ztráta výkonu a baterie?

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
NoName
Kontaktovat uživatele:

ztráta výkonu a baterie?

Příspěvek od NoName »

asi se to tu určitě řešilo ale já našla, že to může být od vadný stěrač po mrtvý Smart...
Jezdila jsem na starou baterku a pravidelně, zničeho nic po pár km mi i s nohou na podlaze začal jet cca 80max a řadil při 6tisících... Koupila jsem novou baterku - ne kvůli tomu, prostě byla stará - a najednou po výměně jede jako drak, řadí kdy má, napůl plynu... Mohlo to být elektrikou? Proč se ptám - po měsíci mi to udělalo zas. Mám odpojit baterku, nabít a znovu připojit? Má to logiku nebo je to blbost a nesouvisející náhoda? A nezabijte mě všichni - spíš mi napište buď názor, nebo odkaz na téma, kde najdu vysvětlení. děkuju moc
MCC Smart MC01
MilanH

Re: ztráta výkonu a baterie?

Příspěvek od MilanH »

(pardon nechci být jedovatý jen se tu snažím o osvětu)
otázka se týká jakého modelu? 450, 451, 453? fortwo, roadster, forfor, cabrio jaký motor a jaký rok ? popřípadě výbava pure, pulse, passion?
ForTwo 451 MHD, r.v.2010, 160.000km, 52kW, benzin/LPG (Solaris), VIN: WME451380xxxxxxxx
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

I NoName má povinnost vyplnit si profil 8)
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Zda je odstranění závady s novou baterií náhodné, je vhodné vyloučit nebo potvrdit opakovaným postupem. Čili koupit novou baterii a dát jí tam ... :lol: Ne to je samozřejmě legrace, nákup lze přeskočit a ověřit měřením jaké napětí baterie aktuálně má, případně ji nabít a zkusit znovu jezdit. Je možné, že se baterie špatně dobíjí, nebo naopak něco způsobuje velký odběr a vybíjí se. Pak by tam ta souvislost odstranění závady s novou baterií mohla být a tím pádem vyvodit co je příčinou, že se tak děje.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
NoName
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NoName »

no, je takovej modrej se stříbrným...
ale pochopila jsem... Smart kupé typ MC 01, motor typ M160 12, 599cm3, kW 40/5 250, automat s možností sekvence, benzín...
Nicméně - odpojila jsem baterii, dala na nabíječku a za hodinu jede jak z praku... takže?
MCC Smart MC01
Jindřich
Smart ACE

Příspěvek od Jindřich »

Myslím, že bude příčina jinde, jenom tou odpojenou baterkou jsi vymazala nějaké chyby v řídící jednotce, to se děje vždy, když se odpojí baterka. Koukni na palubku, nerosvítí se tam nějaká kontrolka, kontrolka motoru například, jinak za jízdy, když dobíjí alternátor, by slabá baterka byla už relativně dobita a rozhodně by to kvůli tomu nejelo špatně. *posádka*
SMART CITY-Coupe,1999/06/40 kW,žlutý drak *trsám*
MilanH

Příspěvek od MilanH »

Jindřich píše: Koukni na palubku, nerosvítí se tam nějaká kontrolka, kontrolka motoru například
Majitel mého předchozího Smartu signalizaci chyby motoru vyřešil tak, že odstranil žárovku z přístrojovky!!!. Zkontroluj tedy zda jsou všechny kontrolky na přístrojovce funkční (po zapnutí klíčku by se měli všechny rozsvítit).
ForTwo 451 MHD, r.v.2010, 160.000km, 52kW, benzin/LPG (Solaris), VIN: WME451380xxxxxxxx
mugwai59
Smart ACE

Příspěvek od mugwai59 »

NoName píše:Nicméně - odpojila jsem baterii, dala na nabíječku a za hodinu jede jak z praku... takže?
Takze jsi zase tam kde jsi byla (v prdelce) :D) ..
Neee vazne, jen jsi uplne nelogicky vytestovala dve mozne zavady naraz, z cehoz ted poznas leda prd:).

Cize, nemas-li nekoho kdo dostatecne vladne voltmetrem a patricnyma znalostma :
Az to zase klekne, tak baterku nabij v aute NEODPOJENOU (cize bez resetu chyb v CML) a jed to projet co ten Tvuj "prak" udela po samotnem dobiti a dej vedet.
Smart ForTwo Cabrio Pulse 2003 / 0.7 l / 45kW / 21.1.2015 - 107100 km - 5,3l/100km / NAT_Obrázek
Smart ForTwo Cabrio Passion 2001 / 0.8 l / 30kW / 26.4.2016 - 106400 km - 4,4l/100km / DIESEL_Obrázek
Odpovědět