Řazení rychlostí - Dlouho to trvá

Řešení problémů převodovky, spojky, řazení
Odpovědět
RavenS.
Smart ACE

Příspěvek od RavenS. »

xlukas.cz píše:proc problem na krizovatce?
na krizovatce sak s radici pakou nic nedelas. to ti tak pomali radi i ze 2 na 3, ze 3 na 4, atd.?
ja davam na krizovatke N. radsej nenechavam 1 neviem ci to pre to auto je dobre to tam nechat.
Smart Cabrio pure, 0,6 narodil sa 2001, kupeny 2006, momentalne 88000 km, cierno-oranzova
ObrázekObrázek
Smart Coupe passion, 0,6, 2001, strieborna, predany - Kosice :( ale do dobrych ruk :D
Smart Cabrio pulse, 0,6, 2001, cierno-modra, predany oproti na kopec :D
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

klidne nechavej 1. potom se ti nebude stavat, ze cekas na zarazeni rychlosti ;-). ja myslim, ze to autu neskodi, kdyby skodilo, tak by si samo prepinalo na N. podle meho je uplne jedno, jestli stojis s 1 nebo N. auto ma spojku vymacknutou tak jak tak.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Pette
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pette »

já osobně to taky neřeším, myslím, že je to zbytečné, stejně i když tam más N, tak stojíš na brzdě, která funguje jako spojka..pokud se nepletu
Smart F2 800 cdi, passion
Smart F2 1,0 62kw cabrio, passion
RavenS.
Smart ACE

Příspěvek od RavenS. »

to prave neviem ze si je brzda ako spojka, lebo ak nie tak potom by sa mohla nicit spojka
Smart Cabrio pure, 0,6 narodil sa 2001, kupeny 2006, momentalne 88000 km, cierno-oranzova
ObrázekObrázek
Smart Coupe passion, 0,6, 2001, strieborna, predany - Kosice :( ale do dobrych ruk :D
Smart Cabrio pulse, 0,6, 2001, cierno-modra, predany oproti na kopec :D
Pette
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pette »

no když vezmu v potaz, že pokud stojím na brzdě, tak můžu řadit na R nebo na N, případně 1, tak to tak musí fungovat
Smart F2 800 cdi, passion
Smart F2 1,0 62kw cabrio, passion
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

v momentě jak klesne rychlost na jedničku pod určitou blíž nespecifikovanou mez, tak to "zmáčkne" spojku. rozdíl mezi N a 1 (A) u stojícího auta samozřejmě je. V prvnim případě tam je neutrál, v druhym rychlost a znáčklá spojka.

Každopádně bych řek, že mu víc vadí přeřazovat z N na rychlost, než stát na spojce teda. Neni to klasickej manuál, ale i tam si dovolim pochybovat o našimi otci zmiňovaný "škodlivosti" stání na spojce a zařazený rychlosti v křižovatce. Řek bych že to bude podobně zažitý dávno neplatící pravidlo jako jezdit z kopce na volnoběch kvůli úspoře benzínu :).
2012 Fortwo / benzin
dodo555
Smart ACE

Příspěvek od dodo555 »

suhlasim s Robinom, mne to pripada na nejaky kontakt alebo nieco podobne, moze to byt aj tym ze sa to stale dava do neutralu a ked tam das 1 tak tam uz nie je dobry kontakt.
Tiez si myslim , ze do neutralu na krizovatke nedavat, moze to viac skodit ako pomoct.
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
Panter

Příspěvek od Panter »

Robin píše:v momentě jak klesne rychlost na jedničku pod určitou blíž nespecifikovanou mez, tak to "zmáčkne" spojku. rozdíl mezi N a 1 (A) u stojícího auta samozřejmě je. V prvnim případě tam je neutrál, v druhym rychlost a znáčklá spojka.

Každopádně bych řek, že mu víc vadí přeřazovat z N na rychlost, než stát na spojce teda. Neni to klasickej manuál, ale i tam si dovolim pochybovat o našimi otci zmiňovaný "škodlivosti" stání na spojce a zařazený rychlosti v křižovatce. Řek bych že to bude podobně zažitý dávno neplatící pravidlo jako jezdit z kopce na volnoběch kvůli úspoře benzínu :).
ad1:stat na spojce dlouze(at uz na neutral, nebo se zarazenou rych.) se nedoporucuje, protoze se zahriva vysouvaci lozisko, ktere neni stavene na tuto zatez, tzv. se "vyhreje" a pak vas ceka jeho vymena, coz neni levna zalezitost :!:

ad2: z kopce se vyrazovalo v dobe karburatoru, protoze na volnobeh mel motor nizsi spotrebu nez na "prazdno", dnes v dobe vstrikovani (btw. prvni to uz umel KE-Jetronic z roku 87) je lepsi mit zarazeno a pustit plyn, RJ motoru nastavi okamzite nulovou dodavku paliva... navic je to vyhodne i z duvodu bezpecnosti
Robin
Smart ACE

Příspěvek od Robin »

ale tak jako samozřejmě pokud budeš stát v koloně pět minut, tak nebudeš stát na spojce. šlo mi o situaci, kdy v autoškole učitel zbrunátněl pokaždý, když sem do dvou sekund po zastavení nevyřadil a po pěti sekundách neuroticky řval :). tehdy argumentoval tim, že: "vytaháš to lanko vod spojky, já se s tim srát nebudu, prostě vyřaď." Pardon, snažil jsem se o autentický přepis :).

Co se týče vstřikování - přesně o tom mluvim.
2012 Fortwo / benzin
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

V DC mi p. Čáslavka ( pracoval u prodeje vozů Smart ) řekl doslova a do písmene "na křižovatce nevyřazovat" , tak se toho držím. Proč, to nevím, Jirka - Sultana , by mohl zjistit , zná se s p. Čáslavkou osobně a vím , že jezdil p. Čáslavka na smartí školení. Už tu byly i hlášky o tom, že někdo vyřazuje ve Smartu za jízdy, tak to bych si vůbec nelajznul. Já bych řekl, že tam je to spojkové ložisko natolik posílené, aby se to nemuselo na křižovatkách řešit, protože jak tu padlo, není to přeci jen klasickej manuál.
Co bych ale považoval za vážnou chybu - prasárničku, je stání např. na křižovatce proti stoupání, a přidaným plynem nechat spojku mírně zabírat, aby auto nepopojelo vzad, na místo stání na brzdovém pedálu, nebo zatažení ruční brzdy !
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

taky je to hlavne auto do mesta, takze tam se pocita s mnohem castejsim stanim na krizovatce = na spojce.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
aurum

Příspěvek od aurum »

mam podobny problem jako raven. Zacalo mi to delat tak pred 2 tydny. Neni to pokazde, ale obcas dost dlouho trva zarazeni z N na rychlost nebo zpatecku. Kazdopadne mam podezreni na brzdovy pedal, protoze mi prestaly fungovat brzdovy svetla - zarovky OK, pojistky taky. A jeste jeden problem k tomu se mi pridal ve stejny dobe - zacala mi od nekud tyct nafta. Ted pouze nevim, jestli dat auto do servisu k hoskovi do mercedesu do brna anebo jsem tu nasla kontakt od teri na mercedes-motor.
autodiagnostika

Příspěvek od autodiagnostika »

no ja jsem ted nedavno resil slaby magnet v radici pace,nebyl dostatecny silny a nesepnul zadnou polohu...stacilo ho obratit ale lepe by bylo sehnat novy
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

aurum píše:mam podobny problem jako raven. Zacalo mi to delat tak pred 2 tydny. Neni to pokazde, ale obcas dost dlouho trva zarazeni z N na rychlost nebo zpatecku. Kazdopadne mam podezreni na brzdovy pedal, protoze mi prestaly fungovat brzdovy svetla - zarovky OK, pojistky taky. A jeste jeden problem k tomu se mi pridal ve stejny dobe - zacala mi od nekud tyct nafta. Ted pouze nevim, jestli dat auto do servisu k hoskovi do mercedesu do brna anebo jsem tu nasla kontakt od teri na mercedes-motor.
Mas mastne fleky pred pravym zadnim kolem ? Me kapal filtr nafty, mel jsem mastny i prah na prave strane. Chtelo to jen znovu nacvaknout ty hadicky na filtr a bylo to ok.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
aurum

Příspěvek od aurum »

Pajik píše:Mas mastne fleky pred pravym zadnim kolem ? Me kapal filtr nafty, mel jsem mastny i prah na prave strane. Chtelo to jen znovu nacvaknout ty hadicky na filtr a bylo to ok.
mastny fleky mam spis u ridice, tedy vlevo. Naftu jsem zacala cejtit tak pred mesicem, ale prikladala jsem to faktu, ze jsem tankovala u shellky a ten jouda, co mi to tam tankoval, tak mi trochu cvrnknul na bok auta. Tezko rict, co by mohlo tect. To by se muselo auto zespodu poradne prohlidnout. U razeni je problem opravdu pouze pokud se zarazuje rychlost nebo zpatecka...nevim, jestli to ma spojitost s tema brzdovejma svetlama. Je to divny.
Odpovědět