Přední tlumiče a pružiny
- Winterwolf
- Site Admin
- Winterwolf
- Site Admin
No mě se neskutečně dobře osvětšilo WD40. Nastříkat a nechat chvíli působit. Pokud to je hodně zarezlé tak nastříkat znovu a buď nahřát nebo poklepat kladivem
No a pokud ani to nezabírá, tak buď 1" ráčnu s 1m lešenářskou trubkou
No a jako finále FLEXA

Luboš; Smart ForTwo I; r.v.2002; 600ccm benzín; 40kW
To jsem si dělal legraci! Ale je fakt, že někdy asi nejde povolit ani ta horní matka, protože na jednom z těch anglických webů je návod na přípravek, kterým se podrží pístní tyč tlumiče, aby se za matku dalo zabrat a neprotáčelo se to celé.
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
- Winterwolf
- Site Admin
- Winterwolf
- Site Admin
- Winterwolf
- Site Admin
Tak vyměněno, byl to slušný "porod" ale auto je jak vyměněné už to není tak skákavá koza jako předtím
Mimochodem ačkoliv se všude na netu píše že na Smartu jsou přední tlumiče co mají nahoře Torx 45 tak ten můj šmudla tam má 7 imbus, škoda že jsem si toho všiml až poté co jsem odvrtal jednu matku.......
Druhý šel krásně povolit a vyndat
Mimochodem ačkoliv se všude na netu píše že na Smartu jsou přední tlumiče co mají nahoře Torx 45 tak ten můj šmudla tam má 7 imbus, škoda že jsem si toho všiml až poté co jsem odvrtal jednu matku.......
Druhý šel krásně povolit a vyndat
Lukáš
Nevím, jestli Tvůj Šmudla tam má Imbus 7, ale Smarty tam mají Torx 47 (ne 45, jak je zmiňováno). Díky Hobojovi, který mi ho půjčil, jsem to dnes rozdělal jak nic. Píšu sem ale proto, abych se zeptal:"Lukáši, sehnal jsi ty misky na pružinu?
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Třeba záleží na výrobci, jestli to udělá podle originálu, nebo modifikuje. Když is koupíš třeba ložisko zadního kola od SKF, tak na odmontování z auta budeš potřebovat E ořechy, přibalené šrouby už mají šestihran.
O těch předních teleskopech jsem dnes dlouho přemýšlel. Původní netečou, tlumí, natlakované jsou, ale vypadá to, že brzo proreznou. Tak jsem si říkal, že bych je preventivně vyměnil, ale další tři tisíce v nákladech kvůli jedné prasklé pružině mě přece jen odradily.
O těch předních teleskopech jsem dnes dlouho přemýšlel. Původní netečou, tlumí, natlakované jsou, ale vypadá to, že brzo proreznou. Tak jsem si říkal, že bych je preventivně vyměnil, ale další tři tisíce v nákladech kvůli jedné prasklé pružině mě přece jen odradily.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7