Kuriozitky perlicky

Kecy které nejsou k věci
Odpovědět
nedojedl
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedojedl »

Tohle právě nechápu, že některé lidi štve, že stávka která je za slušné lidi něco stojí i když se nic nerozbíjí jako v jiných zemích kde se lidé bouří a hoří auta, domy... a naopak je to až moc poklidná akce, ale že nás třeba už "jen" to arogantní bezpáteřní prase Kalousek stál miliardy, že se nedožijeme důchodů i když platíme sociální a daně, že se každý den něco zdražuje, že bohatí budou bohatší a chudí ještě chudší, že je naše ekonomika za těch dvacet let totálně v p..i, že nám už nic nepatří, že jsme nesoběstační v zemědělství, že z naší armády je už jen banda zlodějů co už ani nemá co ukrást, že se uplácí, krade, vraždí a tresty za to nejsou žádné a když už tak směšné atd. atd. atd.....to některé evidentně netrápí a lamentují nad tím že se např nemohou dostat do práce aby mohli jako ty poslušné ovce jít vydělávat na daně které politici prošustrujou s kámošema :( jestli je tohle kapitalismus tak potěš koště....
Smart ForTwo 0.6T 40 Kw rv. 2000

Podle statistik je manželství jednoznačně hlavní příčinou všech rozvodů...
houzar
Smart ACE

Příspěvek od houzar »

já s tebou souhlasím ale je tady dle mě určitá paralera s rokem 1989,kdy komunisti už nevěděli kudy kam tak to vládnutí vklidu a bez problémů předaly a komu pak to budou předávat Ti,které jsi jmenoval? Jo Jo tady se bojím bojím
Formule H vysočina

mobil: 724055339
MCC 01 PURE 0,7 benzin
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

divim se, ze ty jako zivnostnik mas zrovna takove nazory. kdyz budes stavkovat, tak prijdes o svoje penize a tak je to i se zamestnanci. kdyz bude nekdo stavkovat, tak on bude met neplacene volno, on to nedostane zaplacene.

duchodova reforma je potreba udelat. jediny, kdo ji brzdili jsou socialni demokrati, kteri se porad jen snazi zalibit volicum, aby si mohli udrzet koryto. zmenit system financovani duchodu se musi. pokud to neudelame, tak dopadnem jako recko - extremne predluzeny stat, ale lidi se budou mit jak prasata v zite. lidi nemajici ekonomicke vzdelani to vse vidi velice kratkozrace a zajima je v podstate jen okamzity stav. nedivaji se dopredu do budoucna. jakekoliv makroekonomicke zmeny se projevuji az po delsi dobe. coz znamena, ze vlada cssd schvalila deficity statniho rozpoctu. rozjela projekty. za 8 let prisli o vladu a vlada ods se to snazila dalsi 4 roky stabilizovat a minimalizovat deficit. to znamena vzdy omezovani a tzv. utahovani opasku.

je zasadni vec na kterou by sme si meli odpovedet vseci a pokud neni clovek tupec, tak by mela znit odpoved asi takto: utratit muzu pouze to, kolik si vydelam (vyrovnana bilance statniho rozpoctu). pokud si chcu pujcovat, tak si muzu pujcit jen tolik, abych se nedostal do financnich problemu.
my jsme ted v situaci, ze kazdy obcan cr dnes fiktivne dluzi 140000,- kc a to je pouze ta cast dluhu, kterou ma nas stat. v tom neni zapocitany prumerny dluh domacnosti.

kriteria vstupu do menove unie = zavedeni eura. mluvi o tom, ze mira zadluzeni statu muze byt maximalne 60% jejiho HDP. co je to hdp si kazdy najde. prelozeno do cloveci reci to znamena - muzu si pujcit maximalne 60% toho, co za rok vydelam. kdyz vydelam milion, muzu mit uver do vyse 600tis. vypada to smesne a mnozi lidi vydelaji rocne 400tis. a maji hypoteky na tri miliony. ano, domacnost si to muze dovolit, protoze v domacnosti jsou rezervy. stat takove rezervy nema. stat totiz z toho vyprodukovaneho hdp ziska jen cast = to co zdani. proto 60% hdp se muze rovnat 12tinasobku rocniho rozpoctu statu a najit usporu v rozpoctu ve vysi i jen 5% je strasne tezke.

budme proto radi, ze se konecne zacaly delat nejake reformy. cokoliv zmenit ze zabehnutych koleji vzdy boli. vzpomente si na zmenu casu dvakrat rocne. vstavat o hodinu driv, to se cloveku nechce a nez si zvykne, tak to trva, ale vstavat o hodinu pozdejs, to si libujeme.
navic zmeny proti kterym zrovna dopravaci bojuji, tak jsou jen a pouze jejich VIP vyhody - doprava pro ne a rodinne prislusniky zdarma, podobne i stravenky. ne kazdy ma stravenky a zrovna ve statnim sektoru jsou a lidi si mysli, ze konec stravenek je konec sveta. kdyz se zavadely, tak proti tomu nikdo neprotestoval. zamestnanec ma pravo na prestavku na jidlo a ma pravo na zajisteni stravy v blizkosti pracoviste. zamestnavatel neni povinen hradit zamestnanci stravu nebo dopravu. pokud ji hradit chce, tak by se to melo zapocist jako nefinancni soucast platu a zdanit ji. kazdy by mel mit pravo si vybrat, jestli stravenky nebo jizdne zdarma chce nebo nechce. proc "mam" dotovat ceske drahy, ktere jsou ve ztrate. vlakem jezdi vetsinou jen zamestnanci a jejich rodinni prislusnici zdarma. pro me by zrovna bylo lepsi, kdyby se ty vyhozene penize investovaly do oprav silnic.

:wink: 8) :) :D
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
nedojedl
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedojedl »

Doufám že teď někoho nenaseru ale můj názor je že celkově vzato se za komoušu měla líp většina slušných lidí, jasně, chápu, to vyvlasnování a nahánění nežádoucích lidí ...jenže tohle už je tu taky a myslím že ještě horší. Roli STB plní úspěšně exekutoři posvěceni státem a policajti jsou dobří jen tak na vybírání pokut a když už je nějakej rozumnej tak stejně nemá žádné pravomoce a každé cígo mu může naplivat do obličeje a nic mu nehrozí. Kradlo se i tehdá, jenže každej každýmu a každej byl ve výsledku spokojenej. Nezaměstnanost nebyla, kdo nepracoval byl vyvrhel. Ještě sem nepotkal člověka kterej by na komouše nadával, právě naopak, tatík byl havíř, mamka uklízečka byly jsme tři bráši a nikdy nám nic nechybělo a na nic se nebrali půjčky typu GEmoney 18% rpsn!!!

nedojedl
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedojedl »

lukáši ale já nemám nic proti reformám jako takovým, pokud by ta situace byla taková že se opravdu vybere méňe než je třeba na chod státu tak ano a se zvednou daně apod. ale když to vidíš v těch zprávách jak například pokřivený Vondra proplácí stamilionévé faktury ani neví za co, tak opravdu máš chu se na to jen tak nečině koukat nebo se ti otvírá kudla v kapse jako mi? Já mám nadprůměrný plat, přítelkyně začala taky podnikat a protože je šikovná tak má co dělat a taky si nestěžuje, prostě se nám začalo dařit, jenže tímlhe tempem to brzo skončí a co teprv naše děti, dívám se dopředu a vidím to hodně černě s touhle srandavládou :?

Ivojah

politika - jednou a naposled

Příspěvek od Ivojah »

Tak trochu politiky. Reformy jsou určitě nutné společnost a i svět se vyvíjí a je nutné reagovat na situace, které nás k tomu nutí, ale má to své „ale“ pan Kalousek prakticky přečkal v politice všechno i notný kotrmelec, a je naprosto jak se domnívám falešně fascinován svou vizí ekonomické pravdy v této otázce tak, že dovede převálcovat další kolegy ministry ve vládě, kteří se až tak v politické a národohospodářské ekonomii nevyznají. Využívá této výhody a nekompromisně a zřejmě arogantně s nimi i s námi dost cvičí. Velmi by společnosti prospělo, kdyby z politické scény zmizel a přepustil tak závažné věci, které chce prosadit jinému člověku též ekonomicky vzdělanému, a těch v tomto oboru není málo, a z povzdálí sledoval jak jiný se svým ne politickým, ale vzdělanostně v tomto směru kompetentním týmem provádí reformy tak, aby byly ne dnes ale do budoucna všem členům naší společnosti přijatelné. Zatím mi připadá, že dělá z dalších členů vlády pouhé loutky za pomoci svého sugestivního presentování jak jsem již uvedl „své pravdy“. Kdyby odešel tak by ho asi nejvíce štvalo poznání důsledku své ješitnosti, že musí sledovat, jak reformy lze dělat i jinak! Téměř nikdy není cesta k řešení politicko-hospodářského problému jenom jedna. Jinak vám mladým nezávidím, až budete shánět pracovní místo v šedesáti letech, kdy do důchodu budete mít téměř deset let. No Pánbůh s vámi, ale na straně druhé nemusí být až tak zle – čas to zřejmě utřepe do přijatelných mezí.
houzar
Smart ACE

Příspěvek od houzar »

Formule H vysočina

mobil: 724055339
MCC 01 PURE 0,7 benzin
nedojedl
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Re: politika - jednou a naposled

Příspěvek od nedojedl »

Ivojah píše:čas to zřejmě utřepe do přijatelných mezí.
Krásná věta , snad to tak bude...

DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

nedojedl píše:...nemám nic proti reformám jako takovým...když to vidíš v těch zprávách jak například pokřivený Vondra proplácí stamilionévé faktury ani neví za co, tak opravdu máš chu se na to jen tak nečině koukat ...
*1* a o tom to je. Nemyslím si že jde popravdě o stravenky, ale o princip. Ono být zaměstnancem taky není procházka růžovým sadem a má to svoje +a- jako podnikání. Nejsme stejní, dost možná je to i o výchově a proto někdo má podnikatelského ducha a někdo nemá, ale neznamená to, že neumí vzít za práci. Uvědomte si, že ten kdo těžce fyzicky pracuje, většinou nemá tolik, aby si šetřil velké částky na důchod a v takových 50ti letech už bude tak odepsanej, že ten důchod bude potřebovat a nedostane ho, takže po zbytek života zůstane mrzákem, žebrákem a bezdomovcem. Můžete jím pohrdat, ale někdo tu práci prostě udělat musel. Možná to nebyl člověk neschopný, ale někdo kdo nedostal patřičnou šanci dokázat víc a klidně by jsme mohli být na jeho místě. Ale jinak. Jak tu padlo, reformy jsou potřeba a skrze stravenky se nikdo ve finále nepo...e, ale je určitě spousta rezerv v tomhle státě, kde se dá ušetřit víc. Berte ty stravenky tak , jako kdyby živnostníkům chtěl někdo odepřít odpočet DPH, taky by byl rachot.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
nedojedl
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedojedl »

DYK77 píše: Berte ty stravenky tak , jako kdyby živnostníkům chtěl někdo odepřít odpočet DPH, taky by byl rachot.
to si kuř :lol: Mě by se to netýkalo, nic si do daní nedávám, daně si nechávám dělat paušálně, nejsem plátce DPH. Ale i tak bych na to nadával, živnostník nemá nárok na nic, placená dovolená - ne, nemocenská - ne, stravenky - ne, příspěvek na důchod - ne, klacky pod nohy - to ano...

DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Občas nás bere s Kimby můza a přemýšlíme do čeho se vrhnout, než bude nejhůř. Už jsme měli i docela dobrý podnikatelský záměr, ale kvůli vysokým nájmům prostor a nízké kupní síle jsme od toho zatím upustili. Je mi jasný, že něco rozjíždět není pr..l a těch klacků je víc než dost. Každopádně živnostenský list si výhledově nejspíše necháme udělat a pak uvidíme ...
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
nedojedl
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedojedl »

JJ je to jen o dobrém nápadu, kolikrát koukám co mi lidi říkaj čím vším se dá uživit a dobře, nevím kde na ty nápady choděj. Taky kolikrát přemejšlím nad nějakým patentem a pak to někde vidím třeba jako myš v mobilu. Sem uvažoval že by bylo super kdyby na mobilu byl laser a prostě ho jen vytáhneš z kapsy a třeba přes BT bude fungovat jako myš k počítači a potom sem kdesi viděl že už to existuje, ale pro mě je to stejně můj nápad :D

kimby

Příspěvek od kimby »

Luky, já si dovolím na tebe v tomto reagovat, protože já konkrétně, jak víš, pracuji u českých drah, mimo jiné od 1. 7. spadám jako výpravčí do jiné složky, až je to hnus, co se děje, ale to tu nebudu rozepisovat, prostě dráha už není celek jako takový, ale milion malých společností....

ale psal jsi o stravenkách, tak ti řeknu jak to chodí v praxi.....aby jsi měl zase představu z druhé strany, proč třeba pro mne jsou stravenky (nechci říkat důležité), ale ........

pracuji jako výpravčí ve 12hod směnnách, bez rozdílu sobot, nedělí, státních svátků apod.

Do práce vstávám ve 4hod ráno, v 5,15 jsem na pracovišti a přebírám směnu---začíná 12hod směna.

Pracuji dle zákoníku práce, nicméně ještě podle kolektivní smlouvy, jelikož pracuji v provoze nepřetržitém, na pracovišti jsem sama, já nemám žádnou! danou přestávku na jídlo, vysloveně mám psáno, že

přestávka na jídlo je ve vhodné vlakové pauze

nemohu a ani nesmím opustit pracoviště, jsou dny, kdy prostě není žádná vhodná vlaková pauza (v době, kdy jsem pracovala jako výpravčí v Karlových Varech, ti mohu říci, že jsem kolikrát byla ráda, že mám chvíli se jít vyčůrat), co si nepřinesu k jídlu z domova to nemám, zvedám telefony či vysílačky, držím tužku, zapisuji a zároveň okusuji hodinu rozjedený namazaný chléb......

takže zrovna výpravčí není člověk, který může jako vesele v 11,30hod zavřít dopravní kancelář, vypnout počítače, nechat vlakové situace tak, jak jsou, posuny, odjezdy vlaků a jít se vesele na hodinu někam najíst.

myslíš, že když mám 1 stravenku za směnu, že chci moc?
Mám co mám a jsem za to ráda
nedojedl
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedojedl »

ale už si nenapsala že nosíš 50 čistýho domů :) dělám si srandu, je to hnus, nezavídím, já raději budu celej život klečet v prachu bez stravenek než něco takovýho a pořád ve stresu... není jak dneska, došel mi materiál tak sem skočil do auta a byl sem na oběd doma :D

kimby

Příspěvek od kimby »

mě nestojí život na stravenkách, ale chtěla jsem poukázat na to, že jaká jiná kompenzace stravy je? v těchto podmínkách?

stravenku za 12hod směnu mám v hodnotě 70kč, ovšem 20kč (nevím, zda je teď změna, jsem rok doma, do práce jdu v září) doplácím, takže ve skutečnosti 50korunová stravenka za 12hod místo jídla...

ono se těm idiotům nahoře krásně mluví, jak zbytečné to je, jaký to je luxus, oni tam mají bufety, žerou od rána do večera čerstvé a ještě dotované žrádlo....takže když sebrat, tak pěkně začít od shora dolu...ne obráceně, až oni půjdou příkladem, klidně a si stravenky strčí někam.

ono 12hod být ve stresu, celou směnu 1 nohou v kriminále, zodpovědnost, kdy stačí jedno přehmátnutí a obrovské neštěstí je tu.....

ono všechno má 2 strany mince.

ps: 50čistého? No jasné :-) a chcete-li to vědět, tak nemám co tajit, aby bylo po spekulacích, po 12 letech je můj plat jako výpravčí, 20tis čistého, včetně příplatků za noční, víkedny, svátky, za léta.....

stačí tak?
Mám co mám a jsem za to ráda
Odpovědět