Tak se mi dneska povedlo asi taky urvat lanko na řidičových dveřích

Ráno přijdu k autu, odemknu, otevřu, nastartuju a chci jít škrábat a nemůžu zavřít.... Tak jsem si myslel, že je jen klika zaseklá jak je hnusně,ale ne

Vnější klika jde úplně volně bez jakékoliv známky odporu. Bohužel jsem chvátal do práce tak jsem dveře za sebou zevnitř zavřel , samozřejmě nedrželi tak jsem je přitáhl a zamkl. To bych řekl asi byla ta největší chyba protože při příjezdu do práce jsem zjistil, že už nejdou ani otevřít zevnitř.... Zámek zamyká i odemyká to je slyšet,ale nejde otevřít - vnější klika nemá odpor lanka a vnitřní se nedá pořádně otevřít jakoby tam něco překáželo.... Mám použít hrubou sílu a nebo je to na "laparoskopiské" montování
Do auta teď lezu a vylézám přes spolujezdce....
Tak dle informací od Martínka není možné koupit lanko samostatně je to jen součást kliky za cca 1500,-
Potvrzeno v MB Chodov - nová klika s dodáním do 2 dne 1700,- vč DPH
A VYŘEŠENO....
Pokud by vás někoho taky napadlo, že když už otevřeli tu novou myčku do -15°C a svítí sluníčko tak to auto přece umyjete tak to NEDĚLEJTE. Poté co auto stálo cca hodinu v garáži s 25°C se klika vrátila na své místo a dveře normálně fungují. Příčinou byl zamrzlý zámek. Prostříkáno WDčkem a jsem vyléčen ze mytí špinavého auta v zimě......
Díky
Lukáš