Pomôžte mi ,dilemma
-
potvorkazuz
Pomôžte mi ,dilemma
Som mladá študentka, ktorá strávila 3 mesiace vo Svjaciarsku na farme aby is zarobila ..preco? Kvoli vyztuzenemu SMARTU . Ked uz mam na nho peniaze , neviem co mam robit , kupit alebo nie ? velmi vela ludi ma odhovaralo ,ale tu citam viac pozitivnych ohlasov ako negativnych ..Neviem co mam robit. Prosim poradte mi , oplati sa mi kupit smart ,ked studujem v Ke , co je viac menej vacsie mesto , a byvam 70 km od neho . Prosim o radu . Dakujem Zuzu
Milá Zuzu, už jen tím, že jsi se sem zaregistrovala,
jsi se posunula k odpovědi na svou otázku.
Doporučuju ti přečíst si sekci Dotazy neregistrovaných a budoucích majitelů Smart.
Najdeš tam dost diskuzí na téma, jaké vozítko si koupit.
Všeobecně se dá říct, že benzíny 0,6 jsou jsou problematičtější,
mají sklony k "smártí nemoci".
(což je porucha motoru vyžadující větší opravu, obvykle GO, cena cca 15 - 30 tísíc Kč. )
Další typ motoru je 0,8, což je naftový motor,
zde zase je náchylnější turbo, ale zase nijak extrémně
( chce to s ním citlivě zacházet ).
Třetí typ motoru je 0,7 benzin, který je ve Smartu od roku 2003,
s tím už takové problémy nebývají.
Na otázku,jestli je lepší benzin nebo nafta tu máme speciální téma a řekla bych, že jsme se ještě nedobrali uspokojivého výsledku.
Díly na Smarta jako takové jsou možná trošku dražší ( zvláš ve srovnání třeba se škodovkou
). Samozřejmě musíš počítat s tím, že pokud si koupíš starší autíčko, tak bude vyžadovat pravidelné výměny - brzdy, baterka, provozní kapaliny ( to i u nového ).
Jinak já mám Smarta už rok, nikdy bych ho nevyměnila, je to úžasné autíčko. Samozřejmě, nějaké opravy byly, ale nic dramatického. Tak jak u každého jiného auta. Podle mého názoru je smart šikovný do města i na delší trasy. Má tvrdší podvozek, takže na cestě cítíš každý výmol, ale zase se naučíš jezdit mezi dírama:D
Proto ti doporučuju, pořádně pročíst fórum a hlavně nekupovat prvního smártíka, kterého uvidíš. Nenech se odradit škarohlídy ve svém okolí, oni tomu nerozumí
a neví, že smart je srdeční záležitost
.
Pokud můžu doporučit - zkus se podívat i do sekce "Prodám", někteří členové zde prodávají svá auta, můžeš si snadno podle jejich příspěvků dohledat a přečíst, jaké byly problémy.
Tak, to je tak všechno
jsi se posunula k odpovědi na svou otázku.
Doporučuju ti přečíst si sekci Dotazy neregistrovaných a budoucích majitelů Smart.
Najdeš tam dost diskuzí na téma, jaké vozítko si koupit.
Všeobecně se dá říct, že benzíny 0,6 jsou jsou problematičtější,
mají sklony k "smártí nemoci".
(což je porucha motoru vyžadující větší opravu, obvykle GO, cena cca 15 - 30 tísíc Kč. )
Další typ motoru je 0,8, což je naftový motor,
zde zase je náchylnější turbo, ale zase nijak extrémně
( chce to s ním citlivě zacházet ).
Třetí typ motoru je 0,7 benzin, který je ve Smartu od roku 2003,
s tím už takové problémy nebývají.
Na otázku,jestli je lepší benzin nebo nafta tu máme speciální téma a řekla bych, že jsme se ještě nedobrali uspokojivého výsledku.
Díly na Smarta jako takové jsou možná trošku dražší ( zvláš ve srovnání třeba se škodovkou
Jinak já mám Smarta už rok, nikdy bych ho nevyměnila, je to úžasné autíčko. Samozřejmě, nějaké opravy byly, ale nic dramatického. Tak jak u každého jiného auta. Podle mého názoru je smart šikovný do města i na delší trasy. Má tvrdší podvozek, takže na cestě cítíš každý výmol, ale zase se naučíš jezdit mezi dírama:D
Proto ti doporučuju, pořádně pročíst fórum a hlavně nekupovat prvního smártíka, kterého uvidíš. Nenech se odradit škarohlídy ve svém okolí, oni tomu nerozumí
Pokud můžu doporučit - zkus se podívat i do sekce "Prodám", někteří členové zde prodávají svá auta, můžeš si snadno podle jejich příspěvků dohledat a přečíst, jaké byly problémy.
Tak, to je tak všechno
7. 8. 2009 Smart Fortwo 0,8 30 kw cdi 2000 Jednohubka
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek
Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
23. 12. 2015 Smart Forfour 1,3 2004 Gumídek
Jsou chvíle, kdy ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.
-
scorpi4
ja som zase rad, ze si nabrala odvahu a podla mojej rady si sa pozrela na toto forum..ako pise marketa, su auta na predaj aj tu nejake...dovodom je zvacsa to,ze si kupuju dalsich smartov..alebo rozsiruju rodinky a podobne...a smarta si kupia zase neskor..lebo kto si skusi jazdu na tomto auticku, a kupi dobre auto, tak uz sa ho tazko zbavuje..
ako som pisal aj na autobazare, tu najdes o tom vsetko..treba kupovat skor auta s motorom 0,7 ccm, su spolahlivejsie...len teda neviem aky mas hranicny strop financii...GO vyjde okolo 800 eur inak...treba sa tu porozhliadnut, pozriet si fotky napriklad zo Smart Times, a potom sa rozhodnes sama..a myslim, ze nebudes banovat...
ako som pisal aj na autobazare, tu najdes o tom vsetko..treba kupovat skor auta s motorom 0,7 ccm, su spolahlivejsie...len teda neviem aky mas hranicny strop financii...GO vyjde okolo 800 eur inak...treba sa tu porozhliadnut, pozriet si fotky napriklad zo Smart Times, a potom sa rozhodnes sama..a myslim, ze nebudes banovat...
-
potvorkazuz
Dakujem Vam ,velmi .... no ,ja som si toho uz par precitala a presla ...smartom ,ako takym , sa zaoberamuz vyse roka , viem ,ze 0,6 ,nie je dobry napad ..nasla som toto ...prosim , dajte mi sem svoj nazor - http://www.gamberocars.sk/car.php?mod=p ... idlo--5334
So vsetkým ,co ste mi napisali suhlasim .Plne is uvedomujem ,ze nekupujem kolobezku ,ale AUTO .SMART je moja velka tuzba, ja som na slovensku sama ,lebo cela moja rodina zije vo Svajciarsku ,preto mi netreba velke auto , ale bojim sa kupit toto ,lebo je na nho vela negativnych ohlasov ..no cim dalej som na tomto fore ,tym viac pribudaju pozitivne . Som studentka , a preto sa bojim velkych oprav , prave z hladiska FINANCII .
Dajte mi prosim vas nazor na tohto smartika ....dakujem za kazde jedno pismenko
So vsetkým ,co ste mi napisali suhlasim .Plne is uvedomujem ,ze nekupujem kolobezku ,ale AUTO .SMART je moja velka tuzba, ja som na slovensku sama ,lebo cela moja rodina zije vo Svajciarsku ,preto mi netreba velke auto , ale bojim sa kupit toto ,lebo je na nho vela negativnych ohlasov ..no cim dalej som na tomto fore ,tym viac pribudaju pozitivne . Som studentka , a preto sa bojim velkych oprav , prave z hladiska FINANCII .
Dajte mi prosim vas nazor na tohto smartika ....dakujem za kazde jedno pismenko
-
eezee
vypadá zachovale a cena mi taky nepřijde přehnana.... Jen u těch bazaru je potreba být opatny s kilometrama.... Tam je psáno 114k... Z meho pohledu technicky pouceneho uzivatele a vlastni zkusenosti, zkus sehnat nekoho z okoli kdo minimalne SMARta ma (ideálně Cdi) aby ho jel projet. Ty nemáš šanci s čímkoliv porovnat, on ano. Samozřejmě jakákoliv "přesvědčivá" dokumentace je vítána (faktury za opravy, reálná serviska, počet majitelů)... Ale to obecně platí při koupi každé ojetiny.
- xlukas.cz
- Smart ACE
nebral bych ho.
jak uz sem ti radil, kdyz mas rodinu ve svycasku, rekni jim, at ti tam auto sezenou. stejne se to i z tama dovazi.
u tohoto inzeratu je nesmysl:
Servoriadenie
Tónované sklá
Stabilizácia podvozku ESP
Nezávislé kúrenie
Palubný počítač dojazd
Výškovo nastavite¾né sedadlá
Al-disky 13
mozna to ma nezavisle topeni, ale elektricke pritapeni, ktere funguje pouze pri chodu motoru, tak to neni nezavisle topeni. alu disky to ma, ale rozhodne ne 13. palubni pocitac smarti nemaji. dojezd se nezobrazuje. ukazuji se pouze litry. servo rizeni u smarta neni. kdyz se vyskytne, tak velmi velmi velmi vyjimecne. esp tento model nejspis taky nema. ma tam chybne uvedene hmotnosti auta a objem kufru.
prodejce nevi, co prodava. krmi lidi nesmyslama a ... mam pocit, ze je drazsi nez by si takove auto zaslouzilo.
jak uz sem ti radil, kdyz mas rodinu ve svycasku, rekni jim, at ti tam auto sezenou. stejne se to i z tama dovazi.
u tohoto inzeratu je nesmysl:
Servoriadenie
Tónované sklá
Stabilizácia podvozku ESP
Nezávislé kúrenie
Palubný počítač dojazd
Výškovo nastavite¾né sedadlá
Al-disky 13
mozna to ma nezavisle topeni, ale elektricke pritapeni, ktere funguje pouze pri chodu motoru, tak to neni nezavisle topeni. alu disky to ma, ale rozhodne ne 13. palubni pocitac smarti nemaji. dojezd se nezobrazuje. ukazuji se pouze litry. servo rizeni u smarta neni. kdyz se vyskytne, tak velmi velmi velmi vyjimecne. esp tento model nejspis taky nema. ma tam chybne uvedene hmotnosti auta a objem kufru.
prodejce nevi, co prodava. krmi lidi nesmyslama a ... mam pocit, ze je drazsi nez by si takove auto zaslouzilo.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
SCHVÁLENO !!! 

2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)

-
eezee
- xlukas.cz
- Smart ACE
sak to u nas nemusi prihlasovat. si to necha napsane na pribuzne a bude s nim jen jezdit. i pojistku muze sjednat u nas (na slovensku). protoze pojistku si sjednava provozovatel vozidla a ne majitel
bude met jeste tu vyhodu, ze se ji budou policajti bat zastavit, protoze neumi cizi jazyky a nedomluvili by se s ridicem
.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
SCHVÁLENO !!! 

-
eezee
- xlukas.cz
- Smart ACE
tak holt nebude sjednavat pojisteni na znacku, ale na vin. vsecko jde. s tim neni problem.
SMART MC01 0,8 CDI Pure
SCHVÁLENO !!! 

-
scorpi4
siel by som na Tvojom mieste radsej do benzinu 0,7...
a ako Ti radia, zober so sebou niekoho, kto sa smartom rozumie..nepoznam sice na vychode nikoho..ale ked chces kupit poriadneho smarta, staci sa dohodnut a nieco urcite vymyslime..pripadne napis gregovi, on Ti mozno nieco najde vonku..ja idem brat z talianska napriklad roadster..aj to je cesta...akurat si prirataj k cene 400 eur prihlasenie na SK, a teda cestu a prepravne SPZ...
ale vsetko je to otazka tyzdna maximalne a mas auticko ake chces...a myslim ze urcite najdes mladsie..siel by som tak do roku rv 03 a vyssie..
este stale nevieme , aky mas financny limit na kupu, co je dost podstatna informacia..
aj ravenS predavaju smartika...strieborneho, pekneho..a navyse su clenmi klubu..takze je tam aj zaruka, ze auto je ok...cena je okolo 3400 eur myslim...treba napisat Mirke- RavenS, a uvidis..maju doma myslim zo styri smarty...
a ako Ti radia, zober so sebou niekoho, kto sa smartom rozumie..nepoznam sice na vychode nikoho..ale ked chces kupit poriadneho smarta, staci sa dohodnut a nieco urcite vymyslime..pripadne napis gregovi, on Ti mozno nieco najde vonku..ja idem brat z talianska napriklad roadster..aj to je cesta...akurat si prirataj k cene 400 eur prihlasenie na SK, a teda cestu a prepravne SPZ...
ale vsetko je to otazka tyzdna maximalne a mas auticko ake chces...a myslim ze urcite najdes mladsie..siel by som tak do roku rv 03 a vyssie..
este stale nevieme , aky mas financny limit na kupu, co je dost podstatna informacia..
aj ravenS predavaju smartika...strieborneho, pekneho..a navyse su clenmi klubu..takze je tam aj zaruka, ze auto je ok...cena je okolo 3400 eur myslim...treba napisat Mirke- RavenS, a uvidis..maju doma myslim zo styri smarty...
-
potvorkazuz
Takže .... nedam si ho doviezt z Svaj.,lebo by som ho velmi preplatila ,takze, je zbytocne o tom polemizovat, lebo je to nezmysel ,uz som to zistovala ..CLO by ma vyslo strasne draho a potom prepis papierov ? ..och jezisi ... a nemozem ho nechat tu na rodicov napisane,lebo tu su nehorazne drahe poistky za auta a keby sa s nim nieco stalo ,tak by ma dovoz do Svajciarska zo SK stal vela penazi . Ale dakujem za vase podnety .
Dakujem za to ,ze ste si presli ten inzerat, no vidite a ja som chcela tento uz kupit, uz som tam aj volala ...momentalne som vo Svajciarsku ale na buduci tyzden sa vraciam domov ,takze som bola presvedcena ,ze ho kupim . Dakujem ze ste mi napisali podrobnoti o tom .Inak ,co sa tyka toho SERVA, viac aut na internete ho ma , -POSILNOVAC RIADENIA ..skoro vsetky udavaju ,ze ho maju . Len maloktore nie .... tak teraz neviem :/
Dakujem za to ,ze ste si presli ten inzerat, no vidite a ja som chcela tento uz kupit, uz som tam aj volala ...momentalne som vo Svajciarsku ale na buduci tyzden sa vraciam domov ,takze som bola presvedcena ,ze ho kupim . Dakujem ze ste mi napisali podrobnoti o tom .Inak ,co sa tyka toho SERVA, viac aut na internete ho ma , -POSILNOVAC RIADENIA ..skoro vsetky udavaju ,ze ho maju . Len maloktore nie .... tak teraz neviem :/
-
potvorkazuz
-
scorpi4
tak kup od ravens, oni maju uz ten s prednymi svetlami v tvare piškótu..
nasiel som aj odkaz na predaj..je v bazare, ale viem Ti to dohodnut priamo s majitelmi..
odkaz na to auto:
http://smart-city-coupe.autobazar.eu/06 ... 26575.html
tam sa do ceny vojdes a mozes si byt ista, ze nekupis hlupost...
s tym posilovacom jer to tak, ze Ty ako laik tazko zistis, ci ma, lebo nie..zalezi na vybave, ale vela ich v tomto obdobi, ktore Ty pozeras, posilovac nemalo..navyse, je to lahucke auticko, s lahkym predkom, posilovac nepotrebujes..
tak ked pojdes zo svajcu, tak sa stav v BA a pozri si to, co pisem, az uz nie je predany..
kazdopadne pozeraj tak, aby bol vo vybave passion..za tie peniaze urcite zozenies vo vybave..nekupuj bez klimy..ani bez el. okien a centralu..
a nedaj sa opit peknymi recami..Ty kupujes, tak si davaj aj poziadavky..tychto auticok je uz relativne dost, a je to srdcova zalezitost, ako Ti uz mnohi napisali...ked kupis dobre, nebudes banovat..
nasiel som aj odkaz na predaj..je v bazare, ale viem Ti to dohodnut priamo s majitelmi..
odkaz na to auto:
http://smart-city-coupe.autobazar.eu/06 ... 26575.html
tam sa do ceny vojdes a mozes si byt ista, ze nekupis hlupost...
s tym posilovacom jer to tak, ze Ty ako laik tazko zistis, ci ma, lebo nie..zalezi na vybave, ale vela ich v tomto obdobi, ktore Ty pozeras, posilovac nemalo..navyse, je to lahucke auticko, s lahkym predkom, posilovac nepotrebujes..
tak ked pojdes zo svajcu, tak sa stav v BA a pozri si to, co pisem, az uz nie je predany..
kazdopadne pozeraj tak, aby bol vo vybave passion..za tie peniaze urcite zozenies vo vybave..nekupuj bez klimy..ani bez el. okien a centralu..
a nedaj sa opit peknymi recami..Ty kupujes, tak si davaj aj poziadavky..tychto auticok je uz relativne dost, a je to srdcova zalezitost, ako Ti uz mnohi napisali...ked kupis dobre, nebudes banovat..
Naposledy upravil(a) scorpi4 dne ned 29 srp 2010, 13:55, celkem upraveno 1 x.
-
potvorkazuz
Verim ,že Servo je fajn vec , ale ze ho nepotrebujem ? ..hm ..no ty vies, verim tebe ,lebo ty asi vies o com pises .Ja sa zaoberam smartom uz vyse roka ,takze svoje poziadavky mam,aj ked az tak ako vy tu sa do nho nevyznam ..urcite by som ho bez tych veci ,ktore si napisal nezobrala ..Passion ? preco passion???