Stále nestartuju

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
Pajik
Smart ACE

Re: Taktez nestartuje

Příspěvek od Pajik »

zizala75 píše:Tak mam podobny problem az na to, ze u me ani nic necvakne po otoceni klicku a stav se to s teplym motorem. Pripada mi, ze se to chova jako kdyz neseslapnu brzdu. Dival jsem se jen na pojistky a tam nic . Diagnostika taky nic. Prve, kdyz se mi to stalo, tak to pak slo asi po 10min. Ted uz za pul dne. Cim by to mohlo byt?
Sviti ti brzdy ?
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
zizala75

Příspěvek od zizala75 »

Brzdy sviti, prave jsem ho dotahl domu. Zkousel jsem druhy klicek, ale taky nejde nastartovat, ale s tim rozdilem, ze v motoru neco cvakne a pak neco huci po celou dobu co jakobi startuju. Ze by starter? Fakt se musi vyndat motor kdyz chci vyndat starter?
Adelika

Příspěvek od Adelika »

Měla jsem podobný problém smartíka jsem nastartovala někam sem dojela ale jakmile jsem chtěla jet zpátky nenastartovala jsem, nastartovala jsem třeba po 10 minutách někdy po 2 dnech....nevěděla jsem co s tím až mi jednou jedna sleščna poradila at vyměním čidlo otáček kola - Bosh, je to součástka motoru.

Kdo by měl zájem:
Objednávací číslo součástky: A0031539528 objednávej pouze originál Mercedes-Benz jiné tam nepasuji.
Přesná cena byla 2762,- v Brně u Hošek motors.
Tel:544424166 p. Jandek Petr.

Doufám že tato rada pomůže ja od té doby jezdím uplně perfektně už to pomohlo dalšímu človíčko měl stejný problém :o)
Smart city cupé MC01 :)
Pavel Vacek

Příspěvek od Pavel Vacek »

......měl jsem stejný problém,vyřešila to výměna čidla snímače otáček motoru.
......nekupoval jsem ale origo MB, ale BOSH - normálně v autodílech za 2250 kč. Pasovalo tam normálně a Smrtik jezdí jako novej.Škoda že jsem si nevšim výrobce toho starého čidla dřív než jsem ho vyhodil,třeba MB používá do nových Smartů také BOSH čidla,nebylo by to nic divného....P:V:
Adelika

Příspěvek od Adelika »

Pavel Vacek píše:......měl jsem stejný problém,vyřešila to výměna čidla snímače otáček motoru.
......nekupoval jsem ale origo MB, ale BOSH - normálně v autodílech za 2250 kč. Pasovalo tam normálně a Smrtik jezdí jako novej.Škoda že jsem si nevšim výrobce toho starého čidla dřív než jsem ho vyhodil,třeba MB používá do nových Smartů také BOSH čidla,nebylo by to nic divného....P:V:
přesně ;) stejný problém akorát to mám jinak napsané ;) v příspěvku před tebou:D
Smart city cupé MC01 :)
Jurko
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurko »

mal som rovnaky problem... vymena cidla otacok to spravila :wink:
smartcars.club
_F_A_C_E_B_O_O_K/ smart.slovensko web: smartcars.club

smart fortwo coupe 450 0,6 Red, smart fortwo coupe 451 0,8cdi Crystal White, smart forfour 453 Black to Yellow, smart crossblade original 0155
zizala75

Slaba baterka?

Příspěvek od zizala75 »

Tak jsem mel smartika u autoelektrikare a pry je vybita baterka, protoze je v haji ALTERNATOR. Maslite, ze to je mozne? Nejak se mi to zda jednoduche! Abych nevyplacnul prasulky a altik a nestartovalo to porad.
Mate s timhle nekdo takovouhle zkusenost?
STAS1
Smart ACE

Příspěvek od STAS1 »

Stalo se mi něco podobného u R- Megana: Odešla volnoběžka řemenice alternátoru - tedy alternátor nedobíjel (dobíjel jen minimálně - kontrolka nesvítila) - odešla baterie a tudíž jsem nestartoval :roll: Koupil jsem baterii, ale po kratší jízdě byla grogy zase, pak jsme přišli na tu volnoběžku.
Suma sumárum to přišlo asi na 7 tis. CZK a to je pro mně docela drahá zkušenost :evil:
Smart For Two 0,6 benzin r.v.2000 - bohužel po smrti :?
marab
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marab »

Tak mám asi podobný problém. Dnes se mi stalo, že mi nešel nastartovat Roadster. Otočím klíčkem, cvakne nějaký relé, spustí se palivové čerpadlo, svítí všechny kontrolky ale startér se ani nehne....podařilo se mi nastartovat až na několikátý pokus. Chjo....že by to čidlo polohy klikové hřídele jak píšete výše? :?
Ukáže se tahle chyba na diagnostice nebo tím že to občas jde a občas ne, tak se to tam vyčíst nedá?
Roadster Brabus 74kW
Pajik
Smart ACE

Příspěvek od Pajik »

To nebude cidlem. To ti mozna uhnily uhliky ve starteru. Cidlo uhlu otoceni klikovky dela to, ze motor zdechne za jizdy bez zjevne priciny.
O--O 0.8CDi 2000 - Protitanková střela schopná opětovat palbu
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
marab
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marab »

Pajik píše:To nebude cidlem. To ti mozna uhnily uhliky ve starteru. Cidlo uhlu otoceni klikovky dela to, ze motor zdechne za jizdy bez zjevne priciny.
Uhlíky to určitě nebudou, to by aspoň cvakala cívka startétu. Ale tam se nic nehne. Dnes to zase startovalo úplně v pohodě.
Roadster Brabus 74kW
hoboj
Smart ACE

Příspěvek od hoboj »

Kontakt (konektor) na starteru od spinaci skrinky. Volny nebo zoxidovany, nebo oboje.
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim :) :) )
catargiu

Příspěvek od catargiu »

Jednou nastartuju dvakrát nenastartuju zdá se jako že by pumpa byla zaseklá je to možné?Někdy pěkně naběhne,ale někdy v ní jen jako zachrčí a nic.A ještě musí při zapnutí klíčku do polohy jedna něco jako vrnět v motoru ,ale pumpa to neni.Jeden takovej "opravář" mi říkal že je to nedozavřená klapka. :(
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

prvni pravidlo u smarta je to, ze s nim nesmis jet do servisu, kde smarta neznaji. protoze potom zacnou vykladat nesmysly. ano, smart je auto jako kazde jine, ale ma svoje specificke zavady, ktere se u jinych aut projevuji jinak nebo ty projevy znamenaji neco jineho.

vzhledem k tomu, ze mame vstrikovani, tak pri zapnuti klicku do prvni polohy se tlakuje palivovy system. a to by to melo vrcet. aspon u mojeho cdi to tak funguje. benziny by na tom mely byt stejne, ne?

co ti rekla kamaradka diagnostika :?:
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
catargiu

Příspěvek od catargiu »

xlukas.cz píše:prvni pravidlo u smarta je to, ze s nim nesmis jet do servisu, kde smarta neznaji. protoze potom zacnou vykladat nesmysly. ano, smart je auto jako kazde jine, ale ma svoje specificke zavady, ktere se u jinych aut projevuji jinak nebo ty projevy znamenaji neco jineho.

vzhledem k tomu, ze mame vstrikovani, tak pri zapnuti klicku do prvni polohy se tlakuje palivovy system. a to by to melo vrcet. aspon u mojeho cdi to tak funguje. benziny by na tom mely byt stejne, ne?

co ti rekla kamaradka diagnostika :?:
Diagnoza nic vše tak jak má být to rachocení v čerpadle může být i to že je čerpadlo špatné?Je to čerpadlo mechanické s vrtulkou,tak jestli třeba nečistoty v benzínu se nemohou dostat nějak do té vrtulky a sekne se?
Odpovědět