Dobrý den,
Vzhledem k tomu že benzín se nám na stojanech už přehoupnul přes 35Kč/L a nevypadá to, že by v brzké době začal zlevňovat a já jsem nucen denně jezdit 70km tak jsem začal přemýšlet jak ušetřit na pohonných hmotách.

No a napadlo mě si koupit Smarta Fortwo, vzhledem k tomu že teď jezdím tak za 7,5L na 100km tak podle toho co jsem tady četl, jezděním se smartem bych ušetřil tak 2L.

Můj dotaz zní jestli máte někdo zkušenosti jak ušetřit ještě více aby se my koupě smárta opravdu vyplatila. Proto bych se chtěl zeptat, jestli máte někdo zkušenost s benzínovým smártem a provozem na E85 jelikož tady u nás stojí 23Kč/L takže i míchání 1:1 by se asi celkem vyplatilo, teda pokud to na to vůbec jede jelikož moje auto stím má celkem problém. A nebo mě napadlo koupit diesla kde by měla bejt spotřeba ještě menší a možná by se dal do nafty přidávat v určité míře akcový olej ze supermarketů.

Mátě někdo se smartem zkušenosti na tato alternativní paliva a pokud ano tak jak to finančně vychází a hlavně jak to na to jezdí

abych mohl porovnat co je výhodnější a vůbec možné. Smart by se mě jinak moc líbil a jelikož mám momentálně stranou tak 50tisKč tak bych, si klidně z Německa nějakého z prvních let výroby pořídil.
Děkuji