Kontrolka dobíjení

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
Lucifukk

Kontrolka dobíjení

Příspěvek od Lucifukk »

Zdravim Vas

Mam problem SMART MC 600T 125000km rv. 99 svieti mi kontrolka dobijania
alternator je vymeneny na stolici dobija tak ako ma zalozili sme ho do auta a zas kontrolka neviem si dat rady ... baterku stiahne za noc dole ... ale paradox obcas dobijanie zhasne a na motore pocut pokles otacok a zacne dobijat.... neaka rada ???
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Alternátor vybije přes noc baterii ? A proudy do něj tečou na statorové vinutí, nebo dochází k neustálému buzení rotoru ?
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Lucifukk

Příspěvek od Lucifukk »

DYK77 píše:Alternátor vybije přes noc baterii ? A proudy do něj tečou na statorové vinutí, nebo dochází k neustálému buzení rotoru ?
alternator bije potom zrazu prestane bit potom skusil som odpojit baterku ked bolo nastattovane a zacalo bit ... je to rozne ale ked baterku neodpojim tak ju stiahne uplne ....
dodo555
Smart ACE

Příspěvek od dodo555 »

mohol by to byt regulator dobijania neviem ci je aj na smarte na alternatore, ked si s nastartovaným motorom odpojil baterku asi mu to moc nepomohlo :?
smart passion 52kW 2007
smart passion 52kW 2008
smart ebike
xvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvo »

Tak jsem ho zase přechválil. Nádherně šlapal a cestou z Turnova se mi rozsvítila kontrolka dobíjení. Zkusil jsem zastavit, vypnout klíček, malou chvilku po nastartování nic a tak po půl minutě jízdy se rozsvítila opět. Dnes ráno to samý, navíc odvaha na cestu do práce klesla, když jsem si uvědomil , že i hůř svítí. Bojím, bojím, že altík. Mohla by to být baterka? Je stará, ale předpokládám, že pokud by motor s altikem běžel, mělo by auto svítit normálně. Nebo ukostření? Kde je ukostření motoru, altíku a jak se k nim dostat?
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

Pokud je špatnej alternátor respektivě regulátor na alternátoru tak po nastartování kontrolka dobíjení zhasne a rozsvítí se až po chvíli.Alternátor nemá ukostření, mtor je ukostřen přes kabel mezi zadním čelem a hadicí co vede od vzduchového filtru k turbu.
Na vyndání alternátoru se musí povolit zadní nrám s motorem od karoserie,jinak se tam nedostaneš.A pozor na lanovod ruční brzdy, ten se musí předtím uvolnit.
xvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvo »

No jo, ale já nejdříve musím najít závadu, což nevím, neumím...
Druzeta
Site Admin

Příspěvek od Druzeta »

A jak dlouho to vydrží jet s tou rozsvícenou kontrolkou?Případně pokud máš digitální měřák tak ho připoj na baterku a pokud to nebude dobíjet tak bude klesat napětí v baterce, když to dobíjí tak to po nastartování vyskočí třeba na 13,8V, přesnej udaj nevím, ale nesmí to klesat, to pak nedobíjí.
xvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvo »

Díky, zkusím to odpoledne.
hoboj
Smart ACE

Příspěvek od hoboj »

A co remen? Neklouze, nepraskl? Taky by to mohly byt uhliky.

http://www.evilution.co.uk/index.php?id=651
ForTwo 450/2003 - 700ccm /Benzin + LPG / hlavne zimni provoz
ForTwo 453/2015 - 999ccm /Benzin (prozatim :) :) )
xvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvo »

Prohlížel jsem to jen včera v noci, řemen je a napnutej, když jsem se zhruba před měsícem koukal s povoleným řemenem na altík, ložisky byly OK, tak možná ještě ty uhlíky, jinak snad by na tom nemělo být nic poruchového. No uvidíme...
xvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvo »

Dlužím malý závěr - odešla regulace, takže 2200,- jsem zaplatil za repas do 24hodin a venku na zahradě provedl transplantaci orgánu *pivo* , už dobíjí. O--O
Odpovědět