HOST1 píše:Jeste k tomu turbu, tech 15tis. km myslis vymenu oleje nebo turba?
Samozřejmě že mám na mysli výměnu oleje
Jinak nacipovanej musi byt dobrej, ale jestli si dobre myslim, tak se to promitne na spotrebe a opotrebeni motorovych casti. Ale opravte me, pokud se mylim.
Čistě logicky. Motory jsou dimenzované na větší procento zatížení než na kolik je naškrtí výrobce. Záleží jak hodně výkonu je čipováním přidáno. Podle mého případu, nedošlo dle měření ke zvýšení výkonu vůbec, ale pouze točivého momentu, o 14Nm což se tedy na dynamičnosti motoru projevilo opravdu citelně. Dává mi to teď už celkem smysl, protože zvýšením tlaku turba dojde de-facto jen ke změně kompresního poměru.
S čipem tady moc lidí nejezdí a Ti co jezdí najezdili s původním motorem a turbem tolik, kolk by se dalo od pidivozítka čekat. Jedním je zmiňovaný Marko583 a také Xlukas s Cdi ( přes 200.000Km ). Já mám najeto po úpravě jen 15.000Km , zatím jsem také nezaznamenal nějaké sebemenší změny na chodu či akustickém projevu motoru. Jak bylo napsáno výše, záleží na přístupu. Já třeba jezdím na 95% úplně stejně jako dříve, tedy na pohodu. Nohu na podlahu dám akorát na předjetí když je to potřeba a tak podobně, takže to jsou v celku krátké časy, kdy je motor zatížení na plno a tak se o nějakém velkém opotřebení nedá mluvit. Samozřejmě, pokud někdo jezdí s nohou pořád na podlaze, tak se to na životnosti projeví, ale to by se projevilo více či méně i bez načipování.
Se spotřebou je to dle mé zkušenosti tak, že pokud jezdím i po úpravě stejně, zůstane spotřeba stejná. Pokud využiji těch 15Nm na víc tak se to samozřejmě nechá úměrně zaplatit, není to perpetum mobile.
Výsledky z měření ze :
http://www.smart3.phorum.cz/SAC/Tuning/vykon_pp.jpg
Coupe bych volil kvuli tomu, ze se mi opticky zda, ze se dozadu vejde vic kramu, ale na vlastni oci sem jeste Roadstera nevidel, takze nevim. Jeste je tu jedna vec s tim kufrem vzadu, co se sundava, ale ten vypada mensi.

Kazdopadne jsem s holkou zvyklej jezdit na moto s dvema brasnama, tak se toho nebojim.
Nemám kupé a na dovolenou se mi tam vejde nějaké to jídlo a pití na víkend, stan, dva spacáky, nafukovací 2lůžková matrace, lihový vařič, líh, oblečení pro dva a spousta dalších kravin jako foák kamera, povinná výbava ...
Musím ,ale uvést, že ani jeden s manželkou neměříme více jak 175cm, takže pokud máme na sebe upravené sedačky, tak za nimi vzniká dost slušný prostor, kam se většina nejrozměrnějších věcí vejde. Jinak přední zavazadlový prostor dává asi 59l a zadní 86l objemu, kupé pak 59l a 189l.
Co se tyce strechy, zahlidl sem i pevnou strechu. Stoji teda spoustu chechtaku, ale pokud by se mi podarilo kapnout na nejakyho, co ji uz ma, bylo by to prima.
Pevná střecha byla u základních verzí standardem, za příplatek byla plátěná. U vybavených verzí byla plátěná standard a pevná za příplatek. Zkoušeli jsme nasadit na Roadstera s plátěnou střechou tu pevnou a nejde to, muselo by se dodělat uchycení střechy v podobě výměny plastů a možná vrtat do rámu, ani se nedivím, že to je dost drahé. Já osobně jsem velmi rád za tu pevnou, jinak bych asi nespal. Pravda, když chci sundat střechu, musím vystoupit a sundat ji , ale je to úkon max. na 2minuty a když jedu Smartem, nemívám na spěch.
Jeste jedny veci se bojim, a to pripadneho ukradeni. Kradou se Smarti - roadsteri?
To už se tu taky řešilo. Fórem prošlo už hodně lidí ( nekoukej na aktuální stav 555 členů, hodně se již vymazalo ) , ale nevíme , že by se někomu Smart ztratil. Ono je to dost specifické auto a jak tu již padlo, zloděj si raději v té ceně vezme Octavii , kterou lépe prodá a bude méně nápadný. Já osobně se více bojím vandalů než zlodějů.