stále píska
Az budeš chodit na forum tolik let, co já, taky prijdes na to, ze je lepší si pamatovat.JBC píše:Markéto, klobouk dolů, Ty jsi chodící encyklopedie! (Jestli to není tím, že jsi učitelka, že?)
Navíc jsem ted pul roku řešila startování, řazeni, motor, spojku .... Tak člověk ma zkušenost
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek
Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
Ále, to byl jen takový zkrat v mé hlavě, popletly se mi pojmy a dojmy s tím, že když zastavím, nechám zařazenou rychlost a otevřu dveře, tak začne křičet, několik vteřin (nebo jak dlouho) křičí a pak si sám vyřadí na "0".Markéta píše:Jak souvisí dveře a start?![]()
Křičí i když se chci rozjet s nedovřenými nebo otevřenými dveřmi - když třeba chci najet na rampu. Tam ale mám pocit že tím, že mu dupu na plyn, tak si nedovolí vyřadit. Třeba by ale nedovolil dát "2" - takové věci jsem ještě nezkoušel.
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
- Winterwolf
- Site Admin
Aha, máš pravdu, pamatuju si, jak jsem se jednou málem nabourala, protože smart pískal jak blbý - nedovřený dveře.JBC píše:Ále, to byl jen takový zkrat v mé hlavě, popletly se mi pojmy a dojmy s tím, že když zastavím, nechám zařazenou rychlost a otevřu dveře, tak začne křičet, několik vteřin (nebo jak dlouho) křičí a pak si sám vyřadí na "0".Markéta píše:Jak souvisí dveře a start?![]()
Křičí i když se chci rozjet s nedovřenými nebo otevřenými dveřmi - když třeba chci najet na rampu. Tam ale mám pocit že tím, že mu dupu na plyn, tak si nedovolí vyřadit. Třeba by ale nedovolil dát "2" - takové věci jsem ještě nezkoušel.
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
Re: stále píska
jj uz jsem na to koukal super stranky
to nastaveni motorku jsi myslel na tom aktuatoru nebo toho radiciho o kterým jsem mluvil já
?
Naposledy upravil(a) HOST1 dne sob 12 dub 2014, 22:27, celkem upraveno 1 x.
- Winterwolf
- Site Admin
Re: stále píska
diagnostika bude až za dva tydny kamoš si to ma odvezt do dilny na vozejku . aktuator je vypinání spojky nebo ten motorek řazení?
- Winterwolf
- Site Admin
Na spojku.
Tady jsou fotky a postup na rozebrání.
Edit:
Ještě mě napadlo,
zapni zapalování a zkus při sešlápnuté brzdě "řadit" měl by jsi slyšet, že se auto snaží zařadit. Pokud tomu tak není tak ti tam nejde elektrika
Tady jsou fotky a postup na rozebrání.
Edit:
Ještě mě napadlo,
zapni zapalování a zkus při sešlápnuté brzdě "řadit" měl by jsi slyšet, že se auto snaží zařadit. Pokud tomu tak není tak ti tam nejde elektrika
Naposledy upravil(a) Winterwolf dne sob 12 dub 2014, 22:08, celkem upraveno 1 x.
Lukáš
Jsou tam tri veci co by to mohly byt (teda krome milionuu jinych
)
actuator pod prevodovkou co vypiny spojku, motorek razeni - z leve strany prevodovky a inklementarni snimac ktery detekuje zarazene stupne. U vsech zkontrolovat konektory a stav kabelu (neni nektery preruseny - me samotnemu se stalo ze prasklou izolaci se do kabliku dostala voda a ten prehnil).
Aktuator by mel vyjizdet a zajizdet uz pri zapnuti/vypnuti zapalovani a hlavne je to slyset.
Stale si nedokazu presne vybavit, ale zda se mi ze jsem nikdy pri poruse prevodovky nebo razeni neslysel zadne pipani, to bylo jen pri otevreni dveri.
Jeste bych se podival na konektor u rychlomeru. Elektricky je provazane razeni, palubka, prevodovka. Spatne zasunuty, zoxidovany konektor na palubce nedovoli radit.
actuator pod prevodovkou co vypiny spojku, motorek razeni - z leve strany prevodovky a inklementarni snimac ktery detekuje zarazene stupne. U vsech zkontrolovat konektory a stav kabelu (neni nektery preruseny - me samotnemu se stalo ze prasklou izolaci se do kabliku dostala voda a ten prehnil).
Aktuator by mel vyjizdet a zajizdet uz pri zapnuti/vypnuti zapalovani a hlavne je to slyset.
Stale si nedokazu presne vybavit, ale zda se mi ze jsem nikdy pri poruse prevodovky nebo razeni neslysel zadne pipani, to bylo jen pri otevreni dveri.
Jeste bych se podival na konektor u rychlomeru. Elektricky je provazane razeni, palubka, prevodovka. Spatne zasunuty, zoxidovany konektor na palubce nedovoli radit.
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim
)
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim
tak jsem jeste četl manual a koukal jsem kyž strcim klicek do zapalovani a otočím do polohy 1 tak bez odkodovaní ma svitit klič , to neděla a svití tam X nevím jestli je to správně po odkodovani tam skočí to NHOST1 píše:]jj uz jsem na to koukal super stranky Laughing to nastaveni motorku jsi myslel na tom aktuatoru nebo toho radiciho o kterým jsem mluvil já
- Winterwolf
- Site Admin