Leštění plastových dílů karoserie
Re: Leštění plastových dílů karoserie
To je pravda. Ale když je to v regále v každém Kauflandu, těžko to někdo bude objednávat na eshopu. Stálo to kolem stovky. Ale tak budiž. Třeba tady:
https://runder.cz/detail-produktu/carls ... 9aEALw_wcB
https://runder.cz/detail-produktu/carls ... 9aEALw_wcB
ForTwo 451 52 kW, 2008, černý.
Opava
Opava
Díky za odkaz, já když už jdu do Kauflandu, tak se spíše zastavím u pultu s masem, a tam jsem to nezahlédl...!

Miloš
Smart ForTwo 450 0,7/45kW
Smart Roadster 452 0,7/45kW
Já používám černý autovosk na laky, který oproti normálnímu vosku schová hodně drobných rýh, které ztmavnou a nejsou vidět!

Je toho 200g a stálo to 62 Kč, bohužel už není v prodeji. Velmi příjemně se s tím dělá, protože člověk nikam nemusí spěchat, jelikož oproti podobným voskům tak rychle nezasychá, ani v parném počasí, jako dnes! Člověk má dost času na rozleštění, a bez nějakého silného tlaku, jen takové lehké přeleštění. A na plasty je to asi nejlehčí práce, jen potřít a hotovo. Dříve jsem plasty natíral vojenským leštidlem na kanady, rozleštil, a pak to přejel silikonovým olejem, byly možná trochu tmavší, ale ta práce...! Zrovna dnes jsem to použil, protože zítra jdu na STK, a když vidí udržované auto, tak obvykle bývají příjemnější...

Je toho 200g a stálo to 62 Kč, bohužel už není v prodeji. Velmi příjemně se s tím dělá, protože člověk nikam nemusí spěchat, jelikož oproti podobným voskům tak rychle nezasychá, ani v parném počasí, jako dnes! Člověk má dost času na rozleštění, a bez nějakého silného tlaku, jen takové lehké přeleštění. A na plasty je to asi nejlehčí práce, jen potřít a hotovo. Dříve jsem plasty natíral vojenským leštidlem na kanady, rozleštil, a pak to přejel silikonovým olejem, byly možná trochu tmavší, ale ta práce...! Zrovna dnes jsem to použil, protože zítra jdu na STK, a když vidí udržované auto, tak obvykle bývají příjemnější...

Miloš
Tak na černé povrchy jsem kdysi koupil černou a bílou (na bílé) leštěnku od Sonaxu. Odkaz nemám.
Výhoda je,že jsou tekuté,takže taky rychlovka,rychle zaschne a je pigmentovaná,takže taky dokáže dočernit malé defekty. Jsou to flašky půl litru a už to mám dloooouho.
ForTwo 451 52 kW, 2008, černý.
Opava
Opava
Tak se musím pochlubit, protože jsem TK prošel bez ztráty desítky...!

Miloš