taxem to neska kuchnul f poctatě sem zjistil několik věcí. Hadička mezi klapkou a ventilkem byla ruplá a u ventilku kde byla ta prasklina zasraná volejem. Ventilek zasranej volejem a průchozí obouma směrama (podle mě díky tý zasranosti. Asi by ho stačilo vykoupat v čističi na brzdy a zas by fachal, ale bohužel se mi při demontáži ulomil ten konec co drží v plastový trubičce směrem do bloku. Takže ventilek musim dát novej. Plastová trubička směrem do bloku se dá profouknout. Sice to nejde úplně hladce ale de to, takže to bude asi taky někde dole u boloku přicpaný ale ne nijak moc.
Takže koupim novej ventilek za pětikilo s trubičkou a hadičkou. Nicméně gumová hadička u klapky zasraná vod voleje nebyla (jenom u ventilku). Tak to na mě působí tak, že volej se tam dostával ne ze sání ale ze skříně. A to mě přivádí k votázce: na vstupu do klapky sání je slušnej podtlak i na volnoběh a propojenim do skříně je teda podtlak i ve skříní. To psal Jindřich, že je kvůli tomu aby moch volej z turba vtejkat do skříně. Ale zároveň to musí ze skříně i nějakej ten volej vysát přece, ne ? Když tam za jízdy různě skáče a natřásá se
No a druhá votáska je ta zásadnější - neni mi jasnej následek Hovova problému s ventilkem, respektive jak by moch oboustraně průchozí ventilek způsobovat žraní voleje? V sání je prakticky pořád podtlak, jenom ve chvilkách, kdy se dotáčí turbo po sundání nohy z plynu tam bude chvilku trochu přetlak. Jak by to mohlo spůsobit žraní voleje/kouř z vejfuku?
Defynytyvně bez Smartu.
Toyota 4runner 1. Gen
a 2 malý ségry Toyoty RAV4 1. a 2. Gen