Porucha motoru Častý problém a můj příběh

Řešení problémů s motorem
Odpovědět
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

no a konkretne cenu turba? Nebonejaky odkaz z nemecka nejak nemecky neumim. Jinak ty gufera nasel sem v uctech na kliku jedno asi 138 a druhe 306 takze to urcite nebude zadna palka. Rozvodova sada v Ho?ek Motor a.s. 4847 i s dani ale je to v Brne, a pisty s Ks motor servis 1700 za kus s DPH. Tak kdyby chtel nekdo obednat tak jsem si tam vyslapal malou slevu.
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

DYK77 píše:David Ti ur?it? ?ekne, ?e nejlevn?ji to vyjde v N?mecku. Zkou?el jsi www.smart-dily.cz ?

pro?? :lol:
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Ty písty pěkně podražily byl jsem přímo v KS motor Ústí nad Labem mám to 20 km tak jsem si tam dojel osobně.Při poptávkách jsem narazil na firmu SHAPING F.Pokorný http://www.aznet.cz/shaping/cz/shaping/nabidka.html a tam mi nabídli turbo za 15500 kč s DPH,dělaj též kompletní GO motoru.Celá GO motoru přijde cca 30000 +/- nějaká koruna,s výbrusem válců a přebroušením kliky,starý zůstane pouze blok jinak vše nové.
Ve Smart dílech je to vše na dlouho sliby,sliby a skutek utek,objednal jsem si páčku na zapínání světel /jo mám pošlu/,čekal jsem 1 měsíc a nic,po dotazu telefonem mě bylo řečeno,že na mě zapoměl a páčka už není.
Dawe
Smart ACE

Příspěvek od Dawe »

Asi trochu podrazili koukal jsem na papir kde jsem si vse psal a zakladni cena tenkrat byla 2200 s DPH a dali mi je za nejakych 1700. Je sice fakt ze tenkrat nebyli skladem, ale na jednani po telefonu docela slusna sleva. Jinak nevim jak ostatni clenove ale taky se nejak ze smart dily neztotoznuji. Vse na dlouhe lokty a stejne jsem si koupil nove tesneni pod hlavu, takze akorat vyhozene penize. Na druhou stranu cena 14500 za nove turbo je zajimava, ale po zkusenostech s tesnenim se bojim co je to zac takze hledam dal. Jinak zakladni cena je 23000 s DPH v MB.
Jiri Janacek

Příspěvek od Jiri Janacek »

Jirka píše:Ty p?sty p?kn? podra?ily byl jsem p??mo v KS motor ?st? nad Labem m?m to 20 km tak jsem si tam dojel osobn?.P?i popt?vk?ch jsem narazil na firmu SHAPING F.Pokorn? http://www.aznet.cz/shaping/cz/shaping/nabidka.html a tam mi nab?dli turbo za 15500 k? s DPH,d?laj t?? kompletn? GO motoru.Cel? GO motoru p?ijde cca 30000 +/- n?jak? koruna,s v?brusem v?lc? a p?ebrou?en?m kliky,star? z?stane pouze blok jinak v?e nov?.
Ve Smart d?lech je to v?e na dlouho sliby,sliby a skutek utek,objednal jsem si p??ku na zap?n?n? sv?tel /jo m?m po?lu/,?ekal jsem 1 m?s?c a nic,po dotazu telefonem m? bylo ?e?eno,?e na m? zapom?l a p??ka u? nen?.
Proto?e j? m?m j? :oops: , taky sem ji pot?eboval. To je jen shoda n?hod
Jirka

Příspěvek od Jirka »

No jo tak to se ned? nic d?lat,musel jsem tedy proletovat sp?na? sv?tel *pir?t*
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tady se to rozjelo v docela zaj?mavou debatu o d?lech.
M??ete n?kter? odkazy na m?sta kde se daj? sehnat d?ly d?t sem do tohoto t?matu? http://smart.wz.cz/viewtopic.php?t=325 D?ky moc, bude to mnohem p?ehledn?j?? a pom??e to spoust? lidem.
:wink:
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

David0600 píše:
DYK77 píše:David Ti ur?it? ?ekne, ?e nejlevn?ji to vyjde v N?mecku. Zkou?el jsi www.smart-dily.cz ?

pro?? :lol:
Proto?e T? zn?m a zd? se ?e to tak prost? je, i kdy? pro n?koho kdo zn? n?mecky akor?t "Der, Die Das, ps? ocas" , a nebo to m? do N?mec z ruky, to nen? zrovna nejjednodu??? ?e?en
Obrázek Obrázek
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

a kdy? um?? "Das, Die, Der, ps? prdel" :?:
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Je to stejn?, akor?t z jin?ho konce :D
Obrázek Obrázek
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

was?
houska
Smart ACE

Příspěvek od houska »

to chce pan?ka :lol:
houska mi už neříká pane
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

nebo pusu
Eldiga

Příspěvek od Eldiga »

Ahoj lidi. Tenhe p?ísp?vek m? naprosto uchvátil, navrhuju policarovu cenu za literaturu:)
Ale k v?ci. Mám MC-01 600ccm a samoz?ejm?. Rok fungování, najel sem asi padesát tisíc (koupil sem ojeté se 70.000) a b?hem používání spot?eba oleje 1l na 1000km což se mi poslední dva m?síce zvedlo na nem??itelnou spot?ebu oleje, dolejval sem každou chvilku. Dojezdil sem velmi brzo když sem se vracel z poslední sezóní kalby z berouna kam sme jely ješt? v kolon? smartík?, v Beroun? sme se oto?ily (vše v po?ádku), ale kopec z Berouna už sme málem nevyjeli. P?estalo to táhnout a za?al sem va?it. Ješt? že mám to auto rád :D . Doskákal sem do prahy, kde už na m? ?ekal odtah, respektiv? dodávka s nájezdama:) a jelo se domu. Ješt? ten ve?er mi zme?ili tlaky a zjistily podpálenej výfukovej ventil na t?etím válci. Postup: motor ven, rozebrat a ?ekat. Už m?síc stojim, mám ventily, kroužky, tesn?ní, gufera, sví?ky, kabely, civky a já nevím co všechno ale ?eká se na silemblok motoru. Jinak nevim jestli to víte, ale ve válcích nejsou vložky a ani se tam ned?lá výbrus. Motor je vybaven vrstvou NIKASIL, která ve válcích nahrazuje vložky. Jedná se o 0.001mm až 0.002mm tenkou vrstvi?ku která je extrém? hladká, má šedivou barvu a když je špatná je rozlešt?ná skoro až do chromu. Nikasil se používá u vysokozát?žových motor? nap?íklad u motorek a závodních voz?. Zatím vám nepovím za kolik v tom jsem, protože nevím, ale kupoval sem ješt? startér kterej sem po cest? dod?lal a tan stál 8.000,- originál Denso. Repasy mi odmítli ud?lat, že ta kotva v tom už se nevyrábí. Až mi p?íjdou všechny díly tak mi rozeberou zbytek motoru a uvidim jak na tom sem. Jo a spojka je kapitola sama o sob?. Je to nerozebiratelný kus. Je to snýtované a nemá cenu se do toho vrtat, protože ani firma Ferodo mi samotnou lamelu nesehnala- ned?lá se! Jedine celou+ložisko. Jinak každýmu komu se tohle stane p?eju pevný nervy, m? to zas tak nevadí protože to neni moje jediný auto, ale chodim si puj?ovat smarta od kamarádky a ob?as si do n?j jezdim sednout do servisu, protože mi prost? chybí. Nadruhou stranu sem rád že tráví zimu v teple, i když mám pro n?j v garáži sadu úpln? nových zimá?k?. To je život. Snad stihnu vymetání výfuk? :D když sem propás vem ho ven :D :D. Tak se držte, ?au EL
houska
Smart ACE

Příspěvek od houska »

take peknej pribeh drzim palce at je brzy pojizdny a na JVV zdar
houska mi už neříká pane
Odpovědět