Smart Roadster Coupe

Nechcete se registrovat a chcete něco sdělit ...
HOST1
Smart ACE

Smart Roadster Coupe

Příspěvek od HOST1 »

Zdravim,
zalibilo se mi toto autiko a mam dotaz, jestli tu nejsou nejaci jeho majitele z Prahy. Nikde jsem ho nazivo nevidel a tak bych ho chtel nekde omrknout a zeptat se na par rad...
Jinak jak by se postupovalo formalne, pokud bych ho kupoval v nemecku?
Nasel jsem tam par kousku co maji najeto do 90tis. km a vypadaji moc pekne. Jak jsem se docetl, tak Smarti vseobecne maji/meli problem s motory 0,6. Roadster je myslim 0,7 nebo 0,8 a ma navic turbo. Spada tento problem i na ne? Kolik km vydrzi to turbo? Jak je drahe? Nejsem mechanik a chtel bych toto auto vyuzivat misto motorky na delsi cesty nebo dovolenou - muze ridit i holka, tak aby me nekde nenechal viset. Jinak nekteri me od nej odrazuji, ze je to mrtva znacka, ze jsou nahradni dily drahy, ... co na to vy, majitele? :-)
A posledni dotaz, jak snasi ci nesnasi toto auto ceskou zimu? Nikde jsem se nedocetl, z ceho je sasi a jak to pripadne rezne ci ne...

Diky za info.

Stepa z Prahy
Druzeta
Site Admin

Re: Smart Roadster Coupe

Příspěvek od Druzeta »

Z Prahy tady asi nikdo s roadsterem není musel bys do Mostu nebo Loun.
Při dovozu z Německa se akorát dělá dovozové STK a přihlášení na uřadě, nic nezvládnutelného cca 5t.Kč, potom potřebuješ buďto převozní značky nebo vozejk.
V roadsteru je pouze motor 0,7-62,82,101PS, problém by s těma motorama bejt neměl, nicméně pokuď to bude po nějakým pošukoj tak taky může bejt víc odjetej.
Turbo vydrží podle zacházení.
Koroze se nemusíš bát.
Greg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greg »

Ahoj, pokud bys měl zájem mám vlastní vozík na Smarty + diagnostiku a příležitostně vozívám na zakázku Smarty z Německa. Roadstery už jsem dovezl 3 (ale žádný nebyl hrbáč = coupe).

Pokud chceš víc info napiš si na mail: gregcooler@post.cz
WWW.SMART-DILY.CZ
Kompletní služby okolo Smartů
Individuální dovoz z Německa, diagnostika, servis, náhradní díly, vrakoviště, příslušenství, povinné ručení ...

Ostrava-Hrabová, 500m od Makra
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

cos s nema udelal (krom sveho)?
v klubu sem snad zadneho novacka roadsteracka nevidel. asi jim malo durazne rikas o klubu a nelepis jim na auto klubacke samolepky :roll:
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
Greg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greg »

jeden je Pavel "Dosi" z Olomouce, druhý měl být pro mně, ale po skoro 2 měsících co jsem ho měl jsem objevil "batmana" a bylo rozhodnuto :-) Teď toho původního má kupec z Třince, který dělá nějaké megaúpravy. Na srazu byl s kamarádama jen chvíli v Kopřivnici na parkovišti se podívat - jeho Roadster byl zrovna rozebraný...

Prý to bude něco hodně zásadního a na dalším srazu se určitě ukáže :-)
WWW.SMART-DILY.CZ
Kompletní služby okolo Smartů
Individuální dovoz z Německa, diagnostika, servis, náhradní díly, vrakoviště, příslušenství, povinné ručení ...

Ostrava-Hrabová, 500m od Makra
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Re: Smart Roadster Coupe

Příspěvek od DYK77 »

HOST1 píše:Roadster je myslim 0,7 nebo 0,8 a ma navic turbo. Spada tento problem i na ne?
Sedmistovky jsou novější benzínové motory - nástupci šestistovek a měly by vydržet více. Kolega Marko583 je první majitel vozu, motor má čipnutý na více jak 100 koní a má v popisu napsáno "Smart Roadster Coupe - 145.000 km a stale ide... ". Je ale pravdou, že jiný kolega koupil Roadstera v německu a nějaká GO tam proběhla. Kolik má najeto nevím přesně, bylo to určitě více jak 100.000 , ale ne více jak 150.000KM. Otázkou je jestli ty Km jsou poctivé. Já mám najeto řekněme 45.000Km , auto nemělo dosud jedinou závadu, vyjma výměny lanka kliky ve dveřích, které jsem sehnal u p.Chrobáka bez problémů, takže dostupnost a ceny ND na Roadstery nemůžu objektivně hodnotit.
Kolik km vydrzi to turbo? Jak je drahe?

Cena asi 15 až 20 tis. podle výkonu.
Jak psal Druzeta, záleží jak se k tomu kdo chová. Základ je prohřát jízdou a pak teprve zatížit. Na proti tomu nechat po delší či zběsilé jízdě vychladnout a pak teprve vypnout motor. Souvisí s tím i dodržování intervalu vým. oleje. Dle výrobce 15.000Km ale raději už při 10.000 nebo rok.
Jinak nekteri me od nej odrazuji, ze je to mrtva znacka, ze jsou nahradni dily drahy, ... co na to vy, majitele? :-)
Stejně jak bylo psáno viz výše. Mrtvá značka to není, ale Roadster jako takový se přestal vyrábět již v r.2006 či 2007. První Roadstery měly porodní bolesti s trhlinkami v rámu, elektronikou a zatékáním do interiéru. Po r.2004 došlo údajně k zlepšení. Zřejmě ano, protože žádný takový neduh jsem nevypozoroval.
A posledni dotaz, jak snasi ci nesnasi toto auto ceskou zimu? Nikde jsem se nedocetl, z ceho je sasi a jak to pripadne rezne ci ne...
Smart má vždy ocelový rám a na něm plastové panely. Reznout by mohl akorát rám, ale nevím o nikom, že by někdo řešil vážnou korozi rámu. V zimě nejezdím, zkusil jsem vyjet na letních z garáže, když napadl sníh a už jsem nezajel zpět. Chce to užší a kvalitní zimní pneu, pak by neměl být problém. Roadstery s plátěnou střechou hůře izolují teplo, takže v interiéru bude chladněji a také větší aerodynamický hluk.

Obrázek
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
HOST1
Smart ACE

Příspěvek od HOST1 »

Jeste k tomu turbu, tech 15tis. km myslis vymenu oleje nebo turba? Jestli turba, tak to prodrazi cestovani o 1kc/km, a to je dost desny. Ale asi to bude vymena oleje, doufam :-). Pokud jde o rychlou jizdu, tak to se vyradim na motorce. Co se tyce najetych km za rok, tak na motorce dam asi 7,5 tis. km. Pocitam, ze Smartem bych nakej ten km ukrojil a najel na nem tak cca 4-5tis. za rok. Ale to je jen hrubej odhad.
Jinak nacipovanej musi byt dobrej, ale jestli si dobre myslim, tak se to promitne na spotrebe a opotrebeni motorovych casti. Ale opravte me, pokud se mylim.
Coupe bych volil kvuli tomu, ze se mi opticky zda, ze se dozadu vejde vic kramu, ale na vlastni oci sem jeste Roadstera nevidel, takze nevim. Jeste je tu jedna vec s tim kufrem vzadu, co se sundava, ale ten vypada mensi. :-) Kazdopadne jsem s holkou zvyklej jezdit na moto s dvema brasnama, tak se toho nebojim. Co se tyce strechy, zahlidl sem i pevnou strechu. Stoji teda spoustu chechtaku, ale pokud by se mi podarilo kapnout na nejakyho, co ji uz ma, bylo by to prima.
Jeste jedny veci se bojim, a to pripadneho ukradeni. Kradou se Smarti - roadsteri?
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

Greg píše:Ahoj, pokud bys měl zájem mám vlastní vozík na Smarty + diagnostiku a příležitostně vozívám na zakázku Smarty z Německa. Roadstery už jsem dovezl 3 (ale žádný nebyl hrbáč = coupe).

Pokud chceš víc info napiš si na mail: gregcooler@post.cz
Od Grega jsem kupoval dily na sveho. Muzu doporucit, spolehlivost, probehlo v pohode, spokojenost.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

HOST1 píše:Jeste k tomu turbu, tech 15tis. km myslis vymenu oleje nebo turba?
Samozřejmě že mám na mysli výměnu oleje :-)
Jinak nacipovanej musi byt dobrej, ale jestli si dobre myslim, tak se to promitne na spotrebe a opotrebeni motorovych casti. Ale opravte me, pokud se mylim.
Čistě logicky. Motory jsou dimenzované na větší procento zatížení než na kolik je naškrtí výrobce. Záleží jak hodně výkonu je čipováním přidáno. Podle mého případu, nedošlo dle měření ke zvýšení výkonu vůbec, ale pouze točivého momentu, o 14Nm což se tedy na dynamičnosti motoru projevilo opravdu citelně. Dává mi to teď už celkem smysl, protože zvýšením tlaku turba dojde de-facto jen ke změně kompresního poměru.
S čipem tady moc lidí nejezdí a Ti co jezdí najezdili s původním motorem a turbem tolik, kolk by se dalo od pidivozítka čekat. Jedním je zmiňovaný Marko583 a také Xlukas s Cdi ( přes 200.000Km ). Já mám najeto po úpravě jen 15.000Km , zatím jsem také nezaznamenal nějaké sebemenší změny na chodu či akustickém projevu motoru. Jak bylo napsáno výše, záleží na přístupu. Já třeba jezdím na 95% úplně stejně jako dříve, tedy na pohodu. Nohu na podlahu dám akorát na předjetí když je to potřeba a tak podobně, takže to jsou v celku krátké časy, kdy je motor zatížení na plno a tak se o nějakém velkém opotřebení nedá mluvit. Samozřejmě, pokud někdo jezdí s nohou pořád na podlaze, tak se to na životnosti projeví, ale to by se projevilo více či méně i bez načipování.
Se spotřebou je to dle mé zkušenosti tak, že pokud jezdím i po úpravě stejně, zůstane spotřeba stejná. Pokud využiji těch 15Nm na víc tak se to samozřejmě nechá úměrně zaplatit, není to perpetum mobile.

Výsledky z měření ze : Obrázek

http://www.smart3.phorum.cz/SAC/Tuning/vykon_pp.jpg
Coupe bych volil kvuli tomu, ze se mi opticky zda, ze se dozadu vejde vic kramu, ale na vlastni oci sem jeste Roadstera nevidel, takze nevim. Jeste je tu jedna vec s tim kufrem vzadu, co se sundava, ale ten vypada mensi. :-) Kazdopadne jsem s holkou zvyklej jezdit na moto s dvema brasnama, tak se toho nebojim.
Nemám kupé a na dovolenou se mi tam vejde nějaké to jídlo a pití na víkend, stan, dva spacáky, nafukovací 2lůžková matrace, lihový vařič, líh, oblečení pro dva a spousta dalších kravin jako foák kamera, povinná výbava ...
Musím ,ale uvést, že ani jeden s manželkou neměříme více jak 175cm, takže pokud máme na sebe upravené sedačky, tak za nimi vzniká dost slušný prostor, kam se většina nejrozměrnějších věcí vejde. Jinak přední zavazadlový prostor dává asi 59l a zadní 86l objemu, kupé pak 59l a 189l.
Co se tyce strechy, zahlidl sem i pevnou strechu. Stoji teda spoustu chechtaku, ale pokud by se mi podarilo kapnout na nejakyho, co ji uz ma, bylo by to prima.
Pevná střecha byla u základních verzí standardem, za příplatek byla plátěná. U vybavených verzí byla plátěná standard a pevná za příplatek. Zkoušeli jsme nasadit na Roadstera s plátěnou střechou tu pevnou a nejde to, muselo by se dodělat uchycení střechy v podobě výměny plastů a možná vrtat do rámu, ani se nedivím, že to je dost drahé. Já osobně jsem velmi rád za tu pevnou, jinak bych asi nespal. Pravda, když chci sundat střechu, musím vystoupit a sundat ji , ale je to úkon max. na 2minuty a když jedu Smartem, nemívám na spěch.
Jeste jedny veci se bojim, a to pripadneho ukradeni. Kradou se Smarti - roadsteri?
To už se tu taky řešilo. Fórem prošlo už hodně lidí ( nekoukej na aktuální stav 555 členů, hodně se již vymazalo ) , ale nevíme , že by se někomu Smart ztratil. Ono je to dost specifické auto a jak tu již padlo, zloděj si raději v té ceně vezme Octavii , kterou lépe prodá a bude méně nápadný. Já osobně se více bojím vandalů než zlodějů.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

ja vim o jednem ukradenem pred 5 rokama v decine - byvaly clen vali. ukradli jim fortwo tusim rikal, ze to mel brabusa.

jinak presne jak rika dyk. mam obavu z idiota, ktery mne ukopne blatnik nebo udela diru ve dverich.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
Obrázek Obrázek
HOST1
Smart ACE

Příspěvek od HOST1 »

Ahoj, mam dotaz ohledne motoru do roadstera. Vyplati se koupit treba nekde v nemecku hodne jeteho roadstera (150tis.+ km) a koupit do nej novy motor? Nekde jsem tu precetl, ze motor vyjde na cca 30tis. kc, ale nevim, jestli je to komplet nebo k tomu je treba zvlast prevodovka, turbo, ... Touto vymenou bych mel teoreticky motorove nove auto za levnejsi peniz...

Dik za info.
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

teoreticky by to slo, prakticky by to stalo silene penize. nejenom motor, ale i zadni naprava (cdi ma asi jine uchyceni motoru na naprave, nejsu si tim jisty, ale videl sem v dilech napravu na benzin a napravu na cdi. mozna to byl obchodni tah, protoze na cdi stala jednou tolik nez na benzin :? ), ridici jednotka atd.
turbo obvykle neni soucasti motoru, prevodovka taky ne. ted nadrz vymenit - benzin ma jine hrdlo. mozna kdybys koupil nabourane cdi, tak by jsi ty dily pouzil.

pokud se v tom vyznas a mas s tim zkusenosti, tak proc to nezkusit.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
Obrázek Obrázek
HOST1
Smart ACE

Příspěvek od HOST1 »

xlukas.cz píše:teoreticky by to slo, prakticky by to stalo silene penize. nejenom motor, ale i zadni naprava (cdi ma asi jine uchyceni motoru na naprave, nejsu si tim jisty, ale videl sem v dilech napravu na benzin a napravu na cdi. mozna to byl obchodni tah, protoze na cdi stala jednou tolik nez na benzin :? ), ridici jednotka atd.
turbo obvykle neni soucasti motoru, prevodovka taky ne. ted nadrz vymenit - benzin ma jine hrdlo. mozna kdybys koupil nabourane cdi, tak by jsi ty dily pouzil.

pokud se v tom vyznas a mas s tim zkusenosti, tak proc to nezkusit.
Uz mi doslo, ze jsem napsal blbost, takze jsem editnul svuj prispevek...
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

edit se neprojevil
SMART MC01 0,8 CDI Pure
Obrázek Obrázek
HOST1
Smart ACE

Příspěvek od HOST1 »

Tak jeste jednou :-)

Ahoj, mam dotaz ohledne motoru do roadstera. Vyplati se koupit treba nekde v nemecku hodne jeteho roadstera (150tis.+ km) a koupit do nej novy motor? Nekde jsem tu precetl, ze motor vyjde na cca 30tis. kc, ale nevim, jestli je to komplet nebo k tomu je treba zvlast prevodovka, turbo, ... Touto vymenou bych mel teoreticky motorove nove auto za levnejsi peniz...

Dik za info.
Odpovědět