Vítejte na stránkach Smart autoclubu. Sem můžete vkládat své poznatky týkající se vozů Smart a tak se o ně podělit s ostatními. Máte-li potíže s přihlášením pište na postmaster(z)smart-club.cz
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sultana píše: ↑úte 04 úno 2020, 14:52
Nechci pročítat celé forum... Mám dvě otázky.
1) Potřebuju vyměnit ruční brzdu. Povolil jsem šrouby v podlaze, zatím dva. Na třetí jsem musel koupit klíč, nešel s tím, co jsem měl. Stačí opravdu odšroubovat tu páku, odpojit konektor a dát novou? Není tam připojené nějaké lanko apt.?
Je tam lanko, prochází podlahou do kabiny, na zakončení lanka je obdélník čtyřhran který má zoubky a v řadící páce jsou zoubky a drží to klínkem, musíš ten klínek co to drží uvolnit směrem nahoru.
Jo, něco takovýho je tam vidět. No nevím, zvládnu to v garáži sam? Nezajede mi to lanko do podlahy a nebudu v pr...i? Odkaz hlásí error, ale díky za rady...
sultana píše: ↑úte 04 úno 2020, 21:22
Jo, něco takovýho je tam vidět. No nevím, zvládnu to v garáži sam? Nezajede mi to lanko do podlahy a nebudu v pr...i? Odkaz hlásí error, ale díky za rady...
Lanko nikam nezajede drží v podlaze a pod auto ho z kabiny nedostaneš ani kdyby ses na něj postavil.
To zajištění musíš odjistit když je páka nezatažená, když je u podlahy.
Nic na tom není akorát se ti to asi nepovede na poprvé to uvolnit.
Ahoj,
dneska ráno mi Cvrček ukázal hnusných -15°C , ale nastartoval takže dobrý
Blbý je,že na první křižovatce jsem si všiml, že se mi propadá brzdový pedál a je potřeba ho "našlapat" aby auto začalo brzdit. Dojel jsem opatrně do práce do garáže a když jsem jel před hodinou domu tak jsem zkusil brzdy a vše OK....
Je možný, že by brzdovka byla v tak špatném stavu, že by zamrzla
Ledaže by se Ti udělalo náledí v hlavním brzdovém válci!
Mě se pedál nahodile, sem tam občas propadal, když mi nefungoval vzadu samostav a kvůli tomu byl normální krok na pedálu o hodně delší, než když jsem samostav spravil. Jakmile jsem samostav spravil a vůle se vymezila, propadání přestalo.