Ohledně propadu ceny po případném ročním prodeji je samozřejmě starší a levnější model výhodnější (neztratí tolik na ceně)
Při tvé skladbě cest a kilometrovém průběhu doporučuji jednoznačně naftu, pokud tedy nejsi ortodoxní benzínař a/nebo závodník (nafáky jsou mírně lenivější). Spotřeba se v reálu pohybuje i ve městě kolem do 4l pokud se snažíš
Ohledně spolehlivosti už ti Market naznačila co nejčastěji postihuje benzíny

GO oprava motoru cca 18-20tisíc, ale potom už máš dalších x desítek tisíc km od motoru klid.
Turba umírají u všech - záleží hlavně na zacházení a dlouhých/krátkých trasách - někomu vydrží první turbou 50, někomu 250tkm.
A krom vysokotlakého čerpadla u CDIčka, které občas taky zlobí a je dražší položkou jsou všechny případné další opravy relativně "maličkosti"
Koupit starší auto a jen rok jezdit bez investic je skoro utopie, v nejlepším případě extrémní klika - s téměř nulovou pravděpodobností toho dosáhneš, když koupíš tady v českých bazarech. V Německu záleží na konkrétním kusu a majiteli, ale nikdo ani já ti dopředu nedokáže zaručit, že konkrétní Smart bude naprosto bezproblémový a budeš měnit pouze spotřebák (tedy olej, filtry, desky, pneu...).
Jsem schopný při dovozu to riziko, že koupíš nějakou "jebku" (do které budeš rvát co měsíc pár tisíc za opravu) minimalizovat a to především výběrem vhodné nabídky, "oukáním" majitele vhodnými dotazy před koupí a technickou prohlídkou + diagnostikou na místě při koupi. Samozřejmě mohu nabídnout ve spolupráci s Cardou i veškerý servis (od výměny žárovky po GO motoru), vyřízení dovozových formalit a jakékoliv náhradní díly, doplňky atd. Tak kdybys měl zájem nechat si Smartíka dovézt z Německa, tak mi napiš maila na
gregcooler@post.cz , nebo SZ
WWW.SMART-DILY.CZ
Kompletní služby okolo Smartů
Individuální dovoz z Německa, diagnostika, servis, náhradní díly, vrakoviště, příslušenství, povinné ručení ...
Ostrava-Hrabová, 500m od Makra