Problém s autoalarmem

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
mugwai59
Smart ACE

Re: Problém s autoalarmem

Příspěvek od mugwai59 »

Marťas píše:Zkousel...psal jsem to vyse.
S rozpojenym vodicem(sedozeleny) to nechytlo.na disleji svitil klic..po propojeni uz klic nesvitil a normalne slo nastartovat
Jasne, dik, prehlidnul jsem, cize se to chovalo "standartne" - zneskodneno jako kdyz se Ti zblazni klicenka, zacne chlastat baterku a pak klekne uplne :D).
Uz se mi stalo, proto se takto (mozna) blbe vyptavam jak to obechcat a zaroven nahradit levnym cina alarmem s imobilizerem:).
Mam jej u jinyho auta kde nebylo vubec nic (jen manualni klicek) a super, spokojenost:).
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_Obrázek
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_Obrázek
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Na druhou stranu - když si na ten šedozelený drát dáš skrytý vypínač, tak máš dvojitý imobilizér. I klíč na tachometru to ukazuje ...
450 City Coupé MC01 - havarováno, zrušeno
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
454 ForFour Brabus - prodáno
52A Crossblade
Michalak C7
mugwai59
Smart ACE

Příspěvek od mugwai59 »

Hehe "Tuplovanýho suprcloumáka !" :D))) .. no to jo, k vydeseni mi bohate staci ten jeden origos, kdyz se zblazni jedina klicenka co mam:).
Ten nahradni klic nekdo prede mnou ani ne tak zcizil jako ukradnul:).
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_Obrázek
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_Obrázek
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

Je to tak trochu k tématu, tak sem napíšu svůj dnešní zážitek:

Rozdělávali jsme dnes s Hobojem středový panel mého auta, abych konečně po roce opravil závadu spínače ventilátoru topení - mám vyhořelou nejvyšší rychlost. Po sundání středového panelu jsme zjistili, že se k tomu stejně nedostaneme, tak Hoboj zavelel (mě se totiž už nechtělo) a sundali jsme i kapličku a celou přístrojovku. Jenže ke kapličce vedly nějaké dráty, které nešly odpojit, protože neměly konektor, ale byly krátké, že se kaplička nedala šikovně odložit. Vedly k něčemu, co bylo zamontované mezi tachometrem a skříňkou. Nechtělo se mi to řešit, ale Hobojovi to bylo podezřelé, tak znovu zavelel ... Tak jsme rozebrali kapličku na díly a našli nějakou záhadnou krabičku. Co to asi je? Tak jsme šli po drátech - bylo to přibaleno ke svazkům elektriky, že vypadaly jak originál, takže rozbalit, popotáhnout, rozbalit, koukat kam to vede ...
Nakonec jsme po třech hodinách snažení v autě našli kompletní systém pro GPS sledování, s GSM komunikací, záložní baterií, imobilizérem se čtečkou čipů, GSM anténou a GPS anténou (to byla ta krabička v kapličce) a asi 20 metry nově instalovaných drátů. Kompletně jsme to vystříhali. Ten přídavný imobilizér rozpojoval přívod k palivovému čerpadlu - šedozelený (nebo zelenošedý) drát
JBC píše:Na druhou stranu - když si na ten šedozelený drát dáš skrytý vypínač, tak máš dvojitý imobilizér. I klíč na tachometru to ukazuje ...
Ne, skrytý spínač jsem si na to přestřižené místo nezapojil. Hezky jsem to sletoval "do původní podoby".
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Winterwolf
Site Admin

Příspěvek od Winterwolf »

Proč jsi to dával pryč :?: To je vcelku šikovný systém :wink:
Lukáš
JBC
Site Admin

Příspěvek od JBC »

- Jsem chudý, nemohu si dovolit platit někomu měsíční paušál
- Jsem paranoidní
- Nechci, aby vozidlo mohl ovládat někdo jiný, než řidič nebo majitel
- Mám snahu demontovat vše zbytečné, co by mohlo být příčinou poruchy

Jo, i s montáží to muselo stát nejmíň dvacku. Ale mě to bylo úplně k ničemu. Tři roky jsem ani nevěděl, že tam něco takového mám.
450 ForTwo Coupé FL
452 Roadster
52A Crossblade
Michalak C7
Winterwolf
Site Admin

Příspěvek od Winterwolf »

Rozumím :wink:

Na druhou stranu kdyby jsi to vystavil někam na Aukro/ Bazoš tak po tom někdo skočí 8)
Lukáš
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Věnuji za poštovné :) Je to všechno co jsem z auta vytáhlObrázek to bylo u levých dveří dole u palubky Obrázektoto bylo pod držáken nápojů Obrázek a toto za levým světlem
Odpovědět