Já bych řekl, že ve Smartov (F2) je z místa řidiče dosažitelný úplně každý místo v autě a to včetně motoru, ne ? Takže leda, že by si tu vestu někdo nacpal třeba k nádobce na ostřikovače.....to by pak asi cajti remcali....David0600 píše:Hlavně nezapomeňte na reflexní vesty, v rakousku nově platí že musí být reflexní vesta dosažitelná z místa řidiče
Smarttimes 2008
Born stupid ? Try again...
Rakouskou dálniční známku sem kupoval před měsícem v Praze v Hypernově s úmyslem jak na to vyzraju......akorat ta tejdenní vyšla asi o 2€ dráž než v A. Není to velkej rozdíl ale tak mohli za to bejt dvě piva.....smarttoyss píše:a kde budete kupovat známku, u nás nebo až v Rakousku
Born stupid ? Try again...
Dopravní poplatky v Rakousku
Dálniční známky - Rakousko
Typ dálniční známky Vozidla do celkové max. hmotn. 3,5 t
(v EUR)
roční
(platí od 1.12.2007 do 31.1.2009) 73,80
2-měsíční
(platí 2 měsíce ode dne vyznačeného na známce) 22,20
10-denní
(platí 10 dní ode dne vyznačeného na známce) 7,70
* Platí pro osobní auta, nákladní auta do 3,5 t a obytná auta do 3,5 t. Přívěsy tažené za vícestopými motorovými vozidly, s max. přípustnou celkovou hmotností tažného vozidla do 3,5 tuny, se do celkové hmotnosti nezapočítávají a tedy nemusí mít dálniční známku
Dálniční známky se prodávají u benzínových pump v Čechách (v blízkosti hranic) i v Rakousku. Vzhledem k tomu, že hraniční přechody prakticky přestaly existovat, není tedy možno koupit dálniční známky přímo na hranicích, jako dříve. Nenechávejte nákup známek na poslední chvíli, nebo se může stát, že vámi požadovaný typ známky (především 10-denní) nebude k dostání.
Dálniční známky - Rakousko
Typ dálniční známky Vozidla do celkové max. hmotn. 3,5 t
(v EUR)
roční
(platí od 1.12.2007 do 31.1.2009) 73,80
2-měsíční
(platí 2 měsíce ode dne vyznačeného na známce) 22,20
10-denní
(platí 10 dní ode dne vyznačeného na známce) 7,70
* Platí pro osobní auta, nákladní auta do 3,5 t a obytná auta do 3,5 t. Přívěsy tažené za vícestopými motorovými vozidly, s max. přípustnou celkovou hmotností tažného vozidla do 3,5 tuny, se do celkové hmotnosti nezapočítávají a tedy nemusí mít dálniční známku
Dálniční známky se prodávají u benzínových pump v Čechách (v blízkosti hranic) i v Rakousku. Vzhledem k tomu, že hraniční přechody prakticky přestaly existovat, není tedy možno koupit dálniční známky přímo na hranicích, jako dříve. Nenechávejte nákup známek na poslední chvíli, nebo se může stát, že vámi požadovaný typ známky (především 10-denní) nebude k dostání.
Mám co mám a jsem za to ráda
DYK77 píše:To platí už dýl ne? Já jí tam mám.David0600 píše:Hlavně nezapomeňte na reflexní vesty, v rakousku nově platí že musí být reflexní vesta dosažitelná z místa řidiče
Úplně nové to není, ale loni to neplatilo, máš dvě?
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
kimby píše:jízda po dálnici v Rakousku bez dálniční známky, pokuta činí 400 eur (zhruba 10 000 korun).
to je prd když nebudeš mít vestu a cash na místě můžeš dostat pokutu až 2.180,-EUR
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
dyno píše:Já bych řekl, že ve Smartov (F2) je z místa řidiče dosažitelný úplně každý místo v autě a to včetně motoru, ne ? Takže leda, že by si tu vestu někdo nacpal třeba k nádobce na ostřikovače.....to by pak asi cajti remcali....David0600 píše:Hlavně nezapomeňte na reflexní vesty, v rakousku nově platí že musí být reflexní vesta dosažitelná z místa řidiče
no nevim, když jsme byli na smarttimes loni byli jsme už po 14dnech dovolený auto po střechu naložený. Dokonce i ten druhej trojúhelník co jsem táhnul kvůli francii jsem našel asi až v listopadu pod sedačkou