Sviti ti brzdy ?zizala75 píše:Tak mam podobny problem az na to, ze u me ani nic necvakne po otoceni klicku a stav se to s teplym motorem. Pripada mi, ze se to chova jako kdyz neseslapnu brzdu. Dival jsem se jen na pojistky a tam nic . Diagnostika taky nic. Prve, kdyz se mi to stalo, tak to pak slo asi po 10min. Ted uz za pul dne. Cim by to mohlo byt?
Stále nestartuju
Re: Taktez nestartuje
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
-
zizala75
Měla jsem podobný problém smartíka jsem nastartovala někam sem dojela ale jakmile jsem chtěla jet zpátky nenastartovala jsem, nastartovala jsem třeba po 10 minutách někdy po 2 dnech....nevěděla jsem co s tím až mi jednou jedna sleščna poradila at vyměním čidlo otáček kola - Bosh, je to součástka motoru.
Kdo by měl zájem:
Objednávací číslo součástky: A0031539528 objednávej pouze originál Mercedes-Benz jiné tam nepasuji.
Přesná cena byla 2762,- v Brně u Hošek motors.
Tel:544424166 p. Jandek Petr.
Doufám že tato rada pomůže ja od té doby jezdím uplně perfektně už to pomohlo dalšímu človíčko měl stejný problém
)
Kdo by měl zájem:
Objednávací číslo součástky: A0031539528 objednávej pouze originál Mercedes-Benz jiné tam nepasuji.
Přesná cena byla 2762,- v Brně u Hošek motors.
Tel:544424166 p. Jandek Petr.
Doufám že tato rada pomůže ja od té doby jezdím uplně perfektně už to pomohlo dalšímu človíčko měl stejný problém
Smart city cupé MC01 
-
Pavel Vacek
......měl jsem stejný problém,vyřešila to výměna čidla snímače otáček motoru.
......nekupoval jsem ale origo MB, ale BOSH - normálně v autodílech za 2250 kč. Pasovalo tam normálně a Smrtik jezdí jako novej.Škoda že jsem si nevšim výrobce toho starého čidla dřív než jsem ho vyhodil,třeba MB používá do nových Smartů také BOSH čidla,nebylo by to nic divného....P:V:
......nekupoval jsem ale origo MB, ale BOSH - normálně v autodílech za 2250 kč. Pasovalo tam normálně a Smrtik jezdí jako novej.Škoda že jsem si nevšim výrobce toho starého čidla dřív než jsem ho vyhodil,třeba MB používá do nových Smartů také BOSH čidla,nebylo by to nic divného....P:V:
přesněPavel Vacek píše:......měl jsem stejný problém,vyřešila to výměna čidla snímače otáček motoru.
Smart city cupé MC01 
- Jurko
- Smart ACE
- Kontaktovat uživatele:
mal som rovnaky problem... vymena cidla otacok to spravila 
smartcars.club
_F_A_C_E_B_O_O_K/ smart.slovensko web: smartcars.club
smart fortwo coupe 450 0,6 Red, smart fortwo coupe 451 0,8cdi Crystal White, smart forfour 453 Black to Yellow, smart crossblade original 0155
_F_A_C_E_B_O_O_K/ smart.slovensko web: smartcars.club
smart fortwo coupe 450 0,6 Red, smart fortwo coupe 451 0,8cdi Crystal White, smart forfour 453 Black to Yellow, smart crossblade original 0155
-
zizala75
Slaba baterka?
Tak jsem mel smartika u autoelektrikare a pry je vybita baterka, protoze je v haji ALTERNATOR. Maslite, ze to je mozne? Nejak se mi to zda jednoduche! Abych nevyplacnul prasulky a altik a nestartovalo to porad.
Mate s timhle nekdo takovouhle zkusenost?
Mate s timhle nekdo takovouhle zkusenost?
Stalo se mi něco podobného u R- Megana: Odešla volnoběžka řemenice alternátoru - tedy alternátor nedobíjel (dobíjel jen minimálně - kontrolka nesvítila) - odešla baterie a tudíž jsem nestartoval
Koupil jsem baterii, ale po kratší jízdě byla grogy zase, pak jsme přišli na tu volnoběžku.
Suma sumárum to přišlo asi na 7 tis. CZK a to je pro mně docela drahá zkušenost
Suma sumárum to přišlo asi na 7 tis. CZK a to je pro mně docela drahá zkušenost
Smart For Two 0,6 benzin r.v.2000 - bohužel po smrti 
Tak mám asi podobný problém. Dnes se mi stalo, že mi nešel nastartovat Roadster. Otočím klíčkem, cvakne nějaký relé, spustí se palivové čerpadlo, svítí všechny kontrolky ale startér se ani nehne....podařilo se mi nastartovat až na několikátý pokus. Chjo....že by to čidlo polohy klikové hřídele jak píšete výše?
Ukáže se tahle chyba na diagnostice nebo tím že to občas jde a občas ne, tak se to tam vyčíst nedá?
Ukáže se tahle chyba na diagnostice nebo tím že to občas jde a občas ne, tak se to tam vyčíst nedá?
Roadster Brabus 74kW
- xlukas.cz
- Smart ACE
prvni pravidlo u smarta je to, ze s nim nesmis jet do servisu, kde smarta neznaji. protoze potom zacnou vykladat nesmysly. ano, smart je auto jako kazde jine, ale ma svoje specificke zavady, ktere se u jinych aut projevuji jinak nebo ty projevy znamenaji neco jineho.
vzhledem k tomu, ze mame vstrikovani, tak pri zapnuti klicku do prvni polohy se tlakuje palivovy system. a to by to melo vrcet. aspon u mojeho cdi to tak funguje. benziny by na tom mely byt stejne, ne?
co ti rekla kamaradka diagnostika
vzhledem k tomu, ze mame vstrikovani, tak pri zapnuti klicku do prvni polohy se tlakuje palivovy system. a to by to melo vrcet. aspon u mojeho cdi to tak funguje. benziny by na tom mely byt stejne, ne?
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
SCHVÁLENO !!! 

2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279

Diagnoza nic vše tak jak má být to rachocení v čerpadle může být i to že je čerpadlo špatné?Je to čerpadlo mechanické s vrtulkou,tak jestli třeba nečistoty v benzínu se nemohou dostat nějak do té vrtulky a sekne se?xlukas.cz píše:prvni pravidlo u smarta je to, ze s nim nesmis jet do servisu, kde smarta neznaji. protoze potom zacnou vykladat nesmysly. ano, smart je auto jako kazde jine, ale ma svoje specificke zavady, ktere se u jinych aut projevuji jinak nebo ty projevy znamenaji neco jineho.