Porucha motoru - spotřeba oleje - po repasi hlavy
-
Roman Milo
No presne tak a jezdil si, ne ?
Do Fiatu 600 (D?) jsme taky davali 65,0 mm kruhy z kompresoru (stiraci, polostirak a stirak) a jezdilo to jakbysmet !
Pak ze se nedomluvime
.
Salky se vypodkladaly ocelovyma planzetama, kdepak sehnat vybrusovy na Fiaty, zlaty voci, ktery to videly.
Kluci, nechcete se mi teda na origos kruhy na sedmikilo slozit, kdyz je to takovy prcovni pakatel ?

-----------------------------------
Jindro, nerikam, zaslouzi si to nejlepsi, neboj dam mu vse co umim a jak nejlip umim, uz jsem v nem i jel na ty dva valce (ze se sotva uvezl sam) 3 km sem a tam a jsem uz obet taky, nadhera, uplne jsem zapomnel na nejakou blbou spojku a "manual"
.
Jo a dneska studeny start nekouril vyfuk asi tam natekl nekde skrz to volnejsi lozisko v turbu hustsi olej jak jsem jej protacel pri tlakovani a mereni valcu.
Takze zase nic, ale porad na dva, hned jak dodelam jednu praci jdu na nej !
Uz mam nachystany teplomet na zada a ohrev rukou a hura na motorek
.
Do Fiatu 600 (D?) jsme taky davali 65,0 mm kruhy z kompresoru (stiraci, polostirak a stirak) a jezdilo to jakbysmet !
Pak ze se nedomluvime
Salky se vypodkladaly ocelovyma planzetama, kdepak sehnat vybrusovy na Fiaty, zlaty voci, ktery to videly.
Kluci, nechcete se mi teda na origos kruhy na sedmikilo slozit, kdyz je to takovy prcovni pakatel ?
-----------------------------------
Jindro, nerikam, zaslouzi si to nejlepsi, neboj dam mu vse co umim a jak nejlip umim, uz jsem v nem i jel na ty dva valce (ze se sotva uvezl sam) 3 km sem a tam a jsem uz obet taky, nadhera, uplne jsem zapomnel na nejakou blbou spojku a "manual"
Jo a dneska studeny start nekouril vyfuk asi tam natekl nekde skrz to volnejsi lozisko v turbu hustsi olej jak jsem jej protacel pri tlakovani a mereni valcu.
Takze zase nic, ale porad na dva, hned jak dodelam jednu praci jdu na nej !
Uz mam nachystany teplomet na zada a ohrev rukou a hura na motorek
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_

Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_

Sranda clanek : http://totalcarmagazine.com/eastofeden/ ... mart_crap/
Uryvek z google translator-u
)))) :
"Tady je muž, který našel alternativy instrukcí pro údržbu a opravy přemrštěné účty, a může skutečně poskytnout funkční řešení řady různých problémů nechvalně známé trpasličí auta."
Jen tak na okraj pro Romana - o kousek dal pise jak si udelal z 800 cc 850 cc
+ za pouziti kolben (pistu+kruhu) ze S120 (mylsim, ze prumer 72 mm, ale z hlavy negarantuju).
Cize zaden Pat a Mat se nekona, ve Svete bezne, u nas v zaprdenom CZ vymenujem slepě dily za origose, aby si MB moooh mastit kapsy za nepodareny vytvor inzenyru
.
O co jde ze jsme to uz na prkne v CAD-u zmrvili ? Udelame hustou sit servisu a nahrabeme dal a jeste vic, ne ?

Uryvek z google translator-u
"Tady je muž, který našel alternativy instrukcí pro údržbu a opravy přemrštěné účty, a může skutečně poskytnout funkční řešení řady různých problémů nechvalně známé trpasličí auta."
Jen tak na okraj pro Romana - o kousek dal pise jak si udelal z 800 cc 850 cc
+ za pouziti kolben (pistu+kruhu) ze S120 (mylsim, ze prumer 72 mm, ale z hlavy negarantuju).
Cize zaden Pat a Mat se nekona, ve Svete bezne, u nas v zaprdenom CZ vymenujem slepě dily za origose, aby si MB moooh mastit kapsy za nepodareny vytvor inzenyru
O co jde ze jsme to uz na prkne v CAD-u zmrvili ? Udelame hustou sit servisu a nahrabeme dal a jeste vic, ne ?
Naposledy upravil(a) mugwai59 dne úte 30 pro 2014, 19:24, celkem upraveno 1 x.
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_

Hehehe, asi tak, ale je to stejne mazel, stejne bych do nej sel znovu, neumim si predstavit jizdu az mi "potahne" jak ma, na dva hrnky a mizerny tah jsem byl unesejny i tak, nesrovnatelny jak s CV4 i FIAT 600D (mel jsem jich nepocitane):).
No a pak uz jen pecovat a uvidime
.
------------------------------------------------
Tak oprava !!! Spatny preklad - chlap koupil pisty, kruhy + vlozky (pouzdra!!) ze S120, vylidsoval puvodni a osoustruzeny S120 nalisoval do bloku, to je masakr
.
Hehehe, tomu aspon rikam tunning
.
Coz me navadi k myslence oprasit nekde lis, sehnat ke kruhum jeste vlozky + pisty z S105 a jsem vysmaty pro X dalsich vybrusu (vylisovat, nalisovat novy jako kdysi u Skodaren a jezdi se bez brouseni(!), fantazii se meze nekladou:).
A objem by byl 730 cc, vykon netusim
. Romane, Ty pamatujes kdyz se do S110 (1100ccm) strkaly vlozky + pisty s kruhama z Dacia 1300ccm a Zigulove nechapali proc je Skodovka predjizdi.
Silenci si jeste dodelavali 5-kvalt (zubaty kolecko ci dve navic) do prevodovky, to vsecko byl u nas nedostupny luxus, krom tech Dacii a Zigulu, hehehe, kdepak 5-6 kvaltu:).
P.S. Kuciii, nemate tu nekdo detailni fotky vlozek valcu u Smartu ?
Zezdola, seshora, odevsad, nebo link na tyto fotky, dikes !!!
No a pak uz jen pecovat a uvidime
------------------------------------------------
Tak oprava !!! Spatny preklad - chlap koupil pisty, kruhy + vlozky (pouzdra!!) ze S120, vylidsoval puvodni a osoustruzeny S120 nalisoval do bloku, to je masakr
Hehehe, tomu aspon rikam tunning
Coz me navadi k myslence oprasit nekde lis, sehnat ke kruhum jeste vlozky + pisty z S105 a jsem vysmaty pro X dalsich vybrusu (vylisovat, nalisovat novy jako kdysi u Skodaren a jezdi se bez brouseni(!), fantazii se meze nekladou:).
A objem by byl 730 cc, vykon netusim
Silenci si jeste dodelavali 5-kvalt (zubaty kolecko ci dve navic) do prevodovky, to vsecko byl u nas nedostupny luxus, krom tech Dacii a Zigulu, hehehe, kdepak 5-6 kvaltu:).
P.S. Kuciii, nemate tu nekdo detailni fotky vlozek valcu u Smartu ?
Zezdola, seshora, odevsad, nebo link na tyto fotky, dikes !!!

Jeste poddotazek - kdybych sehnal nekde starsi blok motoru, eviduji ty nase buzny na dopravce i cisla motoru jako se kdysi policajt plazil se zrcatkem okolo auta umastenej dokud jej nenasel a otravoval Vam s tim zivot ?
Nebo je to uz tzv. "motor vymenny" a eviduji jen WIN kod na karoserii ?
Nebo je to uz tzv. "motor vymenny" a eviduji jen WIN kod na karoserii ?

Krásně to píšeš, to byly doby, kdy jsme v Čechách z ze všech možných i nemožných dílů vyráběli a opravovali co bylo potřeba. Ale to byla doba, kdy nebylo vůbec nic, nebylo možno koupir ruční vrtačku, svářečku, nebo mít doma třeba soustruh, či frézu, to byla utopie.Samozřejmě to všechno mám taky za sebou, od pionýra přes škodovky, co všechno jsem vyrobil a opravil způsobem jak píšeš. Teoreticky si umím vyrobit ty kružky na soustruhu, když na to příjde.Ale dnes to právě už neudělám, jak jsem psal, protože zkrátka se mi už nechce, tak sednu k internetu, objednám, za dva dni to mám doma.Jsou to věci osvědčený a tam , kde vím že případná další varianta výměny je složitá, nebo musíš rozebrat půl auta- to nerisknu. Ale prosím, když chceš experimentovat, tak to zkus, držím ti palce, pak se o tom s námi doufám podělíš.
Jinak dnes se na motorech už žádné číslo motoru nevyskytuje - to bývala taky blbost ???!!

Jinak dnes se na motorech už žádné číslo motoru nevyskytuje - to bývala taky blbost ???!!
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak 
Číslo na motoru není a VIN máš nahraný na pěti místech v autě. Použitou kapličku do jinýho auta nedáš. Moc velký rozdíl v tom není. Dřív buzerace "politická" (prostě, občana je potřeba kontrolovat a buzerovat na každém kroku), dnes ekonomická. (A automatizované fízlování na každém kroku!)
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
V tom fizlovani jsme se zdokonalili, zel souhlas .. cemu rikas kaplicka (pouzita) a proc nedam ?

Jasneze podelim Jindrichu, mam taky rajce, dam nejaky fotky mozna videjko na Y-Tubose
..
Samoze mas taky pravdu, pokud se hodina myho experimentovani - upravy dilu rovna hodine meho okamziteho prijmu, prosim, proc ne, koupim, ale kdyz na to musim makat treba tejden - 14 dni, to me se.e a neberu to, vracim se k samo-domo a ekonomice opravy:).
Rozumime si ? Ale predpoklad je ze to BAVI, to nemusim Tobe vysvetlovat, nekterym klukum "kupovacum" ano (nic osobniho a nic ve zlym):)
Osobne neuznavam ani kupovany a hezky tucny a mastny (rozumej drahy) tuneni, za mych let byl tunning ve Svete i u nas v zaprdenym CZ to co sis SAM valstnima rukama udelal, proto ma dnes muj obdiv kazdy kdo neco umi a nenakupuje jako spoupa:).
Ale je to dneska ukrutny byznys pro nekoho kdo ma obe ruce levacky:).
Driv se laminovaly kridla, spoilery, bombirovaly blatniky, brousilo, kytovalo, lakovaly "stodolaky" (prach se pak prebrusoval a prelestil a taky dobry ze 2 m nepoznals 5 rozdilu od "profi", soustruzily podlozky pod kola z duralu atd. atd., a dneska ??
Chce se mi blejt velebnosti .. kdyz vidim nektery ty nalesteny kary na srazech vytuneny za megace, aniz by na to fraja sahnul vlastnima ruckama (chce se mi zase blejt velebnosti)
)))) .
Jasneze podelim Jindrichu, mam taky rajce, dam nejaky fotky mozna videjko na Y-Tubose
Samoze mas taky pravdu, pokud se hodina myho experimentovani - upravy dilu rovna hodine meho okamziteho prijmu, prosim, proc ne, koupim, ale kdyz na to musim makat treba tejden - 14 dni, to me se.e a neberu to, vracim se k samo-domo a ekonomice opravy:).
Rozumime si ? Ale predpoklad je ze to BAVI, to nemusim Tobe vysvetlovat, nekterym klukum "kupovacum" ano (nic osobniho a nic ve zlym):)
Osobne neuznavam ani kupovany a hezky tucny a mastny (rozumej drahy) tuneni, za mych let byl tunning ve Svete i u nas v zaprdenym CZ to co sis SAM valstnima rukama udelal, proto ma dnes muj obdiv kazdy kdo neco umi a nenakupuje jako spoupa:).
Ale je to dneska ukrutny byznys pro nekoho kdo ma obe ruce levacky:).
Driv se laminovaly kridla, spoilery, bombirovaly blatniky, brousilo, kytovalo, lakovaly "stodolaky" (prach se pak prebrusoval a prelestil a taky dobry ze 2 m nepoznals 5 rozdilu od "profi", soustruzily podlozky pod kola z duralu atd. atd., a dneska ??
Chce se mi blejt velebnosti .. kdyz vidim nektery ty nalesteny kary na srazech vytuneny za megace, aniz by na to fraja sahnul vlastnima ruckama (chce se mi zase blejt velebnosti)
Naposledy upravil(a) mugwai59 dne stř 31 pro 2014, 00:15, celkem upraveno 1 x.

Tachometr (sdružený přístroj?). Je v tom nepřepsatelně zapsaný VIN, když nesouhlasí, kaplička neukazuje některé údaje (nepamatuji si, které). Když koupíš v MB novou, VIN je prázdný. Pro zprovoznění se musí zadat. Nafurt. To víš, abychom nestáčeli kiláky, když se Smartí Smrt blíží!
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Jo taaak. cize kdyz nekdo pise tachometr "neukazuje, polamany" tak jsem v riti a hupky dupky hezky do MB (za tezky lowe) pro novej ?? Nic jinyho ?
----------------------------------
Hehe, a proc stacet ? Dam misto citace km (cidlu k prevodovce, ci kde je) impulsni generator a necham to tocit od rana do vecera na 140km/H i vic co to snese az prejede nula, to nejde ?
Nebo se musi k citaci km tocit i kola ? ECU to pozna, je tak mazana ?
Netusim kde se to u Smartiku snima, videlo by se ve finale
..
U elektromeru to jde, znal jsem chlapka co sehnal el. radiatory, mel to i na hajzliku a v lete zaply a do roka (!) pretocil nulu a dojel stav na mirne pres puvodni, hehehe
.. CZ clovicek si poradi JBC-cko
.
----------------------------------
Hehe, a proc stacet ? Dam misto citace km (cidlu k prevodovce, ci kde je) impulsni generator a necham to tocit od rana do vecera na 140km/H i vic co to snese az prejede nula, to nejde ?
Nebo se musi k citaci km tocit i kola ? ECU to pozna, je tak mazana ?
Netusim kde se to u Smartiku snima, videlo by se ve finale
U elektromeru to jde, znal jsem chlapka co sehnal el. radiatory, mel to i na hajzliku a v lete zaply a do roka (!) pretocil nulu a dojel stav na mirne pres puvodni, hehehe

VIN v budíkách přepsat jde, u nás jsem bohužel nikoho nenašel v Polsku to umí All Capone ze smartklubu.pl, kilometry změní x lidí i u nás bez zásahu do VINu.JBC píše:Tachometr (sdružený přístroj?). Je v tom nepřepsatelně zapsaný VIN, když nesouhlasí, kaplička neukazuje některé údaje (nepamatuji si, které). Když koupíš v MB novou, VIN je prázdný. Pro zprovoznění se musí zadat. Nafurt. To víš, abychom nestáčeli kiláky, když se Smartí Smrt blíží!
To o těch kilometrech byl jen řečnický obrat. VIN přepsat jde - ale znáš jen jednoho člověka daleko odsud, zatímco ostatní věci umí každý, kdo si pořídil správnou diagnostiku a sehnal správný software, např. generátor kódů. To bych označil: VIN přepsat nejde. A kromě toho, když přepíšeš kilometry jen v kapličce, nebudou souhlasit s kilometry zapsanými v jiné ŘJ a vyhodí to chybu, že kilometry nesouhlasí. Ale je fakt, že u Smartů nemá cenu kilometry stáčet, protože i když má Smart najeto velmi málo, stejně je těsně před smrtí. A pokud si Smarta chce někdo koupit kvůli tomu, že se v něm někde svezl a chytlo ho to, tak si ho koupí tak jako tak.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Mám tady i člověka který by dokázal ten VIN přepsat, dokáže udělat jakýkoliv zásah ale neví kde to v těch budíkách je zapsané a nechce kvůli jedněm budíkům ztrácet čas nějakým bádáním, různě to mazal ale stejně to pak Hobojoj nešlo.
To přepsání VINu nebude nějakým speciálním nedostupným zařízením ale spíš tím že nikdo neví co s těma budíkama dělat.
To přepsání VINu nebude nějakým speciálním nedostupným zařízením ale spíš tím že nikdo neví co s těma budíkama dělat.