Porucha řazení - neřadí tři proužky - nestartuje
Porucha řazení - neřadí tři proužky - nestartuje
Tak dneska zapnu zapalovani do polohy jedna a slysim, jak se marne Smart o cosi v motorovem protoru snazi, pekne u toho v zadu chrastil. Rekl bych, ze se pokousel vysunout ten pastorek u starteru a evidentne mu to neslo. Takze to po chvilce vzdal a ukazal na me "tri sestry" |||. A tak to dneska bylo cely den. Na podruhe/napotreti se mu to zatim nastesti podarilo a pak uz pohode, jezdi, radi jako vino, zadnej problem.
Cim to je ? Jak se to opravuje ?
Cim to je ? Jak se to opravuje ?
Naposledy upravil(a) Pajik dne stř 11 úno 2009, 20:20, celkem upraveno 1 x.
Beulingo Multispace 2.0HDi 2005 - Polabský offroad
-
windows
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtop ... ht=displej
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtopic.php?t=1048
Pozri odkaz ale asi actuator...
http://www.smart-club.cz/phpBB3/viewtopic.php?t=1048
Pozri odkaz ale asi actuator...
Premeril jsem baterku a ma 12.6V, ani pri zapnuti zapalovani nijak vyrazne neklesa. Takze tim to neni.
Actuator - mozna, ale jak to, ze se normalne rozjizdi a radi ?
Dneska se situace opakovala, jakmile zapnu zapalovani, zezadu rachot, jak se o cosi snazi, na display se stridaji R,A,nic,0 v ruznych poradich a kdyz to vypnu a zkusim znovu, tak to udela to same, ale uz naskoci N a normalna startuje.
Novinka ovsem je, ze dneska za jizdy se objevily <|||> a odmitalo co zaradit cokoliv jineho, krome jednicky. Stacilo vypnout a zapnout a uz to bylo v pohode a jelo se dale.
Takze se zitra jede za Martinkem, protoze fakt nevim.
Actuator - mozna, ale jak to, ze se normalne rozjizdi a radi ?
Dneska se situace opakovala, jakmile zapnu zapalovani, zezadu rachot, jak se o cosi snazi, na display se stridaji R,A,nic,0 v ruznych poradich a kdyz to vypnu a zkusim znovu, tak to udela to same, ale uz naskoci N a normalna startuje.
Novinka ovsem je, ze dneska za jizdy se objevily <|||> a odmitalo co zaradit cokoliv jineho, krome jednicky. Stacilo vypnout a zapnout a uz to bylo v pohode a jelo se dale.
Takze se zitra jede za Martinkem, protoze fakt nevim.
Ruzne typy prevodovek
http://www.technolab.org/content/hako/e ... d=section3
Lepsi obrazky te Smarti, designovane firmou Getrag:

http://www.technolab.org/content/hako/e ... d=section3
Lepsi obrazky te Smarti, designovane firmou Getrag:

Tak smula, zavada neznama. Pan Martinek pravil, ze to vypada, ze je neco rozjebleho uvnitr prevodovky, protoze zvenku se vymenilo vsechno, co se vymenit da a nic.
Popis zavady je ted asi takovy, ze po zapnuti zapalovani prevodovka pror'adi tam a zpet, ale dostava nejakym zpusobem chybnou informaci o tom, ktery je tam stupen, takze se snazi nekam zaradit a proto v tom neuspesne chroupe.
Dneska, nebo zitra rano si to pujdu vyzvednout, takze jeste napisu podrobneji, co se zkusilo, jake byly chyby na diagnostice a jak se to presne chova.
Otazka - kupoval tady nekdy nekdo novou prevodovku ? Je tady nekdo, kdo uz prevodovku otevrel, protoze tam byl nejaky problem ?
Popis zavady je ted asi takovy, ze po zapnuti zapalovani prevodovka pror'adi tam a zpet, ale dostava nejakym zpusobem chybnou informaci o tom, ktery je tam stupen, takze se snazi nekam zaradit a proto v tom neuspesne chroupe.
Dneska, nebo zitra rano si to pujdu vyzvednout, takze jeste napisu podrobneji, co se zkusilo, jake byly chyby na diagnostice a jak se to presne chova.
Otazka - kupoval tady nekdy nekdo novou prevodovku ? Je tady nekdo, kdo uz prevodovku otevrel, protoze tam byl nejaky problem ?
Naposledy upravil(a) Pajik dne pon 16 úno 2009, 20:33, celkem upraveno 1 x.
Dobre diky za nabidku. Ozvu se.
Budu se muset vypravit na Chodov do Mercedesu, kde sidli hlavy pomazane. Doufam, ze mi nebudou tvrdit, ze se musi vymenit moje prevodovka a tri motory v okolo stojicich autech, aby mi to zase jezdilo OK......
Nechal jsem jeste u Martinka vymenit olej v prevodovce, uvidime, jestli to bude k necemu. Kdyz ne, tak nic se tim nezkazi. Aspon bude videt, co z toho vyteklo.
Budu se muset vypravit na Chodov do Mercedesu, kde sidli hlavy pomazane. Doufam, ze mi nebudou tvrdit, ze se musi vymenit moje prevodovka a tri motory v okolo stojicich autech, aby mi to zase jezdilo OK......
Nechal jsem jeste u Martinka vymenit olej v prevodovce, uvidime, jestli to bude k necemu. Kdyz ne, tak nic se tim nezkazi. Aspon bude videt, co z toho vyteklo.
Zitra to jdu vyzvednout, nechal jsem to udelat u Martinka. Taky si necham presne popsat, co to dela a jake chyby v diagnostice to pise...dodo555 píše:ked si vypustal olej nebolo v nom vidiet nejake zbytky kovu, kovový prasok alebo nieco podobne?
Tak, smarta mam zpet, ale chova se stejne.
Shrnuti:
- vymena potenciometru v prevodovce,
- vymena motorku razeni
- kalibrace spojky diagnostikou Texa
- vymena ojele v prevodovce, puvodni olej v norme
- kontrola radici paky (kontaktu)
Chyby (český popis):
- Realná poloha přírůstkového převodníku a snimače úhlu otáčení převodovky (potenciometr řídící hřídele)
- Přírůstkový převodník převodu
Kdyz se na diagnostice smazou chyby, chova se to normalne. Do te doby, nez se zaradi R a vypne se motor. Po opetovne zapnuti zapalovani to zacne nekam radit a ozyvaji se z toho zvuky, jak mu to nejde. Pri tom naskoci uvedene chyby a na displeji se mezitim strida kde co, videl jsem dneska i 6ku a skonci to v ||| nebo v "nicem" bez znaku.
Spojka - Martinek rikal, ze stejne pujde brzo do kopru. Pri rozjizdeni to ma trochu hrkavy rozjezd, zvlaste do kopce. S tim uz jsem to koupil.
Otazky:
- nejaka idea, co to zpusobuje ?
- je prevodovka na benzin a cdi Smart stejna ?
- kolik stoji nova prevodovka na cdi ?
- muze to byt spojkou ?
- nektere symptomy jsou podobne, jako ma uzivatelka aurum. Uvidime, co napise.
- jdu si objednat ELM327 USB OBDII scanner, na mazani chyb mi to staci a muzu lepe sledovat, kdy to naskakuje - pouziva nekdo ELM327 se Scantool SW ?
Shrnuti:
- vymena potenciometru v prevodovce,
- vymena motorku razeni
- kalibrace spojky diagnostikou Texa
- vymena ojele v prevodovce, puvodni olej v norme
- kontrola radici paky (kontaktu)
Chyby (český popis):
- Realná poloha přírůstkového převodníku a snimače úhlu otáčení převodovky (potenciometr řídící hřídele)
- Přírůstkový převodník převodu
Kdyz se na diagnostice smazou chyby, chova se to normalne. Do te doby, nez se zaradi R a vypne se motor. Po opetovne zapnuti zapalovani to zacne nekam radit a ozyvaji se z toho zvuky, jak mu to nejde. Pri tom naskoci uvedene chyby a na displeji se mezitim strida kde co, videl jsem dneska i 6ku a skonci to v ||| nebo v "nicem" bez znaku.
Spojka - Martinek rikal, ze stejne pujde brzo do kopru. Pri rozjizdeni to ma trochu hrkavy rozjezd, zvlaste do kopce. S tim uz jsem to koupil.
Otazky:
- muze to byt spojkou ?
- nektere symptomy jsou podobne, jako ma uzivatelka aurum. Uvidime, co napise.
- jdu si objednat ELM327 USB OBDII scanner, na mazani chyb mi to staci a muzu lepe sledovat, kdy to naskakuje - pouziva nekdo ELM327 se Scantool SW ?
Mimochodem, je treba dodat, ze Martinek se na tom dost snazil, krom veci na prevodovce vyndavali i sedacky, aby se zkontrolovala ta radici paka a nakonec za to nic nechtel, krom vymeny oleje. A kdyby tam meli druhou cdi prevodovku, tak ji snad ze zoufalstvi hned zkusili nasadit na motor.
Pajik píše:Otazky:
- muze to byt spojkou ?
a na tohle ti martínek nedovedl odpovědět?
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail