pro moni a gibona
teri píše:držím palečky!!!!
jezdím hodně do zemí, kde je očkvání proti žloutence povinné - takže ho mám.. ale nebýt mé lásky k cestování, očkovaná nejsem.. nechápu, proč když je toto 3fázové očkování v podstatě doživotní, nejsou automaticky naočkovány v dětství..
do jakych zemí je očkování proti žloutance povinné a hodně do nich jezdíš?
houska mi už neříká pane
-
Zuziiik
No niekto to vypočítal, čojaviem či lekár či nejkaký odborník či kto. Ide o to, že po listopadu sa výskyt nakazených vráti na pôvodných hodnôt...asi všetci chorí už budô leža v nemocniciach či sa inak lieči a už to nebude ma kto šíri.......laicky povedanéteri píše:nechápu..Zuziiik píše:Darovat krv uz urcite nemozes. Kazdopadne som pocula, ze ked sa nenakazis do listopadu, uz sa proste nenakazis...
-
Zuziiik
To...je jasné
Ide ale o to, že teraz je niečo ako "epidémia"...ako keď je chrípková epidémia...v jednom období je proste ove¾a viac chorých ako zbytok roka. Bežne sa nakazí ročne tak 50 až 100 ¾udí v Praze a teraz je to 5x viac v priebehu pár mesiacov. A po listopade by sa to malo vráti na normál...čo znamená, že väčšina nakazených bude zase z radov bezďákov, feákov a podobne...
-
Zuziiik
já to měla povinné do Indonésie a jižní Ameriky, do Austrálie nám to bylo pouze doporučeno, pokud by jsme chtěli cestovat do málo obydlených částí.. ale vzhledem k tomu, že první moje cesta byla Indonésie a očkování je doživotní, na další cesty už mě čekaly jen ty ostatní vakcíny-černá zimnice, tyfus atd.. cestuji často a ráda.. Člověk žije jen jednou a pokud okolnosti a finance dovolují, chci poznat co nejvíc..houska píše:
do jakych zemí je očkování proti žloutance povinné a hodně do nich jezdíš?
skoro nikdy neříkej NIKDY.. 
- Blanka0600
- Smart ACE