Tak jsem se konečně dostal k otestování Aluclearu - vytáhl jsem své staré RIALy které jsem nemyté uložil k zimnímu spánku (přední řádně hnědé od brzdného prachu, zadní normálně mírně zažraná špína z cesty. Klasickou cestou (tedy čistič na kola "Sheron" za 50Kč / 0,5l) by mě čekalo nastříkání, pracné drhnutí houbičkou /kartáčem a pak oplach Wapkou aby výsledek byl uspokojivý...
Držel jsem se tedy návodu, rozstříkal Aluclear po celém kole, včetně záhybů atd... No smrdělo to řádně

(hold H2SO4 se nezapře), ale ruce mi to nesežralo (dodaná stříkací hlavice bohužel trošku protéká, takže mi část stekla po ruce). Po cca dvou minutách (bylo vedro, tak už to začínalo osychat), jsem kola opláchl wapkou... a musím říct, že Aluclear opravdu FUNGUJE. Skoro všechna špína šla pryč aniž bych se musel kola houbičkou, nebo kartáčem dotknout...
S čím ale nemohu souhlasit je počet umytých kol. Pokud jsem to správně pochopil mělo by se dát umýt z 1 litru 20-25 sad (čili 80-100 kol), po aplikaci ubylo z lahvičky více jak 10% za jedno mytí (část mi sice protekla po ruce), ale objektivně to vidím při středním znečištění cca 12 umytých sad z 1 litru, těch 20-25 mi nepřijde moc reálných. Vzhledem k jednoduchosti použití tedy při připravené WAPce je průměrné umytí všech 4 kol otázkou cca 3 minut !!! Takže abych shrnul své zkušenosti s Aluclearem:
+ jednoduché použití
+ umyté kola za pár minut (odpadá drhnutí)
+ příznivá cena za jedno umytí
- prokapávající dávkovač (pravděpodobně jen moje smůla - defektní kus)
- smrad při aplikaci (v garáži bych to asi nevydržel )
Já každopádně děkuji za testovací balení a až mi dojde určitě si litřík koupím
Greg
P.S. Fotky posílám ke zveřejnění přímo dodavateli

WWW.SMART-DILY.CZ
Kompletní služby okolo Smartů
Individuální dovoz z Německa, diagnostika, servis, náhradní díly, vrakoviště, příslušenství, povinné ručení ...
Ostrava-Hrabová, 500m od Makra