Zanadávajme si na našu prácu
super hrubá mzda 20300,-
hrubá mzda 15000,-
soc. a zdr. 7125,-
daň z příjmu 975,-
státu odvedeno celkem 8150,-
čistá mzda 12150,-
to je 41%
hrubá mzda 15000,-
soc. a zdr. 7125,-
daň z příjmu 975,-
čistá mzda 12150,-
to je 41%
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
Zuzí...no právě na té kalkulačce je to jasně dané! je to přesně..s mou páskou.
čistá mzda + zdravotní + sociální + daň z příjmu = hrubá mzda
hrubá mzda + odvody zaměstnavatele = super hrubá mzda
super hrubá mzda je cca 133% hrubé mzdy
a toto vše na té pásce máš....i ta tvá kalkulačka to jasně ukazuje, není tedy pravda, že zaměstnavatel platil 3x tolik, co je tvá čistá mzda
čistá mzda + zdravotní + sociální + daň z příjmu = hrubá mzda
hrubá mzda + odvody zaměstnavatele = super hrubá mzda
super hrubá mzda je cca 133% hrubé mzdy
a toto vše na té pásce máš....i ta tvá kalkulačka to jasně ukazuje, není tedy pravda, že zaměstnavatel platil 3x tolik, co je tvá čistá mzda
Mám co mám a jsem za to ráda
-
Zuziiik
Davide, ty tam uvádíš nějaké slevy z daně?David0600 píše:super hrubá mzda 20300,-
hrubá mzda 15000,-
soc. a zdr. 7125,-
daň z příjmu 975,-
čistá mzda 12150,-
to je 41%
protože daň z příjmu je 15% ze super hrubé mzdy...což v tomto případě nesedí..nejsou -li tam nějaké odečty.
Ale i tak na příkladu lze vidět, že zaměstnavatel neodvádí 3x tolik, co je čistá mzda
-
Zuziiik
No odvádza skoro 2 krát. A ak zamestná živnostníka, alebo nejakú firmu, tak cca. celú polovicu plati nemusí. Aj kebyže len tretinu, stále dos ušetrí, nemyslíš? To je dôvod prečo firmy niektoré činnosti outsourcujú...ak majú dobrú firmu, vyjde ich to proste lacnejšie! To som sa s tým snažila dokáza.kimby píše:Davide, ty tam uvádíš nějaké slevy z daně?David0600 píše:super hrubá mzda 20300,-
hrubá mzda 15000,-
soc. a zdr. 7125,-
daň z příjmu 975,-
čistá mzda 12150,-
to je 41%
protože daň z příjmu je 15% ze super hrubé mzdy...což v tomto případě nesedí..nejsou -li tam nějaké odečty.
Ale i tak na příkladu lze vidět, že zaměstnavatel neodvádí 3x tolik, co je čistá mzda
-
Zuziiik
firmu to možná vyjde trochu laciněji, ale jen trochu, protože musí ve svých platbách jiné firmě zohlednit, že tato za své zaměstnance musí sociální a zdravotní stejně zaplatit.
čili příklad: super hrubá mzda vlastního zaměstnance 30 000kč.
hrubá mzda 23 000kč.
a není možné, aby cizí firmasi fakturovala pouze 23¨000kč, protože z této částky musí za svého zaměstnance odvést sociální a zdravotní.
Pokud je zaměstnanec cizí firmy levnější, tak jen proto, že ho cizí firma méně platí.
viz příklad: outsourcing na ČD cizí zaměstnanci nejsou svázáni mzdový tabulkami státního podniku, včetně odborových výhod.
hrubá mzda 23 000kč.
a není možné, aby cizí firmasi fakturovala pouze 23¨000kč, protože z této částky musí za svého zaměstnance odvést sociální a zdravotní.
Pokud je zaměstnanec cizí firmy levnější, tak jen proto, že ho cizí firma méně platí.
viz příklad: outsourcing na ČD cizí zaměstnanci nejsou svázáni mzdový tabulkami státního podniku, včetně odborových výhod.
tak to pozor osvč neplatí žádné menší sociální a zdravotní
protože to co všude čteš je minimální sazba kterou platí a tím když bude platit tuto sazbu = nemocenská nic to znamená aby so osvč dostal na tvojí nemocenskou musí platit o x% víc než zaměstnanec
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
-
Zuziiik
Náklad na zamestnanca nie je predsa len jeho plat! Môžme sa tu bavi o štíhlych podnikových systémoch, prečo sú výhodné tak preferované...ale to sa nedá opísa v pár príspevkoch ani omylom. Sú na to celé školy.kimby píše:firmu to možná vyjde trochu laciněji, ale jen trochu, protože musí ve svých platbách jiné firmě zohlednit, že tato za své zaměstnance musí sociální a zdravotní stejně zaplatit.
hrubá mzda 23 000kč.
Vieš čo, skús si prečíta aspoň prvú polovicu článku čo sem dal David, tam je to krásne ukázané na živnostníkoch, prečo a kde firma ušetrí keď nemá zamestnanca ale niekoho externe.
S firmami je to trochu inak, ale princíp je velmi podobný. Je tam kopec ďalších vecí čo musíš zohladni a do toho sa mi už nechce. O outsourcingu sa rozhoduje vo vrcholovom managemente a má to svoje opodstatnenie. Ak by to firmu vyšlo tak isto, asi by to nerobila...