Světlo klopené/dálkové - výměna žárovky

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

A? to bude? d?lat podruh?, zkr?t?? dobu na polovinu :wink: S tou B?lou horou, mi to p?ipom?lo Blan?k od Cimrman?:
?lupka p?ivedl morav?ka, co volal - zle mati?ko, zle je.
A taky volal v??l jsme v ?iti, v??l jsme v ?iti. To jste V?clavovi zatajili!
Veverko, jsou v?ty, kter? se do svat?ho ucha ne??kaj?!
:-)))
Libor Slivanský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Slivanský »

Praskl? p?edn? ??rovka je hotov? radost. Kdy? se mi to stalo poprv?, tak b?hem chv?le ode?ly ob? a j? z?stal potm?, na?t?st? to bylo asi 5 km p?ed Prahou, tak?e jsem dojel na mlhovky k nejbl????m podzemn?m gar???m u hypermarketu. No a tam jsem to pod z??ivkama, za p?kn?ho nad?v?n?, asi po hodin? a p?l vym?nil. Te? u? m?m ?as mnohem lep??, ruce tam p?es otvory m???ek vraz?m, i kdy? potom v?dycky vypadaj? jako bych si je ut?ral do smirkov?ho pap?ru. Postup p?i nandav?n? m?m, ?e nejd??v nasad?m konektor, pak se trefit zoubkem do v??ezu, no a nakonec ta nejv?t?? debilita=trefit se p?rkem na jeho m?sto. V?m?na p?edn?ch ??rovek u Smarta je opravdu hodn? nedomy?len?. :?
daniel
Kontaktovat uživatele:

V?m?na ??rovky

Příspěvek od daniel »

Jeliko? jsem si p?i v?m?n? ??rovky u?il sv?, proto?e m?m xenony, t?m p?dem v?bojky a ty nedoporu?uji v?bec m?nit p?es mont??n? "d?rku". Mus?m se proto pochlubit, ?e kompletn? sundanej p?edek i se sv?tlem d?l?m v ?ase do 5min!!! Ale to jen proto, proto?e jsem s t?m m?l pat?lie (prvn? demont?? 4hodiny) a u? jsem to m?l rozmontovan? tak 30x :D tak?e jsem zralej na mechanika F1Smart...
Jirka P
Smart ACE

Příspěvek od Jirka P »

Jo jo, napoprv? jsem ?um?k sundal za hodinu a nandal takt??. Te? je to opravdu na chvilku, jak ?lov?k v? co a jak :lol:
Speedman3

Re: V?m?na ??rovky

Příspěvek od Speedman3 »

dancule píše:Jeliko? jsem si p?i v?m?n? ??rovky u?il sv?, proto?e m?m xenony, t?m p?dem v?bojky a ty nedoporu?uji v?bec m?nit p?es mont??n? "d?rku". Mus?m se proto pochlubit, ?e kompletn? sundanej p?edek i se sv?tlem d?l?m v ?ase do 5min!!! Ale to jen proto, proto?e jsem s t?m m?l pat?lie (prvn? demont?? 4hodiny) a u? jsem to m?l rozmontovan? tak 30x :D tak?e jsem zralej na mechanika F1Smart...

To musi byt docela ranec kdyz ti praskne xenonova zarovka vid? :lol:
Jiri Janacek

Příspěvek od Jiri Janacek »

Tak ??rovku sem m?nil taky p?es to v?tr?n? v ?um?ku a trvalo mi to asi hodinu a p?l, ale pak sem zjistil z? sem si neodendal druhou z?klopku na ??rovku a zaplula tam jak po m?sle.Je v?hoda m?t malou ruku :P
pajoxx

??rovky H7 :(

Příspěvek od pajoxx »

tak jsem mezi ostatn?ma a hlavn? ??voka je v pytli, z?tra se na to chyst?m.
Bych bre?el - :? :cry:

tady je odkaz jak to vypad? s uchytkem

http://www.evilution.co.uk/index.php?pa ... n=exterior
pajoxx

Příspěvek od pajoxx »

Tak nechci se chlubit, ale s t?m jak jsem is p?edstavoval tu hruzu co tady popisovali ostatn? s v?m?nou p?edn? H7 ??rovky na SMARTU ForTwo a ?e jsem skoro nemohl usnout jak jsem se na to t??il :lol:
to u m? dopladlo asi na 1+ :oops: nechci se chlubit

Ale uspo??d?n? sv?tla je tedy ohodn? lep?? ne? u Citroena C3 a to jej m?m a u n?j jsem m?nil ??rovky u? 3 x a ve stejn?m ?ase jak u SMARTA.
M?nil jsem to podot?k?m poprv? a p?es m???ku

Sice po chvilce jsem postupn? p?ich?zel na to jak je to uchyceno a v?m?na se poda?ila asi b?hem 25 minut 8)
prost? borec se nezap?e :lol: :lol:

u? se t???m na dal?? v?m?nu, spi?e chci n?jak? lep? halogeny, jak? mi doporu??te ? Abych byl frajer a sv?til jak na lesy :D
Garrulus

Příspěvek od Garrulus »

Nev?m jakej je to typ - t?ta to m? na Lagun? - je to od OSRAMU a v r?zn?m ?hlu naklopen? to d?v? jin? sv?tlo - od namodral? po na?loutlou. A m? i hodn? velkou sv?tivost. Nev?hoda je cena - 800 za dva kusy :(
pajoxx

Příspěvek od pajoxx »

Garrulus píše:Nev?m jakej je to typ - t?ta to m? na Lagun? - je to od OSRAMU a v r?zn?m ?hlu naklopen? to d?v? jin? sv?tlo - od namodral? po na?loutlou. A m? i hodn? velkou sv?tivost. Nev?hoda je cena - 800 za dva kusy :(

kde je mohu koup?????t :shock:
cena m? nezaj?m
Garrulus

Příspěvek od Garrulus »

Tak pokud bys m?l cestu do Trutnova, tak ti porad?m :wink: jinak by to m?li m?t v ka?d?m lep??m obchod? s autop??slu?enstv?m. Zkus?m ti zjistit typ ??rovky :wink:
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

J? sem koupil v Most? H7 p?r za 600,- . Zna?ku m??u zjistit, krabku m?m v gar??i ( sv?t? ledov? b?le ) . Ka?dop?dn? se informuj u prodejce jak vy?izuje z?ruku. J? si toti? u jednoho kopil ??rovky za 1500,- a kdy? jsem je ?el po p?l roce reklamovat, proto?e ?ly do h?je, tak jsem prost? neuh?dal, ?e na ??rovku plat? 2 roky z?ruka jako na cokoliv jin?ho.
U tohoto posledn?ho prodejce mi bylo ?e?eno, ?e kdy? ??rovka praskne, m?m p?ijt a ??rovku mi ihned vym?n?. ??rovky si u n?j koupili i dva kolegov? z pr?ce. Pravda oba u? jednu reklamaci provedli, ale pr? v?m?nu ??rovky provedl tak jak slibuje.
Co se Osram t?k?, tak je m?m v Citroenu tak?. Sv?t?m denn? prakticky u? 4 roky a je?t? ??dn? v?m?na *1*
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
Garrulus

Příspěvek od Garrulus »

Na OSRAM si pr?v? z hlediska trvanlivosti v?bec nem??u st??ovat. Na druhou stranu nem?m moc zku?enost? s ostatn?mi zna?kami.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Philips, taky budou dobr? i kdy? je nem?m, ale zdaj se b?t celkem solidn?, hlavn? jsou dost drah? 2xH7 b??n? 1000,-
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

ty jo ??rovku m? nikdy nenapadlo ani reklamovat kor halogenky v?dyt ti mohou hned ??ct ?e je to ?patnou mont??? sta?? mastnota z ruky a ?ivotnost se bl??? k nule.
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
Odpovědět