Zanadávajme si na našu prácu

Kecy které nejsou k věci
Odpovědět
kimby

Příspěvek od kimby »

já začala tím, že jsem psala....že nemáš pravdu, protože v pásce vidím všechno..jak jsi psala Dykovi, že to nevidí...to prostě byla blbost.

Externí zaměstnanec je výhodný z pohledu toho, že externí firma z něj vyždíme maximum, za jakých podmínek (ten kdo z soukromníka kdy pracoval, tak ví), zda-li je opravdu školí, tak jak se má, jaké benefity máš i nemá....

takže ano, je to výhodnější...to je můj závěr, to pozadí je jiná věc
Mám co mám a jsem za to ráda
Zuziiik

Příspěvek od Zuziiik »

David0600 píše:
Zuziiik píše:
kimby píše:
David0600 píše:nemůžu minimálně platit protože soc. a zdr. platím podle svých zisků, tzn. že mi určije stát kolik budu platit
živnostníci se snaží účetně snižovat své zisky, aby mohli odvádět méně.

ruku na srdce.... ?
Tvoja firma si dá do nákladov tiež všetko čo môže aby platila nižšie dane...čo je na tom divného? Taký je snáď princíp.

to jsem rád že si tohle zmínila na tom jsem úplně zapoměl ředitelé ČD jezdí v A8 a mam kamaráda kam jezdí do servisu a to bys viděla co si kluci kupujou soukromě a nechají si to napsat na faktury jako opravy služebních vozů
A čo tak ešte riaditelia odborov ČD! :lol:
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

kimby píše:
David0600 píše:já nedělám na černo vůbec nic protože už teď mi kvůli jedné krávě z finančáku hrozí pětimilionová pokuta :wink:
tak asi jsi si zaúčtoval do nákladů něco, co tam nepatří...nebo nevím, toto mi nenáleží řešit.

máš i u pneuservisu autoservis?

jediné proč mi hrozí ta pokuta je to že státní zaměstnanci nědělají svojí práci a pokud udělají chybu odnese to pouze živnostník, protože v zákoně je napsáno že si má všechny náležitosti zpětně odkontrolovat.

pneuservis autoservis automyčku autopůjčovnu a nákup a prodej a další
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
kimby

Příspěvek od kimby »

no právě...takto to chodí.

ale nechceš mi říci, že teda ti kluci z autoservisu...co to dělají, z toho nic nemají :-D

Zuzí...kde jsi vzala, že máme několik ředitelů čd a několik ředitelů odborů? trošku blbost
xlukas.cz
Smart ACE

Příspěvek od xlukas.cz »

ufff, ani sem to tu nestihal cist. chviku pryc a je tu uplny obrat

odbory :-))) :-))) , kde zijete.

taky moc nechapu, v cem je outsorcovany zamestnanec levnejsi nez ten vlastni. samozrejme, pokud nebude vlastni zamestnanec dostavat premie a odmeny nad ramec platu. v podstate v tomto souhlasim s kimby.
musel bych si to spocitat. jen mne prijde logicke, ze kdyz mam ja mzdove naklady na zamestanance 30 tis., tak pri stejnem platu bude mit i jina firma naklady 30 tis. a bude mne fakturovat napr. 35, aby meli nejakou korunu na vlastni provoz.

s zivnostnikama je to dvojake. na jednu stranu plati sice zdrav. soc, dane podle zisku, ale ... aby mel zivnostnik duchod napr. 10 tis., tak by mel platit statu na socialnim napr. 5tis. mesicne. zamestnanec plati ze sve mzdy 1500 a zamestnavatel za neho plati 3500 odobne je to se zdravotnim. takze zivnostnici jsou vlastne chudaci, protoze se snazi platit co nejmin, ale neuvedomuji si, ze se jim to potom skarede vrati zpatky.
(ty cisla jsou smyslene, vzorove. nehledejte v tom zadne presne %)
SMART MC01 0,8 CDI Pure
2001, 30kw -> 42kw chip tuning, ALU SPINLINE 15" chrom, 175/55 + 195/50, 4pistkove brzdice wilwood, vrtane kotouce Zimmermann, sportovní podvozek, Vmax 161 km/h GPS, tažné zařízení
(* 1.12.2006 64770 km, 1.12.2007 109510 km 1.12.2008 158230 km, 1.12.2009 200000 km, 1.12.2010 238764 km, 1.12.2011 273910km, 1.12.2012 314844 km)
http://www.smart-club.cz/test/viewtopic ... &start=279
:lol: :arrow: SCHVÁLENO !!! Obrázek
Obrázek Obrázek
kimby

Příspěvek od kimby »

David0600 píše:
kimby píše:
David0600 píše:já nedělám na černo vůbec nic protože už teď mi kvůli jedné krávě z finančáku hrozí pětimilionová pokuta :wink:
tak asi jsi si zaúčtoval do nákladů něco, co tam nepatří...nebo nevím, toto mi nenáleží řešit.

jediné proč mi hrozí ta pokuta je to že státní zaměstnanci nědělají svojí práci a pokud udělají chybu odnese to pouze živnostník, protože v zákoně je napsáno že si má všechny náležitosti zpětně odkontrolovat.

věřím ti, že děláš vše na papír (nepodnikáš tak dlouho, tudíž máš nakoupené asi nové zařízení atd.) až budeš v zisku...nemohu ti to věřit
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

kimby píše:no právě...takto to chodí.

ale nechceš mi říci, že teda ti kluci z autoservisu...co to dělají, z toho nic nemají :-D

tak asi tak jedou na výměnu oleje doma cca 2tis.kč v autorisovaném servisu cca 15tis. faktura pro čd přes 200tis. to jestli z toho kluci mají bůra tak to je dost zisk má pouze majitel servisu :wink:
nemám rád tdičkáře, protože moje tédéíčko 5l při 200km/h nežere a stejně benzín je benzín i když někdy tu naftu mám rád přece jenom čtyř litrovej benzín má víc chutě než dvoulitrovej commonrail
kimby

Příspěvek od kimby »

no o tom jsem psala...nemohla jsem vědět, že mluvíš-li o klucích..že to nejsou majitelé autoservisu...mluvila jsem o nich, jako majitelích...takže jo...je to tak..stoprocentně
Zuziiik

Příspěvek od Zuziiik »

kimby píše:já začala tím, že jsem psala....že nemáš pravdu, protože v pásce vidím všechno..jak jsi psala Dykovi, že to nevidí...to prostě byla blbost.

Externí zaměstnanec je výhodný z pohledu toho, že externí firma z něj vyždíme maximum, za jakých podmínek (ten kdo z soukromníka kdy pracoval, tak ví), zda-li je opravdu školí, tak jak se má, jaké benefity máš i nemá....

To sme sa celý čas bavili o slovíčkarení??? Ja som napísala "na výplatnej páske" v prenesenom slova zmysle, ako metaforu...myslela som tým čistý plat! A že zamestnávatel platí cca. 2x tolko čo ty dostaneš.

Je to výhodné obojstranne a zamestnanec dostane väčší plat v špecializovanej firme, ktorá robí napríklad len účtovníctvo pre viac firiem akoby robil účtovníka v jednej napríklad výrobnej firme. Prečo to tak je, to je nadlho. Ale je to tak. Môžeš si toho prečíta habadej bárzkde na webe.

Aby som sa zase vyhla poznámkam, tak samozrejme, že to nemusí fungova vždy a všade!!! Všetko sa dá nastavi nahovno, hlavne keď niekto nevyberá dodávatela preto, že je výhodný, ale napríklad preto, že je to jeho známy, žeáno...
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

kimby píše:
David0600 píše:
kimby píše:

věřím ti, že děláš vše na papír (nepodnikáš tak dlouho, tudíž máš nakoupené asi nové zařízení atd.) až budeš v zisku...nemohu ti to věřit

já ale jsem v zisku proč asi myslíš že bych to dělal? proč bych se vzal práce kde jsem vydělával statisíce měsíčně? trochu nechápu tvoje teorie
David0600
Smart ACE

Příspěvek od David0600 »

kimby píše:no o tom jsem psala...nemohla jsem vědět, že mluvíš-li o klucích..že to nejsou majitelé autoservisu...mluvila jsem o nich, jako majitelích...takže jo...je to tak..stoprocentně

asi si to nepochopila oni ty majitelé mají pouze procenta ze zisku těch věcí, které oni si nadiktují nejdou půl na půl to ani omylem
kimby

Příspěvek od kimby »

v účetním zisku jsi v zisku? mluvíme o tom samém? je jasné, že vyděláváš, ale investice si snad odepisuješ, nebo ne?
kimby

Příspěvek od kimby »

David0600 píše:
kimby píše:no o tom jsem psala...nemohla jsem vědět, že mluvíš-li o klucích..že to nejsou majitelé autoservisu...mluvila jsem o nich, jako majitelích...takže jo...je to tak..stoprocentně

asi si to nepochopila oni ty majitelé mají pouze procenta ze zisku těch věcí, které oni si nadiktují nejdou půl na půl to ani omylem
to jsem neřekla, že jdou půl na půl...nesmysl, že jo. Chápu to až moc dobře
Zuziiik

Příspěvek od Zuziiik »

kimby píše:v účetním zisku jsi v zisku? mluvíme o tom samém? je jasné, že vyděláváš, ale investice si snad odepisuješ, nebo ne?
No do tých investícií musí predsa najprv aj zainvestova, omg! Či tie sú zadarmo?
kimby

Příspěvek od kimby »

Zuziiik píše:
kimby píše:já začala tím, že jsem psala....že nemáš pravdu, protože v pásce vidím všechno..jak jsi psala Dykovi, že to nevidí...to prostě byla blbost.

To sme sa celý čas bavili o slovíčkarení??? Ja som napísala "na výplatnej páske" v prenesenom slova zmysle, ako metaforu...myslela som tým čistý plat! A že zamestnávatel platí cca. 2x tolko čo ty dostaneš.

Je to výhodné obojstranne a zamestnanec dostane väčší plat v špecializovanej firme, ktorá robí napríklad len účtovníctvo pre viac firiem akoby robil účtovníka v jednej napríklad výrobnej firme. Prečo to tak je, to je nadlho. Ale je to tak. Môžeš si toho prečíta habadej bárzkde na webe.

Aby som sa zase vyhla poznámkam, tak samozrejme, že to nemusí fungova vždy a všade!!! Všetko sa dá nastavi nahovno, hlavne keď niekto nevyberá dodávatela preto, že je výhodný, ale napríklad preto, že je to jeho známy, žeáno...
jaké slovíčkaření, řekla jsi blbost, že zaměstavatel za tebe odvádí 3x tolik, pak tedy 2x tolik (což nevidíme) to je blbost..na toto jsem reagovala...
Odpovědět