Řazení rychlostí - Dlouho to trvá
Řazení rychlostí - Dlouho to trvá
mam taky maly problem niekedy ked chcem zaradit rychlost tak asi 30 sekund trva kym sa z N preradi do 1. nemate s tym niekto skusenost?
Smart Cabrio pure, 0,6 narodil sa 2001, kupeny 2006, momentalne 88000 km, cierno-oranzova

Smart Coupe passion, 0,6, 2001, strieborna, predany - Kosice
ale do dobrych ruk 
Smart Cabrio pulse, 0,6, 2001, cierno-modra, predany oproti na kopec

Smart Coupe passion, 0,6, 2001, strieborna, predany - Kosice
Smart Cabrio pulse, 0,6, 2001, cierno-modra, predany oproti na kopec
30 sekund je u smarta dobrej čas, někdy mi to řadí i přes minutu z pětky na šestku. je to blbý na dálnici do kopce, to než mi to přeřadí, tak se to většinou zastaví a začne couvat, takže musim do odstavnýho pruhu, mezi tim to zařadí jedničku a jedu to zkusit znova..
typoval bych špatnej aktuator. a nekupoval bych bazarovej kus, ale novej. pokud se nepletu, tak stál kolem 7k.
typoval bych špatnej aktuator. a nekupoval bych bazarovej kus, ale novej. pokud se nepletu, tak stál kolem 7k.
2012 Fortwo / benzin
Re: Radenie rychlosti
To je dost divny, protoze kdyz se tomu nedari zaradit, tak by to melo vyhodit automaticky nejakou chybu - tj. carky na displeji. S tim budes muset na diagnostiku....RavenS. píše:mam taky maly problem niekedy ked chcem zaradit rychlost tak asi 30 sekund trva kym sa z N preradi do 1. nemate s tym niekto skusenost?
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
-
smartak
Nikdy jsem to nevidel rozebrany, ani nase firma na tom nedelala, takze co v tom je ? Sekvencni prevodovka s jednou suchou spojkou a 5 ozubenyma spojkama ? Vi nekdo ? Probiralo se tu nekdy, na jakem principu je to udelane ?
a co to robi tych 30 s ? nejake znuky, alebo sa to snazi zaradit ....???
nepomoze toto?
http://www.fq101.co.uk/slowactuator.asp
treba tam nastriekat ale iba bielu vazelinu v spreji ziadne WD40 ani nic podobne robota tak na 3 minuty a prestane to vrzgat a ide to lahsie.
aj ked sa obavam ze ak to robi 30 s tak to bude nieco horsie
V smarte je normalna mechanicka prevodovka aj klasicka sucha spojka len ovádanie spojky a radenia je elektricke, preto aj tie dlhsie doby radenia v porovnaní s klasickym automatom
nepomoze toto?
http://www.fq101.co.uk/slowactuator.asp
treba tam nastriekat ale iba bielu vazelinu v spreji ziadne WD40 ani nic podobne robota tak na 3 minuty a prestane to vrzgat a ide to lahsie.
aj ked sa obavam ze ak to robi 30 s tak to bude nieco horsie
V smarte je normalna mechanicka prevodovka aj klasicka sucha spojka len ovádanie spojky a radenia je elektricke, preto aj tie dlhsie doby radenia v porovnaní s klasickym automatom
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
smart passion 52kW 2008
smart ebike
WD ti to len vycisti, WD moc nemaze a vazelina sa vola "White lithium grease" napr.:
http://www.olejshop.sk/xVP-crc-biely-tu ... thia-300ml
original je tam tiez lithiova vazelina myslim ze som to cital na www.evilution.com a hlavný rozdiel je v tom ze ti po pouziti tejto vazeliny v spreji zostane dost velka vrstva ktora ti zostane drzat na tych suciastkach.
Kto maze ten jede
http://www.olejshop.sk/xVP-crc-biely-tu ... thia-300ml
original je tam tiez lithiova vazelina myslim ze som to cital na www.evilution.com a hlavný rozdiel je v tom ze ti po pouziti tejto vazeliny v spreji zostane dost velka vrstva ktora ti zostane drzat na tych suciastkach.
Kto maze ten jede
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
smart passion 52kW 2008
smart ebike
Jak moc normalni ? Ja myslim ze zalozena tomto principu:dodo555 píše:V smarte je normalna mechanicka prevodovka aj klasicka sucha spojka len ovádanie spojky a radenia je elektricke, preto aj tie dlhsie doby radenia v porovnaní s klasickym automatom
http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=3441
Od normalni je tam rozdilu dost. Sucha spojka se sepne jen pri rozjezdu vpred/vzad, ale ne behem jizdy.
Hlavne tedy ridici jednotka, ktera radi pracuje tak, ze vyda povel pro aktuator a diva se, jestli dostane odezvu od cidla pozadovaneho prevodu. Pokud se tak nestane, tak "|||" apodobne.
sorry neviem vkladat obrazky
http://homepage.mac.com/kaisackmann/roa ... triebe.jpg
je to taky hybrid ma daleko k automatickej ale aj ku klasickej ale myslim ze viac je ako klasicka .
A so spinanim spojky pocas jazdy som bol v tom ze sa vypina aj medzi preradeniami myslim ze to tak, aj je preto tie dlhe preradenia aktuator musi vymacknut spojku, zaradi sa rychlost a aktuator spojku pusti.
Ale nie som si uplne isty, rad sa dam pouči
http://homepage.mac.com/kaisackmann/roa ... triebe.jpg
je to taky hybrid ma daleko k automatickej ale aj ku klasickej ale myslim ze viac je ako klasicka .
A so spinanim spojky pocas jazdy som bol v tom ze sa vypina aj medzi preradeniami myslim ze to tak, aj je preto tie dlhe preradenia aktuator musi vymacknut spojku, zaradi sa rychlost a aktuator spojku pusti.
Ale nie som si uplne isty, rad sa dam pouči
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
smart passion 52kW 2008
smart ebike
No, to neni blbej obrazek.... Z toho je myslim videt, ze je sekvencni - tedy ten hlinikovy "kodovaci" valec taha za radici vidlice, ktere posouvaji ozubene spojky mezi ozubenymi koly.
Pak vec o ktere se domnivam, ze je tady udelana stejne - pro prerazeni je potreba sundat tah motoru a to udela ridici jednotka (ubere na chvili otacky) a ozubena spojka voleneho prevodu (kodovacim valcem)zacvakne.
Pak vec kterou overim v praci u mistra prevodovkare - mel jsem zato, ze cela prevodovka se ovlada actuatorem - proste palec, co se strka dovnitr zvenku. Coz je idealni na servis. Ale na obrazku vidim uvnitr motorek s prevodem, ktery toci tim hlinikovym "kodovacim" valcem . Takze to spis vypada, ze actuator je jen na spojku a uvnitr je druhy motorek, ktery radi tim valcem. Coz je blby, protoze kdyz se pokazi ten (a vypada jako klasickej kartacovej moturek), tak se to musi cely vypustit a rozebrat.
V kazdym pripade je to v zasade orchestrion, jak z Chaluparu....
Pak vec o ktere se domnivam, ze je tady udelana stejne - pro prerazeni je potreba sundat tah motoru a to udela ridici jednotka (ubere na chvili otacky) a ozubena spojka voleneho prevodu (kodovacim valcem)zacvakne.
Pak vec kterou overim v praci u mistra prevodovkare - mel jsem zato, ze cela prevodovka se ovlada actuatorem - proste palec, co se strka dovnitr zvenku. Coz je idealni na servis. Ale na obrazku vidim uvnitr motorek s prevodem, ktery toci tim hlinikovym "kodovacim" valcem . Takze to spis vypada, ze actuator je jen na spojku a uvnitr je druhy motorek, ktery radi tim valcem. Coz je blby, protoze kdyz se pokazi ten (a vypada jako klasickej kartacovej moturek), tak se to musi cely vypustit a rozebrat.
V kazdym pripade je to v zasade orchestrion, jak z Chaluparu....
Mas pravdu, ze citit proklouznuti semtam je. Zkusim k tomu sehnat info, jak to presne pracuje, protoze zda se, ze se to presne nevi a neni moc lidi, kterym by se to vylozene vysypalo, takze je to udelane asi docela dobre.DYK77 píše:Také myslím, že spojka vypíná při každém přeřazení. Je to i slyšet, někdy po přeřazení malinko spojka proklouzne a někdy je slyšet meziplyn.