Help-Interiér světla

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Evelina

Příspěvek od Evelina »

JBC píše: Jestli se tudy dostaneš k vlastnímu zámku ... si nepamatuji.
To jsem právě chtěla, zevnitř se k zámku nedostanu, jen ke kabelům a ty jsou v pořádku.
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Tak to jsem Tě špatně pochopil. Sundání vnějšího panelu ZDE. Kdyžtak si do Youtubu zadej "smart door panel" nebo tak něco. A samozřejmě se nezapomeneš podívat na FQ101

(Někdy nevím, jestli to nemám raději napsat takto:
Tak to jsem Tě špatně pochopil. Sundání vnějšího panelu zde: https://www.youtube.com/watch?v=R8fKh9WNUMs. Kdyžtak si do Youtubu zadej "smart door panel" nebo tak něco. A samozřejmě se nezapomeneš podívat na FQ101 http://www.fq101.co.uk/how-to-guides/fo ... anels.html)
.
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
Evelina

Příspěvek od Evelina »

Díky, rozebrání se podařilo...bohužel prostříkání kontaktů nepomohlo, asi je špatnej celej ten motorek/spínač u zámku. :(
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Ještě jsem to nikdy nekuchal, ale podle toho, jak jsi to předtím popsala, se v tom něco protočilo o 180 stupňů. Myslíš, že ten zámek nejde kuchnout? A jinak, zrovna dnes se tu objevil inzerát: http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... 923#153923
A pokud netrváš na novým zámku, tak zkus Rudnou, xLukáše, Grega, ...
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Evelina

Příspěvek od Evelina »

V tom zámku je takový motorek, ten rozebrat nešel - nebo teda nám se to nepodařilo. Asi je něco s ním, protože když se na něj poklepe tak to chvilku funguje jak má. Zkusím ten inzerát a pak kdyžtak Rudnou, to nemám daleko. Díky.
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

A Ty myslíš, že ty kontakty na kontrolu dveří jsou v tom motorku? Hele, to ještě chvilku studuj, protože ke spínání a rozepínání těch kontaktů dochází při zabuchování a otvírání dveří, ne při zamykání a odemykání, kdy pracuje ten motorek.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Evelina

Příspěvek od Evelina »

Jinde to být podle mě nemůže, vede do něj veškerá elektrika...u pantů žádný spínač není.
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Nemyslel jsem u pantů, to vím, že tam nic není. Měl jsem na mysli rozdíl mezi zabouchnutím a zamčením dveří. Když dveře zabouchneš, tak najedou na tu "kulatinu", co je přišroubovaná na tridionu (zárubni) a v tom zářezu, který je na hraně dveří, se pootočí aretace, která:
a) zajistí dveře proti samovolnému otevření bez použití kliky
b) spojí (rozpojí) kontakty pro vnitřní osvětlení
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Evelina

Příspěvek od Evelina »

Takže problém vyřešen... byl to mikrospínač v zámku, uvnitř něj praskla pružina a tak se nespojoval kontakt.
Při opravě jsme postupovali podle tohoto návodu http://www.skodaoctavia.cz/clanek/mikrospinac-zamku mikrospínač stál asi 90kč. :)
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Smekám!
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Turi321

Re: Help-Interiér světla

Příspěvek od Turi321 »

Mám stejný problém :D Ten mikrospínač bude nějakej univerzál nebo se musí koupit spešl pro Smarta? Pak bych to předal asi někomu víc elektro zaměřenýmu, podle toho návodu jako lajk moc chytrej nejsem :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
Smart ForTwo 2005 CDi /0,8/30kW - AllBlack 8EX - 137t. Km
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Jestli to je opravdu spínač v zámku, tak na tom nic elektrikářskýho není, všechno je to jen mechanika - rozmontovat "do posledního šroubku" (a pamatovat si, jak to bylo smontovaný), přeletovat dva dráty a zase smontovat.
V Mercedesu takovýhle podsoučástky neseženeš. To musíš nejdřív vymontovat a potom shánět v prodejnách s elektronickými součástkami, jako např. TME.eu nebo GME.cz
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Turi321

Příspěvek od Turi321 »

Aha, tak já se porozhlýdnu, asi to odnesu někam, jestli by mi sehnali náhradu někde v elketrosoučástech. Díky.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Turi321

Příspěvek od Turi321 »

Tak dneska ráno jsem měl neskutečnýho nerva. Dost často se mi stávalo že jsem nemohl zamknout při normálním zavření dveří, zamklo se jen při lehkém dovření dveří - špatné čidlo dveří prostě. No dopadlo to tak že sem vyndal žárovku vevnitř a auto mam nezamčené :-D Třičtrtě hodiny jsem se s tim mordoval a ještě jsem přišel pozdě do práce... Jeden Smartmechanik mi řekl že samotná čidla nemění, mění celé zámky, celková cena 900-1000Kč. Takže paráda kvuli takové pí*ovině. Sám se do výměny čidla pouštět nebudu. Nějaký dobrovolník?

----- Tak zamčeno podle návodu na FQ101.

Měnil jste někdo zámek na dveřích sám? Nechce se mi dávat peníze za práci kterou bych teoreticky mohl zvládnout sám.
Odpovědět