Smártí střecha opravena

( jasně, po dlouhé době, ale konečně )
Dlouho jsem hledal s panem Googlem nějaké info, ale stále nic...
V servisech jsem poslouchal : SMART Cabrio a nefunguje střecha?
A máte nataženo? Tak si otevírejte okénka a nechte to tak
V MB mi sdělili : Ano, opravíme... cena se bude pohybovat kolem 35000,- Kč ( výměna )

...s díky jsem odmítl...
Ale k jádru pudla.
Rozebral jsem tapecírunk oklo předního okna vč. plastu se stínítky a zpětným zrcátkem. Poté se odhalí záchytný mechanismus střechy.
Elekticky jsem posunul střechu v pojezdech ( jakoby do půlky střechy ).
Šroubovákem se poté dá lehce "odcvaknout" směrem nahoru, poté jde střecha manuálně posunovat v pojezdech až se sundá úplně.
Problém byl v tom, že při prvním problému jsem špatně nasadil systém střechy...jezdící bovdeny tlačily před sebou zamykací mechanismus ( no už jsem moudřejší ).
Při nasazování je potřeba vytáhnout jezdící bovdeny, pak jako lego poskládat bovdeny a zamykací mechanismus ( oboje jezdí v jiných kolejničkách - vedle sebe ), pak postupně manuálně nasazovat střechu ( je potřeba dát pozor - střecha má další jezdící stabilizační pojezdy ) až do té doby, než bude možné tzv. zacvaknout střechu. Pak už lze std dozavřít střechu.
Potom střecha kladla ještě poslední odpor, při zamčení u čelního okna se zadní část měla tendence otevřít ( nedolehnout a jakoby se zvednout ).
Řešením bylo otevřít úplně střechu s tím, že než mechanismus dojel až nakonec, tak se tlačila zadní sundavací část střechy směrem proti stahování, až mechanismus zajel do sundavacího dílu střechy i s pojezdy a zamykacím mechanismem.
Pak už bylo možné střechu normálně zacvaknout a střecha se sama zavřela std způsobem.
Byl to trošku ojeb, ale dílo se podařilo.
Od teď již budu opět otevírat střechu jen jako velký "šíbr"

ZDAR