Zanadávajme si na našu prácu
pokud bude platit firmu jako celek za odvedení práce tak jí nebude zajímat nějaké soc. ani zdr. jejích zaměstnanců, ale pouze to jestli je plátcem daně
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
nemůžu minimálně platit protože soc. a zdr. platím podle svých zisků, tzn. že mi určije stát kolik budu platit
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
no to jo.....řešili si náklady zaměstnavatele na zaměstnance...toto už je zase trošku něco jiného....externí firma versus vlastní zaměstnanecDavid0600 píše:pokud bude platit firmu jako celek za odvedení práce tak jí nebude zajímat nějaké soc. ani zdr. jejích zaměstnanců, ale pouze to jestli je plátcem daně
Mám co mám a jsem za to ráda
Jinak je jasné, že pro zaměstnavatele jsem já, jako jeho zaměstnanec nákladná nejen svým platem, ale ošacení, školení a já nevím co ještě..topí mi tu...no atd.
zda-li je externí zaměstnanec výhodný pro zaměstnavatele záleží na mnoha faktorech a to by člověk musel vidět konkrétní čísla, aby se to dalo posoudit
zda-li je externí zaměstnanec výhodný pro zaměstnavatele záleží na mnoha faktorech a to by člověk musel vidět konkrétní čísla, aby se to dalo posoudit
kimby píše:živnostníci se snaží účetně snižovat své zisky, aby mohli odvádět méně.David0600 píše:nemůžu minimálně platit protože soc. a zdr. platím podle svých zisků, tzn. že mi určije stát kolik budu platit
ruku na srdce.... ?
to je krásně napsáno a jak se to dělá u lidí co jsou plátci daně?
-
Zuziiik
Tvoja firma si dá do nákladov tiež všetko čo môže aby platila nižšie dane...čo je na tom divného? Taký je snáď princíp.kimby píše:živnostníci se snaží účetně snižovat své zisky, aby mohli odvádět méně.David0600 píše:nemůžu minimálně platit protože soc. a zdr. platím podle svých zisků, tzn. že mi určije stát kolik budu platit
ruku na srdce.... ?
no samozřejmě..vždy jsem to napsala tak, není na tom nic divnéhoZuziiik píše:Tvoja firma si dá do nákladov tiež všetko čo môže aby platila nižšie dane...čo je na tom divného? Taký je snáď princíp.kimby píše:živnostníci se snaží účetně snižovat své zisky, aby mohli odvádět méně.David0600 píše:nemůžu minimálně platit protože soc. a zdr. platím podle svých zisků, tzn. že mi určije stát kolik budu platit
ruku na srdce.... ?
-
Zuziiik
Celý čas tu riešim náklady zamestnávatela na zamestnanca alebo na externú firmu (či živnostníka) a čo sa viac oplatí...pokial si pamätám...kimby píše:no to jo.....řešili si náklady zaměstnavatele na zaměstnance...toto už je zase trošku něco jiného....externí firma versus vlastní zaměstnanecDavid0600 píše:pokud bude platit firmu jako celek za odvedení práce tak jí nebude zajímat nějaké soc. ani zdr. jejích zaměstnanců, ale pouze to jestli je plátcem daně
Zuziiik píše:Tvoja firma si dá do nákladov tiež všetko čo môže aby platila nižšie dane...čo je na tom divného? Taký je snáď princíp.kimby píše:živnostníci se snaží účetně snižovat své zisky, aby mohli odvádět méně.David0600 píše:nemůžu minimálně platit protože soc. a zdr. platím podle svých zisků, tzn. že mi určije stát kolik budu platit
ruku na srdce.... ?
to jsem rád že si tohle zmínila na tom jsem úplně zapoměl ředitelé ČD jezdí v A8 a mam kamaráda kam jezdí do servisu a to bys viděla co si kluci kupujou soukromě a nechají si to napsat na faktury jako opravy služebních vozů