rádio - neoriginalni

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
Mišulka

rádio - neoriginalni

Příspěvek od Mišulka »

Ahoj, nevím, zda mi dokážete poradit, ale zkusím to.. dneska jsme trošku začali upravovat autíčko, na chvíli jsme vytáhli radio (ne originál), jen jsme ho odpojili od antény, potom jsme ho zapojili zpátky a od té doby rádio nehraje.. Nestala se někomu podobná chyba? Podle zkoušečky do rádia šáva jde... jedná se o autoradio pioneer DEHP7400MP. Děkuji :)
O--O Smart fortwo 0,8CDI rv. 2001 O--O
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Pokud jste jenom odpojili rádio od antény, nic víc, tak se s ním nemohlo nic stát,pokud se vám podařilo by jenom na sekundu vytáhnout konektor, v podstatě od napětí, může být problem, některá rádia vyžadují vstupní kód, který je potřeba znát, nebo znát někoho , kdo to umí zprovoznit bez kódu.
Pozor, kontrolní otázka - je rádio úplně mrtvé, nebo svítí ale nehraje???? *VV*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Tím, že mu odpojili anténu, tak mu zřejmě odpojili kostru. Takže bylo bez napětí a teď je nejspíš zakódovaný (protože když to není originál, tak to tam montoval někdo jiný, než výrobce, pročež nemusel sedět konektor nebo jeho zapojení a dotyčný montující si ušetřil práci s připojováním kostry)
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Mišulka

Příspěvek od Mišulka »

Jindřich píše:Pokud jste jenom odpojili rádio od antény, nic víc, tak se s ním nemohlo nic stát,pokud se vám podařilo by jenom na sekundu vytáhnout konektor, v podstatě od napětí, může být problem, některá rádia vyžadují vstupní kód, který je potřeba znát, nebo znát někoho , kdo to umí zprovoznit bez kódu.
Pozor, kontrolní otázka - je rádio úplně mrtvé, nebo svítí ale nehraje???? *VV*
úplně mrtvé
Mišulka

Příspěvek od Mišulka »

JBC píše:Tím, že mu odpojili anténu, tak mu zřejmě odpojili kostru. Takže bylo bez napětí a teď je nejspíš zakódovaný (protože když to není originál, tak to tam montoval někdo jiný, než výrobce, pročež nemusel sedět konektor nebo jeho zapojení a dotyčný montující si ušetřil práci s připojováním kostry)
A co s tím? :? :shock:
kuher
Smart ACE

Příspěvek od kuher »

Mišulko, na boku rádia je nějaké číslo, které začíná VELKÝM písmenem, většinou M, nebo V. S tohoto čísla se potom dá vygenerovat PIN. Pokud máš rádio úplně "chcíplé", tak je závada i v napájení. :?
Fortwo 0,8 cdi 2002
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Mišulka píše:A co s tím?
Pokud se ani nerozsvítí, tak mu nejspíš chybí napájení - kostra a dvakrát plus (někdy i 3x) - je potřeba pohledat, kde se co ulomilo nebo jaká pojistka je spálená. U autorádií bývá skleněná pojistka schovaná v takovém plastovém pouzdru na přívodním kablíku "+".
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Přesně tak rádio je bez proudu, protože jinak by svítilo i kdyby nemělo kód, nejlepší by bylo někoho , kdo se vyzná v autoelektrice, aby věděl, kam šáhnout nějakým měřákem, takhle na dálku můžeme jen hádat. *smart*
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Tak jak to dopadlo s tím rádiem ????? *pivo*
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Re: rádio - neoriginalni

Příspěvek od DYK77 »

Všeobecná otázka ohledně neoriginálních rádií.
Kupoval jsem v r. 2003 Sony cca za 5.ooo ( typ už si nepamatuji ) a 4x repro Xplode ( Sony ). Neoslnilo designem ani extra funkcemi, ale pěkně hrálo. Basy i výšky byly slyšet i při tichém poslechu, prostě mělo to hloubku v celém rozsahu hlasitosti. Po 9ti letech odešla mechanika CD, tak jsem koupil LG za nějaké 3.ooo. Jakž takž to jde, ale až když se to trochu osolí. Na tichý poslech je to zvuk jak z konzervy.
Když jsem se tak zajímal okolo, co by se dalo sehnat jiného, tak narážím na názory, že to všechno stojí za ho..o. , že starší rádia hrála lépe. Když se tak koukám na nabídku, tak je zřejmé, že výrobci se předhání kdo nabídne víc USB, Bluetooth, větší displej, navigaci a jiné věci, bez kterých se absolutně obejdu, chci jen aby to slušně hrálo. CD mechanika, případně jedno USB stačí.
Originál smartí rádio Grundig hraje v celku obstojně, tak jsem se chtěl po nějakém neorigo ISO Grundigu podívat, ale asi se přestaly úplně vyrábět, což je docela škoda.
Má někdo tip na rádio? Díky.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
MarcusV

Příspěvek od MarcusV »

Ahoj - ja som Roadster kúpil s JVC KD-SD80BT a bol som veľmi prekvapený aké je fajn čo sa týka zvuku. Dva veľké plusy sú ešte bezproblémová komunikácia s IPhonom a predovšetkým možnosť nastavenia farby podsvietenia s výberom viacerých farieb a odtieňov, pričom je tam smartovská oranžová, takže to nie je úplná päsť na oko ako niektoré iné aftermarkety :)
Smart F2 Cabrio Sunray edition - "Van Cleef" - bordový projektil
Smart Roadster - "RoRo" - parkoviskový otĺkánek, ktorého nikto nevidí pri cúvaní...
Mercedes W115 240D 69' - lebo objem (kufra) ničím nenahradíš
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

DYKu, taková vedlejší otázka:"Repráky máš originál standard, nebo jsi nějak vylepšoval?" (Já v tom autě mám takovej kravál, že rádio stejně nemůžu mít na nějakou malou hlasitost.)
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
jouda

Příspěvek od jouda »

Já nejdřiv začal výměnou reproduktoru protože puvodni KO, na doporučení za DLS C5A .
Potom vytlumení dveří a originál radio. Prodejce se usmíval a říkal že přijdu ještě pro radio a byla to pravda :) Kenwood KDC-BT53U
Má dsp procesor, jde tam nastavit zvukové pole , zpoždění každého reproduktoru a výsledek super . Není potřeba řešit žádný subwofer .

Doma zatloukám co to stalo *pisk* *pisk*
O---O smart 450 rv.98 600 40 KW 52000km , po půl roce ještě smart roadster cupe 62000 km 60kw rv.2003.
; no a po roce třetí kousek smart 450 rv.2000 800 CDI, a na podzim snad posledni Smart Roadster cupe Brabus colector edice 2006 ( TO UŽ BUDE OPRAVDU STAČIT :D :D :D )
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

No tak to je fajn :-) . Já tady mám dva dny otevřené tohle, takže těsně vedle ...
http://www.autoradiahifi.cz/autoradio-k ... -2081.html
Cena kolem 5.000 v mezích. Za 1200,- se nedá čekat žádná diskotéka .
Obrázek Obrázek
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

JBC píše:DYKu, taková vedlejší otázka:"Repráky máš originál standard, nebo jsi nějak vylepšoval?" (Já v tom autě mám takovej kravál, že rádio stejně nemůžu mít na nějakou malou hlasitost.)
Ve Smartu mám orig. , ale kdysi jsem doplácel příplatkovou Sound sadu. Už si nepamatuji co to mělo být za extra vylepšení, ale matně si vzpomínám, že součástí toho bylo jaké-si polstrování pod reproduktory. Jestli v té ceně byly i lepší repráky, to nevím. Každopádně hraje to a jsem spokojen.
Ve druhém autě mám jak jsem říkal 4x Xplode ( Sony ) , hrají suprově, ale s tím "novějším" LG to je slabota. Právě tam to rádio řeším
http://www.kasa.cz/autoradio-lg-lcf600ur-cd-mp3-usb/
Obrázek Obrázek
Odpovědět