Ještě malý poznatek z cesty po zahraničí.Jsem kamioňák a cestou se mi můj Mercedes porouchal.Kam jinam jet než do autorizovaného servisu Mercedes.
Nahodil jsem dotaz i na Smarty.Prý dělají. (Stuttgart)
Na dotaz ceny mi moc neřekli,ale na postup oprav jsem se dozvědel zajimavosti.
Při poruše-papá olej, se provede rozebírka,přeměří ovalitu a zjistí poničení komor.Potom buď provedou výbrus nebo ne.Mají na to tabulky/ v těch sem se moc neviznal. Ale z pravidla 1.oprava = nové kroužky + další 2.oprava =výbrus + ostatní 3.oprava =kroužky a další.
Na můj dotaz když má auto 1.majitele a cca 100tis km a chtěl bych výbrus,na mě servisák koukal jak na blba,prý proč na tom trvat když to nebude potřeba.Tím si zkrátím život motoru.A výbrus v těchto případech dělají jen když se trhnou kroužky a vyrýpají čáry do komor,ale to je případ který ještě neřešil.
A když jsem trval na dotazu za kolik a jestli to bez keců udělají,stále valil oči a nechápavě vrtěl hlavou.Cenu jsem z něj nedostal.
Zkrátka jiný kraj,jiný mrav. Rozhodně mají servis kam majitel zajede a oni se o vše postarají.U nás to bude jistě do 10.let taky

Fortwo 0,6i , 2001/68000km bez problému,klima,abs,el.okna,panorama.
Tuning osvětlení interieru
motor po GO-lítá jako čert
Forfour 1,3 , manuál , 180000km , dovoz "D"
Forfour 1,5CDI , manuál,plná výbava,150000km,top stav-jako nové.Tento složitý stroj řídí moje žena.