CDI

Řešení problémů elektroinstalace, schémata, návrhy na změny
Odpovědět
DanielHába

CDI

Příspěvek od DanielHába »

Ahoj, mám pár problémů, a možná by mě mohl někdo pomoct.
Když chci nastartovat tak žhavení nezhasíná a zhasne až po cca 1 minutě
Jakmile se auto nastartuje, tak strašně kouří a třepe se.

Moje dedukce:
Myslím že bude něco se žhavícími svíčkami, ale nevím co. Když sundám konektor se svíčky a dám na něj zkoušečku tak tam nic nejde.
To kouřeníní podle mě bude taky společné se žhavením.
A to třepání si myslím že má na svědomí silentbloky.

Moc budu vděčný za rady. dík :D
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Dieselu vůbec nehovím, ale přijde mi divný, že když sundáš konektor ze svíčky, tak tam nic nejde. Co ostatní dva konektory, tam napětí je? To vypadá, jako bys startoval jen na 2 válce.
Obrázek Obrázek
Smart Roadster 45KW [2004]
DanielHába

Na těch dvou taky nic.
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Vyčkej na radu někoho s dieslem, nemám možnost to porovnat, mě to přijde divný , ale nevím :roll:
Měřil jsi to v době, kdy svítilo žhavení? Pokud nesvítí, tak tam nic nebude.
Obrázek Obrázek
bajza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bajza »

Čago mam taky CDI silentbloky budou v pohodě podle toho co píšeš tak ti asi opravdu žhaví tak nannejvejš jedna svíčka na konektoru je napětí jen v době kdy žhaví to znamena jen před startem ještě to může byt v te krabičce(nejspíš žhavící rele) nad pravým zadním kolem jednou jsem něco dělal a zapoměl jsem to připojit a dělalo to to samé co tobě tak tam koukni
Smart For Two . . . . . . . . . pár_fotek:

front 195/40/16 rear 215/35/16 DunlopSP9000

tel: 776 26 02 81
DanielHába

Dík za radu mě se to pořád zdálo divné s těmi žhaviči, napětí 0,26V se mě hned zdálo málo když tam má být 12V. Ale nevěděl jsm kde je to relátko. Skusím se na to podívat.
DanielHába

Čau, neví někdo jak je zapojena ta jednotka pro žhaviče?
DYK77
Smart ACE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYK77 »

Tak jsem zkusil juknout do schémat co jsou v dílenské knížce, ale najít tam žhaviče a nějakou návaznost na ně, to ani náhodou. Tak to nepomůžu
Obrázek Obrázek
kodajz

Příspěvek od kodajz »

řekl bych, že ti odešly nějaké žhaviče. TD nastartuješ i bez žhavičů, ale běh motoru může být zezačátku nepravidelný. čistého diesela bez žhavičů ani nenastartuješ, když tak jen s velkýma obtížema. U Fiatu se špatný žhavič projevuje na na palubovce blikajícím symbolem žhavení. Myslím, že u Smarta by to mohlo být svícení kontrolky.
DanielHába

Čau, tak jsem zjistil že problém je v tom časovém relé. Do relátka jde štáva, z relé do žhavičů nikoli. Když Ještě musím překontrolovat ten konektor co do toho vede z pohledu ovládacího napětí, a zajímalo by mě na co je tam ten druhý se 4 kontakty. Škoda že nemám schema zapojení. :?
Odpovědět