pak zbývá celá dlouhá elektrická cesta ... Akorát, tímhle drátem to asi nebude. Poslední dobou o této závadě slyším (nebo čtu) stále častěji, vždy jde jen o ten první a žádný následný start. Něco jako že když se ztratí benzín a steče zpátky do nádrže, tak to něco za 10 hodin stání stihne vyschnout, tudíž to nepracuje hned a okamžitě tak, jak má, ale v rámci první denní jízdy to hned nabobtná a do dalšího startu třeba za pět hodin to vyschnout nestihne. Říkám, to je dohad "něco jako".
Elektronika Smarta mě nepřestane nikdy prekvapovat. Minule jsem řešila, že startuju třeba na patnáctý pokus. Chyba v elektrice bez ohledu na to, jestli bylo auto studené nebo ne. Pak jsme vyměnili nějaká relatka a opraveno. Potom mi auto pipalo při startu. Asi špatný tlak v něčem, už ani nevím v čem. Proč to ale nestartovalo, nevím. Mmch, Peťo, víš, že roadster, když mu nesvítí obě zadní brzdová, tak neřadí? Bezpečnostní pojistka. Tím chci říct, že tam může být tolik závad, že to máme na dlouho.
Nicméně, pichla bych auto na diagnostiku.. Tam by se mohla závada objevit
Ještě mě napadlo , zkušenost ze skůtru, jak je na tom podtlakový ventil u vedení paliva Pokud padá benzín z5 do nádrže tak to bude taky mít vliv na první start
Hele, správně by padání benzínu vliv nemělo mít. Jakmile zapneš zapalování, čerpadlo natlakuje systém, stačí mu na to asi tři vteřiny. Takovou prodlevu tomu dávám vždycky, pokud do auta nasedám.
Pravda, u některých aut čerpadlo tlakuje už když otevřeš dveře řidiče, takže je natlakováno, než si stihneš sednout.