Výměna volantu

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
*DM*

Výměna volantu

Příspěvek od *DM* »

Vym?nil jsem u Smart?ka volant,origo za kr?sn? ?erno?erven? TIPE-R ale nastal probl?m:za?ala mi sv?tit kontrolka ru?n? brzdy(i kdy? nebyla zata?en?) a kontorlky ABS a ASR.
Namontoval jsem teda zp?tky ten origin?l,ale ABS a ASR sv?t? po??d.
V Mercedesu m? ?ekli,?e na tom origin?ln?m volantu jsou nakl?p?c? ?idla,kter? se zni?? p?i sund?n? toho origin?ln?ho volantu a ?e jedin? pom??e,kdy? si u nich koup?m nov? volat za cca 12 000 K?.

Kdy? jsme se ale na ten volat koukal,nic jsem nena?el,ani jsem nic nep?est?ihnul.
M? n?kdo s t?m zku?enosti,co se s t?m d? ud?lat???????????

D?ky za ka?dou radu!
marcus

Příspěvek od marcus »

hmm nic ma nenapada a ani neviem ci je tam nejake cidlo ale skusal si odpojit baterku alebo napichnut auto na PC ...
*DM*

Příspěvek od *DM* »

To pr?v? v servisu zkou?eli a ne?lo to vymazat.Pr? pom??e jedin? ten novej volant.Ale n??k se mi to nezd
marcus

Příspěvek od marcus »

no kukal som net a tiez nic som sa zasadne nedozvedel pisali tam nieco o tom ze treba preinstalovat nejaky soft alebo ze mozes mat zle nasadeny alebo prepojeny volant ale bohuzial tiez pisali ze ak to svieti tak treba vymenit volant :( no nic skusim zavolat kamosa do smartu a napisem co som sa dozvedel
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

N?co takov?ho by m? ve snu nenapadlo. ??kal jsi, ?e jsi nic neodpojoval, ale volant m? v sob? tla??tka klaksonu, tak?e tam n?jak? spojovac? cesta mezi volantem a autem mus? b?t u? jenom kv?li tomuhle.
Jsem zv?dav jak Ti to dopadne, dej v?d?t.

:?
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
*DM*

Příspěvek od *DM* »

To Markus:D?ky moc!
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

Sp?? bych pochopil, kdyby z?stala sv?tit kontrolka airbagu, ale m?lo by se to spravit vymaz?n?m z?vad.
marcus

Příspěvek od marcus »

takze uz viem je to kvoli ESP ked vymenis volant potrebujes ho nakalibrovat da sa to v poho v smart centre aspon u nas hodia to na pocitac a nakalibruju. ide o to ze ked si v smyku esp potrebuje vediet kolko a ako tocis volantom a na to je nutna ta kalibracia ( asi nieco take ako PC volant k hram :D )
*DM*

Příspěvek od *DM* »

No a mysl?? si,?e bych k V?m mohl T?m Smart?kem p?ijed,aby to odstranil?U n?s v Brn? se k tomu moc nemaj?.Tla?? m? do toho nov?ho volantu a 13 000 se mi za n?j d?vat nechce,kdy? tomu star?mu nic nen
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

Tak to je docela zaj?mav? informace!
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Jak to tedy dopadlo s t?m volantem? Na

Kód: Vybrat vše

http://www.evilution.co.uk/airbag.htm
jsem na?el tohle, ale ??dn? informace o kalibraci tam nen?

Obrázek
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Odpovědět